i meni miriše na to…
[/quote]
kako rekoh jučer, danas sam očekivao stabilizaciju cijene DIOK-a. Nadam se da nisam pogriješio i da će cijena ostati stabilna na ovim razinama.
Dugoročni horizont ove dionice je posve drugačiji i tu ulaz na ovim razinama ima smisla.
Pozdrav svim DIOKijevcima.
Vox Populi
RAF
Ma nis od toga nema….
Tuce se po bidu ne asku…
a gledam baš….izgleda da ne mirišem dobro danas [rolleyes]
Puno tu ima možda da bi se u ovakvoj situaciji kakva je trenutno na našoj burzi i vani plaćala ovolika premija za nešto možda. Ja ne govorim da se ne isplati špekulativno kupovat i zaradit , svaka čast uspješnima, ali ako stvari promatraš kao investitor(prema Grahamu) glupo je plaćat po mom mišljenju ovoliku premiju za možda buduću zaradu i dobit od preko 200 mil kn. Svatko je vlasnik svoga novca i neka radi s njim što želi. Želim svima puno sreće s ovom dionicom koja nije i neće biti u mom portfelju dok ne bude imala dobit od bar 150 mil. kn.
Ma koga još briga šta si ti to radio,mislio ili sl.
Pojaviš se niotkud i porosipaš pamet.
Jako bezobrazno.
A baš kada hoćeš evo mog stava o tebi.
Ili lažeš ili si 100% u kešu, ako ga uopće imaš.
Jer prema tvojim uzusima nema tvrtke u koju bi se moglo uložiti.
Jako bezobrazno.
kolega sava…nemoj se živcirati zbog takvih…svi imaju neko svoje mišljenje…a znaš i sam da uvijek ima onih kojima je cilj govorit samo negativno za pojedine dionice….
ne brzajte momci, ne pumpajte to jer opet ćemo dolje ako se ovo nastavi. u cijenu su ugrađena sva očekivanja jer da nisu, mi bi danas bili na 700 kuna…dakle, overbought situacija. nemojte prodavati…
Jako bezobrazno.
kolega sava…nemoj se živcirati zbog takvih…svi imaju neko svoje mišljenje…a znaš i sam da uvijek ima onih kojima je cilj govorit samo negativno za pojedine dionice….
[/quote]
Nisam iživciran iako to izgleda.
Evo sajta Adria LNG-a pa se svatko može informirati o svakom detalju.
Da se sutra netko ne bi sjetio kao ono " mi fantaziramo, kakav LNG " jer su pojedinci kada su prodali naglo okrenuli ploču.
Sava prijatelju, nemoj se previše truditi, ovi što su prodali sada prodaju demagogiju. Nekad se nisu ni potrudili pročitati postove, u kojima smo apostrofirali prikriveni book u zemljištu, zastupljenost etana u ukapljenom plinu, mogučnosti koje se otvaraju iskorištavajući te potencijale i na to vezana velika ulaganja, etilensko postrojenje, kogeneracijska postrojenja..itd. Oni su trgovci, nisu znalci i nije im za zamjeriti. Nekad pogode, ali u suštini nisu meritorni u elaboriranju vrijednosti i perspektive bogom dane firme kao što je Dioki.
Drage kolege (po diokiju), čuvajte živce. Nemojte otkidati na ove pametnjakoviće koji su došli što god ušičariti. Uvijek će biti takvih. Mi vrlo dobro znamo već duže vrijeme zašto smo u ovoj dionici. Od kada sam uzeo jedan radnički paket, pa preko ulaska na 250 do 270 (najveći ulaz), pa onda dosta i po 400, pa onda malo na 440, nikad nisam prodao ni jednu jedinu dionicu. A siguran sam da ću kupovati i po 1000 kunića u budućnosti. [thumbsup]
pozdrav svim diokijevcima
uh kakva vijest na dnevniku
rumenige rekao da je vlada odlučila. Terminal će se graditi na Krku.
[thumbsup] [thumbsup]
nemojte mi zamjeriti, ali sad idem lokati…
Uz opširan prilog na Novoj, krebili daju virtualnu simulaciju,kako bi izgledalo u slučaju udara aviona u terminal. Rumeni veli, da s LNG terminalom Hrvatska dobiva komparativne prednosti u odnosu na susjedne zemlje. Usput napomenuli, da je to najveća investicija nakon izgradnje autoceste.
Sad će neki opet drvlje i kamenje umjesto olovku i papir da se vidi tko i koliko će profitirati od ovog unosnog biznisa.
LOKALNI POTENCIJAL CIVILNOG DRUŠTVA U IZGRADNJI
TERMINALA ZA UKAPNI PRIRODNI PLIN
Zdenka Damjanić
Ekonomski fakultet u Zagrebu
I. UVOD
U ovom ćemo radu prezentirati rezultate istraživanja koje je provedeno u Primorskogoranskoj
županiji, a odnosilo se na namjeru Vlade Republike Hrvatske da putem
međunarodnog konzorcija sa učešćem Hrvatsko-mađarske korporacije INA i drugih
subjekata pristupi izgradnji terminala ukapljenog plina (LNG – liquiefied natural gas)
u Omišlju na otoku Krku. To je dio velikog plana izgradnje brojnih energetskih projekata
vrijednih gotovo 60 milijardi kuna. Velika ulaganja za koja se pretpostavlja da
dvostruko potiču gospodarski razvitak (kao investicije), ali i njihovi učinci kroz bolju
opskrbu energijom rezultat su potrebe ubrzane i povećane potrošnje gotovo svih
energenata, osobito struje i plina, iscrpljenosti Ininih naftnih i plinskih polja i nedostatnosti
ulaganja u energetske objekte u posljednjih 20 godina. Nedostatak energije ili
njena previsoka cijena mogu postati ograničavajući čimbenik razvoja Hrvatskog gospodarstva.
Prema procjenama stručnjaka sadašnji postotak primarne energije (nafta,
plin, uvozna struja, ugljen) koju uvozimo oko 50% do 2025. godine narasti će do 80%.
To je ta priča koja će napokon krenuti.
tresla se brda…..ali i dalje vjerujem da za godinu, dvije će to biti ok
puno prije, sutra na otvaranju 550 a posle blokade jos par postotica gore
vidim da imaoci dioka podrzavaju se kao nekakav kult, mislim pohvalno, prije neki dan piknal po 411,11 a cena na prodaji mogla bi biti 100 al ojrica