Nisam mogao odolit ne prokomentirat fundamente Dioki-a. Ova firma bi morala ostvarivati dobit od 100 mil. godišnje(u dužem vremenskom razdoblju) da bi pri cijeni od 500 kn imala odnos cijene i zarada oko 20, firma koja je zadnje tri godine ostvarivala gubitak -31.993.000-2005 -46.313.000-2006 -16.750.000-2007.
Ako će LNG terminal imati takav utjecaj da dioki toliko unaprijedi poslovanje onda svaka čast dioničarima dioki-a (investitorima).
p.s. na Zse ima dosta dionica s omjerom cijene i zarade ispod 20
Ajmo sad s jedinicama!!!!!!!!! [pray]
Vijest o LNG je "uračunata" u cijenu.
Sad se čeka skupština i vijest o smanjenju nominale na 240. Baš se pitam kako bi to moglo utjecati na cijenu?
A izgleda da to čekaju i ovi maheri što su prodali na 540 i to 1200 komada.
S obzirom tko sve trguje moguće je i to čudo na zse… Kakva nominala… ? Kakve veze to ima sa tržinom cijenom…? hehe Pa vi me stvarno znate nasmijati….
To je dobar potez a ne loš. Kužiš?
Čišćenje bilance, pospremanje sobe, čistka u stranci…. To ti radi uprava diokia…. Mijenjaju se samo dvije stavke u pasivi, ništa drugo….
Ajde pozdrav
Bogme jeste… i to muški, ali po 38x prošli tjedan…
i jučer po 49xkn: [wink]
02.09.2008. Prodaja DIOK-R-A (namira 05.09.2008) 1xx 1xx.032,00 KN 49x,xx KN
Hehe…dragi moj kolega… još puno čokolina trebaš popapati sa bi stričeku Ivi uvaljao [thumbsup]
[/quote]
Dragi moj kolega, za tebe jedan info, ja još nisam nijednom prodavao Dioki, a kupovao sam ga u više navrata, između ostalog zadnji puta po 390 kn. Na ovim razinama niti ne mislim prodavati, već sam spreman čekati, ako treba i godinama dok Dioki ne dođe do targeta koji sam si zacrtao još prije 2 godine. Strpljenja imam, u financijskoj krizi nisam, nekoliko favorita na kojima ponekad zasurfam također, a Dioki mi je jedno dugoročno ulaganje, sada i sa (gotovo sigurnim) LNG terminalom u svom dvorištu, te me nimalo ne brinu ove dnevne devijacije.
Btw, zanimljivo je čitati drukanje na dolje pojedinih forumaša koji su inače zagovornici Diokija. Jutros se fino unovčilo po 54x, a sad malo u revijalim pesimističnim tonovima i u nadi za buy po 48x.
Neka, nema u tome ništa loše, loše je samo kad pojedini (novopečeni) "investitori" nasjednu na te igrokaze i izgube podosta novca. But, thats their problem, not mine!
@ optimum
Ne moraš meni govoriti da je čišćenje bilance dobra stvar. Ja sam u DIOKI-u isto kao i ti.
Ali, sama najava da će se na skupštini donijeti ta odluka srušila je cijenu na 370. I to u doba špice sezone kad je većina investitora i "investitora" bila daleko od burze. Na odmoru.
Za investitore znam da neće okom trepnuti na rezanje nominale. Ali što je s ovim "investitorima"? kako će oni reagirati. osim toga, cijela burza ionako klizi, ne vidim razloga zašto bi Dioki udarao u pozitivnu blokadu…
Samo gledam realno na stvari, ništa više…
Nisam mogao odolit ne prokomentirat fundamente Dioki-a. Ova firma bi morala ostvarivati dobit od 100 mil. godišnje(u dužem vremenskom razdoblju) da bi pri cijeni od 500 kn imala odnos cijene i zarada oko 20, firma koja je zadnje tri godine ostvarivala gubitak -31.993.000-2005 -46.313.000-2006 -16.750.000-2007.
Ako će LNG terminal imati takav utjecaj da dioki toliko unaprijedi poslovanje onda svaka čast dioničarima dioki-a (investitorima).
p.s. na Zse ima dosta dionica s omjerom cijene i zarade ispod 20
Ajmo sad s jedinicama!!!!!!!!! [pray]
malo analiziraj pa ce ti biti jasnije.http://www.nacional.hr/articles/view/47474/
[thumbsup]
posebo ovo!!!!!!Odredi li se Omišalj kao lokacija za izgradnju tog terminala, u složene pregovore oko realizacije projekta uključit će se i tvrtka Dioki. Moguće je da će tražiti udio u konzorciju…….
Ta i sva ta birokracija traju jako dugo , pa kada uz to još uzmemo i trenutno raspoloženje na TK očekujem stabilizaciju na oko 460kn na crobexu 3500.
Treba biti iznimno zadovoljan sa 30% porasta cijene u ovih par dana jer naspram drugih dionica DIOKI je svoju dugoočekivanu dobru vijest ipak odlično odradio!
Šta se sve ne koristi u drukanju!
Zamisli otegotna okolnost za Dioki jer treba izraditi "idejna riješenja , studije utjecaja..".
Pomisli bi netko čovjek potječe iz neke banana republike, došao u civilizaciju i sada se čudi svemu "ko pura dreku"? Ali nije to to, jasno je to svima.
Nego šta će to Polančec servirati u 16:00
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec održat će u srijedu, 3. rujna 2008. godine, u 16.00 sati, u Banskim dvorima, prezentaciju energetske strategije RH te aktivnosti na odabiru lokacija za ukapljeni prirodni plin u RH.
Nego šta će to Polančec servirati u 16:00
Vi ste stvarno nevjerojatni, pa zar opet nakon svega danas? Znači idemo u još jedan krug iskrcavanja do 16 sati?!
Polančec će sve fino,transparentno servirati u javnost u stilu IDEMO DALJE…,tko ne vjeruje neka se uključi u udrugu EKO- KVARNER ,a tko će u toj utakmici pobijedit-ZNA SE [thumbsup]
Vi ste stvarno nevjerojatni, pa zar opet nakon svega danas? Znači idemo u još jedan krug iskrcavanja do 16 sati?!
[/quote]
Hoćeš reći " sve je rečeno" pa je taj Polančecov sastanak u Vladi bespredmetan i samo troši novce poreznih obveznika?
Mislim da si u krivu jer zasigurno će se o LNG terminalu na stručnoj razini ponuditi puno više od onog jučer.
Puno tu ima možda da bi se u ovakvoj situaciji kakva je trenutno na našoj burzi i vani plaćala ovolika premija za nešto možda. Ja ne govorim da se ne isplati špekulativno kupovat i zaradit , svaka čast uspješnima, ali ako stvari promatraš kao investitor(prema Grahamu) glupo je plaćat po mom mišljenju ovoliku premiju za možda buduću zaradu i dobit od preko 200 mil kn. Svatko je vlasnik svoga novca i neka radi s njim što želi. Želim svima puno sreće s ovom dionicom koja nije i neće biti u mom portfelju dok ne bude imala dobit od bar 150 mil. kn.
Koliko vidim kupnja vas demantira i ima ljudi koji bi ovo kupili i to dosta "komadica"….
500,00 200
491,00 4
490,01 91
490,00 14
481,50 20
481,02 13
481,01 170
481,00 115
480,50 100
480,02 100
U povijesti korištenja LNG terminala nije došlo do nesreće na spremnicima s dvostrukom stijenkom. Danas postoji više od 40 terminala i više od 240 skladišta LNG-a. Dva postrojenja, u Belgiji i Velikoj Britaniji, samo su 500 metara udaljena od stambenih naselja.(toliko o ekologiji)
http://www.nacional.hr/articles/view/47474/
Ako tko nije pročitao, ima dosta zanimljivih stvari.