DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisam mogao odolit ne prokomentirat fundamente Dioki-a. Ova firma bi morala ostvarivati dobit od 100 mil. godišnje(u dužem vremenskom razdoblju) da bi pri cijeni od 500 kn imala odnos cijene i zarada oko 20, firma koja je zadnje tri godine ostvarivala gubitak -31.993.000-2005 -46.313.000-2006 -16.750.000-2007.
Ako će LNG terminal imati takav utjecaj da dioki toliko unaprijedi poslovanje onda svaka čast dioničarima dioki-a (investitorima).

p.s. na Zse ima dosta dionica s omjerom cijene i zarade ispod 20

Ajmo sad s jedinicama!!!!!!!!! [pray]

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Vijest o LNG je "uračunata" u cijenu.
Sad se čeka skupština i vijest o smanjenju nominale na 240. Baš se pitam kako bi to moglo utjecati na cijenu?

A izgleda da to čekaju i ovi maheri što su prodali na 540 i to 1200 komada.

S obzirom tko sve trguje moguće je i to čudo na zse… Kakva nominala… ? Kakve veze to ima sa tržinom cijenom…? hehe Pa vi me stvarno znate nasmijati….

To je dobar potez a ne loš. Kužiš?

Čišćenje bilance, pospremanje sobe, čistka u stranci…. To ti radi uprava diokia…. Mijenjaju se samo dvije stavke u pasivi, ništa drugo….

Ajde pozdrav

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Jesmo ti uspjeli uvaljati po 540?

Bogme jeste… i to muški, ali po 38x prošli tjedan…
i jučer po 49xkn: [wink]
02.09.2008. Prodaja DIOK-R-A (namira 05.09.2008) 1xx 1xx.032,00 KN 49x,xx KN

Hehe…dragi moj kolega… još puno čokolina trebaš popapati sa bi stričeku Ivi uvaljao [thumbsup]

[/quote]

Dragi moj kolega, za tebe jedan info, ja još nisam nijednom prodavao Dioki, a kupovao sam ga u više navrata, između ostalog zadnji puta po 390 kn. Na ovim razinama niti ne mislim prodavati, već sam spreman čekati, ako treba i godinama dok Dioki ne dođe do targeta koji sam si zacrtao još prije 2 godine. Strpljenja imam, u financijskoj krizi nisam, nekoliko favorita na kojima ponekad zasurfam također, a Dioki mi je jedno dugoročno ulaganje, sada i sa (gotovo sigurnim) LNG terminalom u svom dvorištu, te me nimalo ne brinu ove dnevne devijacije.

Btw, zanimljivo je čitati drukanje na dolje pojedinih forumaša koji su inače zagovornici Diokija. Jutros se fino unovčilo po 54x, a sad malo u revijalim pesimističnim tonovima i u nadi za buy po 48x.

Neka, nema u tome ništa loše, loše je samo kad pojedini (novopečeni) "investitori" nasjednu na te igrokaze i izgube podosta novca. But, thats their problem, not mine!

@ optimum

Ne moraš meni govoriti da je čišćenje bilance dobra stvar. Ja sam u DIOKI-u isto kao i ti.
Ali, sama najava da će se na skupštini donijeti ta odluka srušila je cijenu na 370. I to u doba špice sezone kad je većina investitora i "investitora" bila daleko od burze. Na odmoru.
Za investitore znam da neće okom trepnuti na rezanje nominale. Ali što je s ovim "investitorima"? kako će oni reagirati. osim toga, cijela burza ionako klizi, ne vidim razloga zašto bi Dioki udarao u pozitivnu blokadu…

Samo gledam realno na stvari, ništa više…

Nisam mogao odolit ne prokomentirat fundamente Dioki-a. Ova firma bi morala ostvarivati dobit od 100 mil. godišnje(u dužem vremenskom razdoblju) da bi pri cijeni od 500 kn imala odnos cijene i zarada oko 20, firma koja je zadnje tri godine ostvarivala gubitak -31.993.000-2005 -46.313.000-2006 -16.750.000-2007.
Ako će LNG terminal imati takav utjecaj da dioki toliko unaprijedi poslovanje onda svaka čast dioničarima dioki-a (investitorima).

p.s. na Zse ima dosta dionica s omjerom cijene i zarade ispod 20

Ajmo sad s jedinicama!!!!!!!!! [pray]

malo analiziraj pa ce ti biti jasnije.http://www.nacional.hr/articles/view/47474/

[thumbsup]

posebo ovo!!!!!!Odredi li se Omišalj kao lokacija za izgradnju tog terminala, u složene pregovore oko realizacije projekta uključit će se i tvrtka Dioki. Moguće je da će tražiti udio u konzorciju…….

Ta i sva ta birokracija traju jako dugo , pa kada uz to još uzmemo i trenutno raspoloženje na TK očekujem stabilizaciju na oko 460kn na crobexu 3500.
Treba biti iznimno zadovoljan sa 30% porasta cijene u ovih par dana jer naspram drugih dionica DIOKI je svoju dugoočekivanu dobru vijest ipak odlično odradio!

Šta se sve ne koristi u drukanju!
Zamisli otegotna okolnost za Dioki jer treba izraditi "idejna riješenja , studije utjecaja..".
Pomisli bi netko čovjek potječe iz neke banana republike, došao u civilizaciju i sada se čudi svemu "ko pura dreku"? Ali nije to to, jasno je to svima.

Nego šta će to Polančec servirati u 16:00

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec održat će u srijedu, 3. rujna 2008. godine, u 16.00 sati, u Banskim dvorima, prezentaciju energetske strategije RH te aktivnosti na odabiru lokacija za ukapljeni prirodni plin u RH.

Vi ste stvarno nevjerojatni, pa zar opet nakon svega danas? Znači idemo u još jedan krug iskrcavanja do 16 sati?!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Polančec će sve fino,transparentno servirati u javnost u stilu IDEMO DALJE…,tko ne vjeruje neka se uključi u udrugu EKO- KVARNER ,a tko će u toj utakmici pobijedit-ZNA SE [thumbsup]

POKRET OTPORA

Vi ste stvarno nevjerojatni, pa zar opet nakon svega danas? Znači idemo u još jedan krug iskrcavanja do 16 sati?!
[/quote]

Hoćeš reći " sve je rečeno" pa je taj Polančecov sastanak u Vladi bespredmetan i samo troši novce poreznih obveznika?
Mislim da si u krivu jer zasigurno će se o LNG terminalu na stručnoj razini ponuditi puno više od onog jučer.

Puno tu ima možda da bi se u ovakvoj situaciji kakva je trenutno na našoj burzi i vani plaćala ovolika premija za nešto možda. Ja ne govorim da se ne isplati špekulativno kupovat i zaradit , svaka čast uspješnima, ali ako stvari promatraš kao investitor(prema Grahamu) glupo je plaćat po mom mišljenju ovoliku premiju za možda buduću zaradu i dobit od preko 200 mil kn. Svatko je vlasnik svoga novca i neka radi s njim što želi. Želim svima puno sreće s ovom dionicom koja nije i neće biti u mom portfelju dok ne bude imala dobit od bar 150 mil. kn.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Koliko vidim kupnja vas demantira i ima ljudi koji bi ovo kupili i to dosta "komadica"….
500,00 200
491,00 4
490,01 91
490,00 14
481,50 20
481,02 13
481,01 170
481,00 115
480,50 100
480,02 100

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

U povijesti korištenja LNG terminala nije došlo do nesreće na spremnicima s dvostrukom stijenkom. Danas postoji više od 40 terminala i više od 240 skladišta LNG-a. Dva postrojenja, u Belgiji i Velikoj Britaniji, samo su 500 metara udaljena od stambenih naselja.(toliko o ekologiji)

http://www.nacional.hr/articles/view/47474/

Ako tko nije pročitao, ima dosta zanimljivih stvari.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

New Report

Close