DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaka čast Diokičari!
Jedva ste dočekali ove vijesti da uvaljate hartije naivcima !
Šta , sada na odmor ili ponovno ulaganje na 380-420 ?

Samo vi meni dijelite jedinice jer sam vas jučer otkucao, a lijepo se vidjelo po vašim postovima šta danas spremate! Bilo je to općenarodno veselje i utrka tko će staviti bolji članak, a najbolji su oni s prognozama kad će na 4 znamenke!
Ponavljam, baš je fino trejdati s vama! [lol]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

A sada lijepo opet u revijalnom tonu…
Mislio sam da neće toliko potegnut prema gore i iznenadio me iznad svih očekivanja.
Takvu balončinu ne vidjeh dugo. Sa 370 na 540 to je nekih 40%. Što je previše, previše je.
Čak sam i ja uspio nešto lijepo ušećariti iako sam se kasnije ubacio. Zašto da ne iskoristim
priliku?
Realno gledano što se promijenilo? Ama baš ništa… Firma stoji na istom mjestu, istih kapaciteta, iste
uprave, nepromijenjenog financijskog stanja, nitko ne prodaje niti kupuje veće vlasničke udjele,
stanje u svijetu je isto. I onda neki Sanader kaže nešto o nekom terminalu koji bi trebao proraditi za 4 godine i cijena skoči za 40%.
To je za mene čisti špekulativni balon "made in Croatia".
Di ste sada drukeri koji drukate o ne znam kakvim SF budućim poslovima i lovi koja curi
iz pipe LNG terminala? Zauzeti ste prodavanjem?

A zašto je isto toliko pala, dok je firma bila na istom mjestu?

Mislio sam da neće toliko potegnut prema gore i iznenadio me iznad svih očekivanja.
Takvu balončinu ne vidjeh dugo. Sa 370 na 540 to je nekih 40%. Što je previše, previše je.
Čak sam i ja uspio nešto lijepo ušećariti iako sam se kasnije ubacio. Zašto da ne iskoristim
priliku?
Realno gledano što se promijenilo? Ama baš ništa… Firma stoji na istom mjestu, istih kapaciteta, iste
uprave, nepromijenjenog financijskog stanja, nitko ne prodaje niti kupuje veće vlasničke udjele,
stanje u svijetu je isto. I onda neki Sanader kaže nešto o nekom terminalu koji bi trebao proraditi za 4 godine i cijena skoči za 40%.
Di ste sada drukeri koji drukate o ne znam kakvim SF budućim poslovima i lovi koja curi

Volim kad se javi kolega, u pravilu nakon toga Dioki može samo gore.

Jutrošnji kapitalizanti, lijepo su se poslagali na 48x. Ovo više ispod 500 ne ide.

priliku?

Da,zato je na kupnji sada 700 komada,dok prodaje nema toliko bas….
Mozda je jedan od razloga i to sto smo na 2,5 BV trzimo,mozda, a mozda i ne…
Svaka cast tko pliva na valovima,mozda ga jednom jedan poklopi pa ce vratiti sve sto je zaradio.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Ako je tko špekulant onda si to ti i liepo od tebe da si to priznao!
A za mene osobno LNG terminal nije nikakav špekulativni balon koji se napuhuje i ispuhuje kako to netko hoće i želi. Posao koji će generirati milijarde eura više nije u sferi špekulacija jer je jučer dato zeleno svjetlo. Koliko će od tog kolača ostati u Hrvatskoj o tom se može špekulirati ali isto u vrlo uskim okvirima koji su dobro poznati. Koliko će od toga imati koristi Dioki i o tom se može špekulirati, ali je jasno da će biti izuzetno velike. Jer po onoj narodnoj "Tko je bliže vatri, bolje se grije".

Vijest o LNG je "uračunata" u cijenu.
Sad se čeka skupština i vijest o smanjenju nominale na 240. Baš se pitam kako bi to moglo utjecati na cijenu?

A izgleda da to čekaju i ovi maheri što su prodali na 540 i to 1200 komada.

Jutrošnji kapitalizanti, lijepo su se poslagali na 48x. Ovo više ispod 500 ne ide.

Neće danas, ali sutra je već novi dan. Ipak nema dovoljno love koja će obraniti cijenu. Samo za informaciju, promet Diokija je skoro 20% prometa cjelokupne burze.

Ako je tko špekulant onda si to ti i liepo od tebe da si to priznao!
A za mene osobno LNG terminal nije nikakav špekulativni balon koji se napuhuje i ispuhuje kako to netko hoće i želi. Posao koji će generirati milijarde eura više nije u sferi špekulacija jer je jučer dato zeleno svjetlo. Koliko će od tog kolača ostati u Hrvatskoj o tom se može špekulirati ali isto u vrlo uskim okvirima koji su dobro poznati. Koliko će od toga imati koristi Dioki i o tom se može špekulirati, ali je jasno da će biti izuzetno velike. Jer po onoj narodnoj "Tko je bliže vatri, bolje se grije".
[/quote]
Dok je sve u sferi papirologije i projekata ja ne vjerujem u ništa. Previše je u Hrvatskoj bilo
papirnatih "kapitalnih projekata". Tek kad vidim zapiknutu lopatu i isporučen dio opreme za
ugradnju onda možemo govoriti o LNG terminalu. Do tada Dioki je čista špekualcija na kojoj
se može fino zaraditi uz znatan rizik ali i fino izgubiti kad se podlegne raznim "optimističnim"
vijestima.
To je isto kao da Bandić kaže da je dato zeleno svjetlo za metro u Zagrebu i dionica ZET-a
(recimo kao da je d.d.) naraste za 50% jer eto imat će dodatni profit od karata za nekih 5 godina
ako se izgradi.
Sanaderu, Polančecu, Bandiću ne vjerujem ama baš ništa i to što Sanader priča za mene nema nikakvu
težinu.

Vijest o LNG je "uračunata" u cijenu.
Sad se čeka skupština i vijest o smanjenju nominale na 240. Baš se pitam kako bi to moglo utjecati na cijenu?

A izgleda da to čekaju i ovi maheri što su prodali na 540 i to 1200 komada.

Trenutno je u cijeni Diokija samo probitak od LNG-a.
A što se tiče vijesti o smanjenju temeljnog kapitala kao nečemu što će rušiti cijenu, sjeti se samo da je to staro ko Grčka. To ste iskoristili da "rušite" ispod 400. Nećete valjda dva puta prodati istu foru.
I drugi su nešto naučili. Nego stavi malo na papir šta će Dioki imati od LNG terminala, diskontiraj i začudit ćeš se kako se to jeftino prodaje.

…vidim da vas dosta puše na hladno,samo pripazite jer već sutra nećete imat na što puhat….
…poneki ulagači me podsječaju onu šprehu -ona bi se ebala ,a da joj ne uđe!
…tko ne riskira -ne profitira [thumbsup]

POKRET OTPORA

Ide možda DIOK na 550kn, ali kada se stvar ohladi ide i na 400, daleko je još od izgradnje terminala, a to i piše u priopčenju:
Povjerenstvo za ocjenu studije izbora lokacije terminala za ukapljeni prirodni plin, sastavljeno od energetskih i stručnjaka zaštite okoliša, koje je osnovalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva, temeljem zadanih kriterija predložilo je radnoj skupini Vlade lokaciju DINA na otoku Krku, kao potencijalno najbolju. Međutim, prije pokretanja investicije, do donošenja konačne odluke o odabiru konkretne lokacije bit će potrebno izraditi idejno rješenje terminala, obaviti potrebna istraživanja te provesti procjenu utjecaja na okoliš za konkretnu lokaciju.

Ta idejna riješenja , studije utjecaja i sva ta birokracija traju jako dugo , pa kada uz to još uzmemo i trenutno raspoloženje na TK očekujem stabilizaciju na oko 460kn na crobexu 3500.
Treba biti iznimno zadovoljan sa 30% porasta cijene u ovih par dana jer naspram drugih dionica DIOKI je svoju dugoočekivanu dobru vijest ipak odlično odradio!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close