DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ima li tko kakvu ideju o vezi LNG terminala i Mađara?

Ako Vlada (kada) pristane na razmjenu dionica INA-e s MOL-om, sigurno će to vezati s neim drugim energetskim poslovima.. Pada li vam šta na pamet? Može li se to kako povezati s LNG?

Ne očekujem odluku o LNG-u u četvrtak, pa zbog toga očekujem korekciju cijenu cijene u četvrtak. Rast je utemeljen na glasini o kojoj se priča već dugo vremena. Pozitivna stvar je pad nafte na svjetskom tržištu ali je minus evidentno usporavanje europskog i hrvatskog gospodarstva posebice građevine.

Ako se potvrdi lokacija LNG-a u Omišlju, tada automatski imate dvije nove stavke na strani prihoda u DIOK-iju:
1.)Prihod od najma ili prodaje zemljišta LNG Adriji. Ja očekujem da to bude najam. Za 600.000 m2 to je lijepa cifra.
2.)Prihod od prekrcaja plina jer kao što znate DIOKI ima koncesiju. To je isto lijepa cifra koju možete probati izračunati.

Kolega Sava je već postao kolike su tarife po prekrcaju tone plina i kolika je cijena najma m2 na Kukuljanovu što bi mogao biti neki banchmark.

Znači ovo je direktan utjecaj te odluke na (buduće) prihode DIOK-ija. Inače neke druge benefite vezane za LNG terminal bi DIOK-i izvukao bez obzira na lokaciju (znači čak i da bude u Istri-što neće)

Ja stoga očekujem pritisak na kupnju DIOK-ija. Taj pritisak će se naročito pojačati kada se oslobode sredstva od INE.

Podsjetit ću da se postrojenja slična DIOK-iju trže (u normalnim uvjetima u svijetu) po cijeni od 5 BV-a. Mi smo sada negdje oko 2,5 BV, s tim da u ovaj BV nije ušla revalorizirana vrijednost zemljišta (!).

Sigurno će biti oscilacija cijene jer ima među dioničarima dosta kratkoročnih špekulanata, i sigurno će biti realizacije profita u slijedećim danima, ali mislim ipak da je trend jasan.

Ovo nije poziv na kupnju ili prodaju DIOK-ija. Ja posjedujem pristojnu količinu dionica DIOK-ija.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Meni je ekipa na ovoj temi najsimpatičnija, iz vaših postova se mogu pročitati i vaše namjere! Baš je fino trejdati paralelno s vašim postovima i najavama političara!
Živjeli! I poseban pozdrav Baracudi! [wink]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Evo malo službenih tarifa iz Zeebruggea..

Upravo na RTL vijestima rečeno da je udruga energetičara u Omišlju predložila LNG terminal,a neslužbeno se kaže da je Sanader prisustvovao i potvrdio Omišalj kao budući terminal.Naravno odmah su se javile i eko udruge i bla bla … [wink]

pixma

imate potvrdu toga i na hini…http://websrv2.hina.hr/hina/web/index.action…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

evo kolega/ice dragi i link na business…http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=05ca95df-1b9f-4207-ac30-fa82412e67eb&ref=lastadd…pa budite tako ljubazni i udjelite jedinicu za informaciju. Ocito vas nisu naucili da ne pljujete po postaru ako vas ono sto se u koverti nalazi ne veseli
Cestitke imaocima Dioki vrijednosnica jer vise nema spomena o dvije lokacije vec samo o jednoj.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Povjerenstvo: Dina na Krku najbolja lokacija za LNG terminal

Business.hr/Hina
02.09.2008 18:51
Pročitaj komentare(0)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ({PostCount})
Ocijenite članak(0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.

Povjerenstvo za ocjenu studije izbora lokacije terminala za ukapljeni prirodni plin predložilo je radnoj skupini Vlade lokaciju DINA na otoku Krku kao potencijalno najbolju, navodi se u priopćenju iz Vlade o današnjem sastanku na kojem se raspravljalo o budućim aktivnostima na osiguranju dovoljnih količina energije za sljedeće razdoblje.
"Međutim, prije pokretanja investicije, do donošenja konačne odluke o odabiru konkretne lokacije bit će potrebno izraditi idejno rješenje terminala, obaviti potrebna istraživanja te provesti procjenu utjecaja na okoliš za konkretnu lokaciju", stoji u priopćenju Vlade.

Današnjem sastanku nazočili su predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, te potpredsjednici Sabora, kao i potpredsjednici i ministri u Vladi RH.

Kako se navodi u priopćenju, na sastanku je izvješteno o aktivnostima na izradi energetske strategije RH u sljedećem razdoblju, te u sklopu toga o planovima za osiguranje novih dobavnih pravaca, kao i o aktivnostima na odabiru lokacije za terminal ukapljenog prirodnog plina.

Dosadašnje aktivnosti na odabiru lokacije UPP (LNG) terminala predstavio je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec.

"Sudionici sastanka podržali su do sada provedene aktivnosti na odabiru lokacije za terminal ukapljenog prirodnog plina", navodi se u priopćenju.

Temeljem studije izrađene u veljači ove godine, navodi se u priopćenju, stručna radna skupina sastavljena od predstavnika zainteresiranih strana po Vladinoj je odluci analizirala osam mogućih lokacija, da bi nakon primjene "trinaest usporedbenih i osam eliminacijskih kriterija, predložila dvije moguće lokacije", a Povjerenstvo sastavljeno od energetskih i stručnjaka zaštite okoliša "predložilo je je radnoj skupini Vlade lokaciju DINA na otoku Krku kao potencijalno najbolju".

Povjerenstvo je osnovalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva, navodi se u priopćenju.

[thumbsup]

POKRET OTPORA

sutra blokada na startu? [thumbsup]

Kune nisu problem, kuna nema

čestitke svima koji vjeruju u dioki,a meni neobično drago zbog RADNIH KOLEGA na koje sam imao pozitivan utjecaj glede DIOKI-ja,da ga zadrže što duže i neka ga ne prodaju za bagatelu.. [thumbsup]

… [cool] [cool] [cool]…………………. [smiley]

New Report

Close