Ak se ne varam Dioki se rasprostire na cca 900 000 kvadrata a cijena je 300-njak Eura po kvadratu. To je 270 milijuna Eura To je blizu dvije milijarde kuna. Nece se Dioki nikuda sutra seliti no do nekih 5 ili 10 godina vjerojatno, a ako stvari budu donekle OK u svijetu i kod nas tada ta zemlja moze vrijediti i 500 Eura po kvadratu ili tko zna koliko. No to je ionako samo jedan dio mozaika, bliža budućnost je isto tako svijetla [thumbsup]
[/quote]
Radić je 50.000m2 platio 46 milijuna eura. Lokacija Gredelja je cca 1.000.000m2 gdje će se graditi tzv novi centar grada. Lokacija Diokija svojom površinom i položajem spada u vrlo atraktivno područje. Ideja je bila da se Žitnjak zatvori u doglednoj budućnosti no čini mi se da će se životni vijek produljiti do 2015. Prošle godine INP je radio Elaborat o izvedivosti produktovoda Sisak – Žitnjak na koridori buduće autoceste.
Premijer Gordon Brown uoči summita EU: Rusija nas neće ucjenjivati
Zbog svega toga Brown je najavio žurnu akciju kojom bi se trebala smanjiti ovisnost Velike Britanije, ali i cijele Europe o ruskim energentima.
Dobro jutro svima! Novi dan, novi tjedan, novi mjesec i nadam se novi rast DIOKICE. [rolleyes]
Idućih dana odluka o lokaciji LNG terminala
Ministar Polančec najavio je da će se tijekom sljedećih nekoliko dana odrediti točna lokacija LNG terminala koji bi se trebao graditi na Kvarneru. U igri su dvije lokacije – Plomin (za koji poznavatelji cijele situacije kažu da je nesiguran) te Omišalj na Krku (koji će vjerojatno biti odabrana lokacija) [thumbsup]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/iducih-dana-odluka-o-lokaciji-lng-terminala,23970.html
[thumbsup] [lol] [kiss]
svaka cast onome tko mi je dao 1 zasigurno je u drugim dionicama a ostao je bez gotovine da udje na ovim razinama. [cool]
Ma ja mislim da je 1 zbog ovog "idućih dana….." jer smo to puno puta do sada čitali. E što je to sad za zbilja………………..!!! To je možda nekim prebrzo. [proud]
S obzirom da je EU u energetskim problemima(ovisnost o rusiji) mislim da ce Sanader izaci ovih dana sa odlukom o LNG-U bez obzira na situaciju i kazati kako Vlada ima rijesenje za tzv.energetski plan u kojem ce pored LNG-a, aktivirati i Druzba Adriu u kojem ce izaci u susret samim Rusima.To je ujedno i balans izmedju istoka i zapada tj.politika Nesvrstanih.Sam Sanader se zeli prikloniti EU i SAD ,a ne zamjeriti se Rusima.
Sta bi mi rekli "On bi se j..a a da mu ne udje !!!!!!! [cool]
S obzirom da je EU u energetskim problemima(ovisnost o rusiji) mislim da ce Sanader izaci ovih dana sa odlukom o LNG-U bez obzira na situaciju i kazati kako Vlada ima rijesenje za tzv.energetski plan u kojem ce pored LNG-a, aktivirati i Druzba Adriu u kojem ce izaci u susret samim Rusima.To je ujedno i balans izmedju istoka i zapada tj.politika Nesvrstanih.Sam Sanader se zeli prikloniti EU i SAD ,a ne zamjeriti se Rusima.
Sta bi mi rekli "On bi se j..a a da mu ne udje !!!!!!! [cool]
Nema se on tu šta zamjeriti Rusima jer je on odavno odabrao stranu, a to je Europska unija. Zato se pitanje LNG terminala treba riješiti što prije jer osim političkog efekta, to je jako bitna stvar da Dioki dobija komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju koji ostali nemogu dostići.
Ja se nadam…
Blokada na 488, ne bi bilo lose uletiti u blokadu prije nego INA opet nastavi sa trgovanjem, pa da kasnije rast ide slobodan…
Evo nalog sa bida 441,00 sa 100 kom. poskocio u strahu na 465,00 sa isto 100kom, iako ga je od otvaranja drzao na 441,00,skuzio je da je vrag odnio salu…