I što se tiče faktora koji su ključni u mom opredjeljenju za Dioki evo ih redom.
1. Vrsta posla
2. Veličina posla
3. Organski rast zadnjih 3-4 godine
4. Koncesija na luku Sepen
5. LNG terminal
6. Zemljište na Žitnjaku i Krku
Ovdje se treba podvući da nakon što se izglasa smanjenje temeljnog kapitala Dioki ima sve uvjete da se uvrsti u 1. kotaciju ZSE. Usporedite dakle Dioki i ostale iz 1. kotacije pa donosite zaključke.
Evo još jedan detalj.
Imam još love za dokup, ali ne smijem u to ići iz razloga što bih, u slučaju povećanja temeljnog kapitala, ostao bez kinte za kupnju po 240,00kuna. I nisam jedini koji još tijekom ove godine očekuju takav rasplet i spremaju se za to. Inače već danas bi ti cijena letjela preko 500,00!
Kakva je to dokapitalizacija koja se radi po 240,00kn? Dokapitalizacija se radi u uvjetima rastućeg tržišta kako bi se što više novaca prikupilo putem dokapitalizacije a najbolje je to napraviti na samom vrhuncu tržišta, primjer su ATGR i MGMA koji su pogodili pravi momenat za dokapitalizaciju, a za Dioki bi sada najbolje bilo izdati komercijalne zapise a ne ići u dokapitalizaciju, to su osnove fiancijskog managementa a vjerujem da to ekipa u Diokiju zna. Zbog toga mislim da vam kolega Sava teza nema osnove.
Kolega treba voditi računa o interesima tržišta kapitala.
A u interes je da u Dioki uđu jaki investitori i mirovinski fondovi.
A za to treba nova emisija dionica.
Ako su mirovinci mogli uzimati Magmu po 3xx kn onda mogu i Dioki mogu uzimati po 700 kn, a da negovorimo kako je Dioki daleko perspektivnija tvrtka od Magme.
NIsam u toku pa ako može kratko pojašnjenje kupnje po 240 kn.Nije mi baš jasna ta dokapitalizacija.
Evo kako ja vidim razloge za rast DIOKI-a:1.objava lng;2.prodaja zemljišta ili ulazak u konzircij lng-a;3.puštanje u rad VCM postrojenja i povećanje kapaciteta polietilena;4.PVC postrojenje ;5.EPS-ik postrojenje,,a sve to vodi prema završnom cilju VISOKI PROFIT =ciljana cijena DIOK-R-A
Ako su mirovinci mogli uzimati Magmu po 3xx kn onda mogu i Dioki mogu uzimati po 700 kn, a da negovorimo kako je Dioki daleko perspektivnija tvrtka od Magme.
[/quote]
Ali idemo redom.
Pitanje Upravi na izvanrednoj GS:
1. Da li i kada u 1. kotaciju?
2. Ulazak u 1. kotaciju prije ili poslije emisije novih dionica?
3. Nove dionice DA ili NE?
Jesmo li se prijavili i pripremili?
ma vidi šta su se posložili na kupnji!!!!!
Kupnja Cijena
2 403,01
100 403,00
100 402,50
100 402,00
100 401,50
20 401,01
58 394,00
14 392,00
19 391,01
6 390,54
Cijena Prodaja
417,65 72
417,66 19
419,90 14
420,00 53
435,00 80
436,99 21
437,00 25
445,00 37
449,50 64
450,00 80
Evo kako ja vidim razloge za rast DIOKI-a:1.objava lng;2.prodaja zemljišta ili ulazak u konzircij lng-a;3.puštanje u rad VCM postrojenja i povećanje kapaciteta polietilena;4.PVC postrojenje ;5.EPS-ik postrojenje,,a sve to vodi prema završnom cilju VISOKI PROFIT =ciljana cijena DIOK-R-A
VISOKI PROFIT je rezultat visoke profitne marže, tj. NETO profitne marže, a što je trenutno rak rana cjelokupne industrije jer s time muku muče i malo veći igrači na svjetskom tržištu. Rast cijena sirovina, prekapacitiranost tržišta te usporavanje gospodarskog rasta su samo neki od čimbenika koji utječu na visoki profit.
[/quote]
offtopic ali ove priče o perspektivnosti su mi kao o kranjčaru kao velikom potencijalu našeg nogometa.. i tako već 10 godina
ovaj kerefek me podsjeća na apoksiomena [lol]
[/quote]
offtopic ali ove priče o perspektivnosti su mi kao o kranjčaru kao velikom potencijalu našeg nogometa.. i tako već 10 godina
[/quote]
Dragi moj, Kranjčar je opravdao sva očekivanja… Arsenal, Roma, nude po desetke mil. Eura….
Frajer je glavni igrač kluga iz top 5 premiera….
Diok će to tek opravdat… U sljedećoj godini već…..
U čemu je problem???