Pozdrav svim dioničarima ove perspektivne firme. Dugo pratim forum, od vremena kupnje radničkog paketa i evo javljam se prvi put. Vidim da postoje cijenjeni forumaši, odlično upučeni u stanje mog dioki-a, oportunist, sava itd. Svoj paket dionica ljubomorno čuvam i nemam namjeru prodavati još dugo vremena, jer će sigurno vrijediti puno više nego trenutno. Moje mišljenje dijeli i velik broj kolege na poslu, a oni koji su mislili prodati napravili su to odavno.
Pozdrav svim dioničarima ove perspektivne firme. Dugo pratim forum, od vremena kupnje radničkog paketa i evo javljam se prvi put. Vidim da postoje cijenjeni forumaši, odlično upučeni u stanje mog dioki-a, oportunist, sava itd. Svoj paket dionica ljubomorno čuvam i nemam namjeru prodavati još dugo vremena, jer će sigurno vrijediti puno više nego trenutno. Moje mišljenje dijeli i velik broj kolege na poslu, a oni koji su mislili prodati napravili su to odavno.
Pozdravljam sve djelatnike i dioničare.
Vjerujem u ovu firmu i ekipu i nadam se da ćemo uskoro svjedočiti njenim zvjezdanim trenutcima.
Bilo bi korisno kada bi se bar dio informacija koje mukotrpnu skupljamo u bliskoj budućnosti mogao naći i na stranicama Diokija.
Moram se i ja pridružiti pozdravima i dijelim vaše mišljenje oko budućnosti ove tvrtke, samo da to još potkrijepi i cijena.
Lijepo je vidjeti vesele dioničare,a pored toga i radne kolege DIOKI-jevce,,,..nego je bila plaća [lol] [lol] [lol]
Lijepo je vidjeti vesele dioničare,a pored toga i radne kolege DIOKI-jevce,,,..nego je bila plaća [lol] [lol] [lol]
Kolega kako zasad stoje stvari, ništa prije utorka.
Kolege,
Tko će po Vašem mišljenju biti operater LNG terminala? Da li postoji kakav dokument u kojem se vidi tko će biti npr ‘vlasnik’ izmjenjivača topline.
Mene u biti zanima daljnji razvoj prateće industrije koja se ovdje pored LNG terminala može razviti.
Za business vezan uz plin, plastične mase i dr. je dosta jasno kako će se razvijati, ali tu se pojavljuje šansa za čitav niz drugih industrija, a ja ne vidim baš previše informacija o tome.
Ima li netko kakve dodatne informacije?
Kolege,
Tko će po Vašem mišljenju biti operater LNG terminala? Da li postoji kakav dokument u kojem se vidi tko će biti npr ‘vlasnik’ izmjenjivača topline.
Mene u biti zanima daljnji razvoj prateće industrije koja se ovdje pored LNG terminala može razviti.
Za business vezan uz plin, plastične mase i dr. je dosta jasno kako će se razvijati, ali tu se pojavljuje šansa za čitav niz drugih industrija, a ja ne vidim baš previše informacija o tome.
Ima li netko kakve dodatne informacije?
Dina je koncesionar za luku Sepen;
Dioki prebacuje proizvodnju na Krk jer će mu izmeđuostalog trebati otpadna toplina;
Novi pogoni VCM-a i PVC-a je nova otpadna toplina. Mislim da je jednom u Polimerima izašlo da će toplinska snaga postojenja u Dini biti preko 300MW. Dovoljno za zagrijavanje LNG-a otpadnom toplinom. Normalno da će im tu pomoći i kogeneracija od cca 100MW.
Uglavnom osposobljeni su za slične stvari i ja navijam za NAS.
Puno love ja tu vidim od luke Sepen, prodaje zemljišta, udjela u vlasništvu terminala i napokon kroz LSO ( LNG sistem operator ).
.. Mislim da je jednom u Polimerima izašlo da će toplinska snaga postojenja u Dini biti preko 300MW. Dovoljno za zagrijavanje LNG-a otpadnom toplinom. Normalno da će im tu pomoći i kogeneracija od cca 100MW. …
To bi bilo super, samo to bi trebali biti inputi u fazi projektiranja, bilo bi uz takve mogućnosti suludo uzimati toplilnu iz mora, a to se provlači svuda kao nešto manje više gotovo. EKO Kvarner se žali na pothlađivanje mora..tako da mi taj dio djeluje dosta nedorečen u cijelom projektu.
.. Mislim da je jednom u Polimerima izašlo da će toplinska snaga postojenja u Dini biti preko 300MW. Dovoljno za zagrijavanje LNG-a otpadnom toplinom. Normalno da će im tu pomoći i kogeneracija od cca 100MW. …
To bi bilo super, samo to bi trebali biti inputi u fazi projektiranja, bilo bi uz takve mogućnosti suludo uzimati toplilnu iz mora, a to se provlači svuda kao nešto manje više gotovo. EKO Kvarner se žali na pothlađivanje mora..tako da mi taj dio djeluje dosta nedorečen u cijelom projektu.
[/quote]
To ti je kao slaganje lego kockica, luk i voda , sve rješeno….
8 od 10 LNG terminala nalazi se uz petrokemijska postrojenja.
Ovo je definitivno tema s najvećim brojem postova u zadnjih mjesec dana u odnosu na promet na burzi.
Više se postova dnevno napiše nego protrguje dionica Diokia.
I pridružujem se skupini nestrpljivih i revoltiranih razvlačenjem odluke… [angry]
Pozdrav Diokijevcima!
Kada je start?
[proud]
(978)
Na temelju članka 277. stavka 2. Zakona o trgovačkim društvima i članka 13. Statuta dioničkog društva DIOKI, Zagreb, Žitnjak b.b., Uprava Društva saziva
GLAVNU SKUPŠTINU
dioničkog društva DIOKI, Zagreb, Žitnjak b.b., koja će se održati 8. 9. 2008. u 12 sati u sjedištu Društva, Zagreb, Žitnjak b.b., u Poslovnoj zgradi Društva, IV. kat, velika dvorana.
Za Glavnu skupštinu Društva utvrđuje se
Dnevni red:
1. Otvaranje Glavne skupštine Društva i utvrđivanje kvoruma.
2. Donošenje odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Društva.
3. Donošenje odluke o izmjeni i dopuni Statuta Društva.
Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini donošenje sljedećih odluka:
Ad 2. I. Temeljni kapital Društva upisan u sudski registar iznosi 2.021.029.000,00 kn, koji se sastoji od jednog temeljnog uloga koji je u cijelosti uplaćen u novcu i stvarima.
Temeljni kapital Društva se dijeli na 4.042.058 dionica serije A koje glase na ime, svaka u nominalnom iznosu od 500,00 kn.
Sukladno članku 349., u svezi s člankom 342. st. 4. Zakona o trgovačkim društvima, temeljni kapital Društva smanjuje se radi pokrića gubitka i prijenosa sredstava u rezerve kapitala:
– sa iznosa od 2.021.029.000,00 kn
– za iznos od 1.050.935.080,00 kn
– na iznos od 970.093.920,00 kn.
Temeljni kapital smanjuje se smanjenjem nominalnog iznosa dionica:
– sa 500,00 kn
– za 260,00 kn
– na 240,00 kn.
II. Kao što je navedeno u prethodnoj točki ove odluke temeljni kapital smanjuje se sukladno članku 349. Zakona o trgovačkim društvima za iznos od 1.050.935.080,00 kn od kojih:
– iznos od 979.210.629,39 kn radi pokrića prenesenih gubitaka iz ranijih razdoblja
– iznos od 71.724.450,61 kn radi prijenosa sredstava u zakonske rezerve i rezerve kapitala.
III. Nakon provedenog smanjenja temeljnog kapitala i upisa u sudski registar nadležnog trgovačkog suda, temeljni kapital Društva iznosit će 970.093.920,00 kn i bit će podijeljen na 4.042.058 dionica serije A koje glase na ime, svaka u nominalnom iznosu od 240,00 kn.
IV. Temeljni kapital Društva bit će smanjen upisom odluke o smanjenju temeljnog kapitala u sudski registar.
Ad 3.
ODLUKA
o izmjeni i dopuni Statuta Društva
I.
Članak 7. mijenja se i glasi:
»Temeljni kapital Društva iznosi 970.093.920,00 kn, koji se sastoji od jednog temeljnog uloga koji je u cijelosti uplaćen u novcu i stvarima.
Temeljni kapital Društva dijeli se na 4.042.058 dionice serije A koje glase na ime, svaka u nominalnom iznosu od 240 kn«.
II.
Ova odluka o izmjeni i dopuni Statuta Društva stupa na snagu danom donošenja.
Poziv dioničarima
Na Glavnoj skupštini imaju pravo sudjelovati svi dioničari koji su upisani u knjigu dionica, osobno ili preko opunomoćenika:
– ako unaprijed prijave Društvu u pisanom obliku svoju namjeru sudjelovanja na Glavnoj skupštini najkasnije 7 dana prije dana održavanja
– ako su dioničari pravne osobe, prijavi moraju priložiti izvod iz sudskog registra ili drugog registra iz kojeg su vidljivi podaci o tvrtki, sjedištu i zakonskom zastupniku toga dioničara.
Dioničare mogu zastupati opunomoćenici na temelju valjane pisane punomoći koju izdaje dioničar, odnosno u ime dioničara koji je pravna osoba, osoba ovlaštena za zastupanje u skladu s odredbama čl. 33. Statuta Diokija d.d.
Punomoć koju daje dioničar-fizička osoba, mora biti ovjerena kod javnog bilježnika.
Obustavlja se svaki upis u knjigu dionica zadnjeg dana roka za podnošenje prijave za sudjelovanje na Glavnoj skupštini do prvog sljedećeg radnog dana nakon održavanja Glavne skupštine.
Uvid u materijale za Glavnu skupštinu može se izvršiti osobno u sjedištu Društva, od dana objave poziva za Glavnu skupštinu.
Pozivaju se sudionici da dođu na Glavnu skupštinu pola sata prije zakazanog početka radi pravodobnog sastavljanja popisa sudionika na Glavnoj skupštini.
Ako se Glavna skupština 8. 9. 2008. ne bi mogla održati zbog nepostojanja kvoruma određenog Statutom, Glavna skupština će se održati 25. 9. 2008. u 12 sati n