Čini mi se da svi prisutni na forumu rade u DIOKI-u kad ili imaju inside informacije ili su stručno potkovani (sava je negdje blizu upravi, a janko66 je voditelj proizvodnje)?!?
Lijepo je vidjeti da ljudi vjeruju u firmu u kojoj rade!
Živjelo radničko samoupravljanje… [lol]
Čini mi se da svi prisutni na forumu rade u DIOKI-u kad ili imaju inside informacije ili su stručno potkovani (sava je negdje blizu upravi, a janko66 je voditelj proizvodnje)?!?
Kad ulaziš u neku dionicu,moraš napraviti dubinsku analizu iste firme,šta proizvodi ,kako,koliko,kako se odvija proizvodnja,šta uzrokuje prekide itd,itd,,, [lol] [lol] …zato sam upućen u DIOKI [wink]
Bojim se da nam u zadnje vrijeme malo koristi od znanja o pojedinoj firmi.
Ove godine lavovi na tržištu su oni koji prate makroekonomska zbivanja. I jašu na valovima uzrokovanim vijestima o inflaciji, cijeni energenata, padu ili rastu kupovne moći…
Mi ostali se možemo tješiti da smo odabrali dionicu ili dionice koje su popušile manje od tržišta.
Bojim se da nam u zadnje vrijeme malo koristi od znanja o pojedinoj firmi.
Ove godine lavovi na tržištu su oni koji prate makroekonomska zbivanja. I jašu na valovima uzrokovanim vijestima o inflaciji, cijeni energenata, padu ili rastu kupovne moći…
Mi ostali se možemo tješiti da smo odabrali dionicu ili dionice koje su popušile manje od tržišta.
Trenutn tj zadnje vrijeme si u pravu; ali nemoj smetnuti s uma da se to sve može u hipu okrenuti.
Treba se strpiti i dočekati taj trenutak. Npr treba voditi računa o tom da će vjerojatno dobar dio dioničara – radnika INE nakon prodaje INE ući bar djelom u Dioki, nekad su bili jedinstven sustav a i stručno se preklapaju.
He he, mislim da je to kriva procjena. Ali ima li boljih dioničara od samih DIOKIčara?
Vidjet ćemo još kaj bu tu od svega. Navodno je Petrohemija trebala ići zajedno s NISom u paketu Rusima. Nesto kao bonus. Ali kao što vidimo zapadnjaci nisu dopustili radikalima i Koštunici da vladaju. Skinuli su ih i u Beogradu. Sporazum o prodaji NISa Rusima, mislim da, nije izglasan u parlamentu tako da službeno od toga za sada ništa. Srbijanci se polako mire da nema više Kosova. Elita koja odlučuje kad, kako i koliko ošinut raju već se pomirila s tim, samo sad treba pronaći način da se polako, ali sigurno od Kosova ohladi i vasceli narod.
Do tada sve je još uvijek na "prodaju" svima pa i zapadu.
Mislim da zbog svega nema opasnosti za DIOK-R-A u skorije vrijeme.
Dok se srbijanci prepucavaju, ližu rane i gledaju kuda i kako LNG će već daleko odmaknuti, a s njim i DIOK-R-A.
p.s. na kraju i Srbija će završiti u EU htjeli, ne htjeli
To je obično čišćenje kanalizacije na pogonu etilen,treba kvalitetno pripremiti odvode za remont koji slijedi u rujnu mjesecu,a vjerujte to nije napravljeno unatrag 15 godina kako treba.Nova uorava brine o ekološkoj strani medalje i ništa drugo.Da se krene u prodaju zemljišta za dekontaminaciju treba prilično raditi ali u tom slučaju dionica ide gore što je već opisano na ovovm forumu.Kad bi Dioki prodavao lokaciju na Žitnjaku po tržišnim cijenama sada bi dionica morala ići preko 500 kuna bez Krka. [kiss]
"With our laboratory tests showing 70% removal of Total Petrochemical Hydrocarbons (TPH) within 18 days (equivalent to over 55000mg of THP per kg of contamined soil) I was very confident that the Biostar products we supplied to Rijekatank were going to do their job well and enable DIOKI to rapidly redevelop this part of their site at Zagreb", said Maurice Bottomley – European Sales Manager for ACAT´s Environmental Technologies business.
Radi se dakle o dekontaminaciji dijela lokacije na Žitnjaku.
Samo je pitanje koja je svrha, da li je to redoviti ( ja mislim da nije !!!) zahvat ili je zahvat u službi stavljanja u komercijalnu funkciju zemljišta?
U današnjem Novom listu:
INDUSTRIJSKI DIV IZ OMIŠLJA ZAHVALJUJUĆI ZEMLJOPISNOM POLOŽAJU I CJELOVITOSTI PROMETNE INFRASTRUKTURE, NAJIZGLEDNIJA JE LOKACIJA ZA TERMINAL PRIRODNOG UKAPLJENOG PLINA
DINA Petrokemija spremna za LNG
Već postojeći industrijski kompleks jamči bolju iskoristivost energije, industrijska zona prostire se na 170 hektara, a tridesetogodišnje iskustvo u radu s kemikalijama bez incidentne situacije, jamac je uspjeha smatraju u DINA Petrokemiji
Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša prošlog je tjedna na temelju Studije za odabir lokacije koju je izradila konzultantska tvrtka Ekonerg iz Zagreba, donijelo zaključak kako je područje DINA Petrokemije u Omišlju najpovoljnija lokacija za gradnju Terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG terminala). Naime, …
Za ostatak teksta morate kupiti tiskano izdanje ili biti pretplatnik za online izdanje.
U današnjem Novom listu:
INDUSTRIJSKI DIV IZ OMIŠLJA ZAHVALJUJUĆI ZEMLJOPISNOM POLOŽAJU I CJELOVITOSTI PROMETNE INFRASTRUKTURE, NAJIZGLEDNIJA JE LOKACIJA ZA TERMINAL PRIRODNOG UKAPLJENOG PLINA
Već postojeći industrijski kompleks jamči bolju iskoristivost energije, industrijska zona prostire se na 170 hektara, a tridesetogodišnje iskustvo u radu s kemikalijama bez incidentne situacije, jamac je uspjeha smatraju u DINA Petrokemiji
Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša prošlog je tjedna na temelju Studije za odabir lokacije koju je izradila konzultantska tvrtka Ekonerg iz Zagreba, donijelo zaključak kako je područje DINA Petrokemije u Omišlju najpovoljnija lokacija za gradnju Terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG terminala). Naime, …
Za ostatak teksta morate kupiti tiskano izdanje ili biti pretplatnik za online izdanje.
Nemoj biti škrtica!! Pa nekima od nas nije dostupno. Šmrc…A što kažu?? [embarass]
U današnjem Novom listu:
Nemoj biti škrtica!! Pa nekima od nas nije dostupno. Šmrc…A što kažu?? [embarass]
[/quote]
Nisam škrtica, nego ni ja sam nisam vidio tiskano izdanje. Kad dodjem do njega prenijet ću, ako to netko ne učini prije.
Bing [thumbsup]