Best Countries for Business #42 Croatia
Rank-previous year 62
Forbes – ova lista od 121 države u svijetu daje pozitivan ton ulaganju u HR.
Ispred smo npr toliko razvikane Kine i Indije.
Posebice veseli napredak.
A sada malo ozbiljnije.
Očekujete li pad do rujna, ne samo Diokija, već svih dionica?
Ja očekujem urušavanje tržišta. S likvidnošču od prije par godina slijede i te mnogo niže razine.
Sa 30-40 milijunskim prometima neminovno.
Jeste li vidjeli?
Pri dnu teksta.
http://www.poslovni.hr/84306.aspx
[thumbsup]
Neka se to sve rasplete prije mog G.O.
A onda odoh… "ispod borića".
Ako nekoga interesira može pogledati radne dokumente Energetske strategije…
Jeste li vidjeli?
Pri dnu teksta.
http://www.poslovni.hr/84306.aspx
[thumbsup]
Neka se to sve rasplete prije mog G.O.
A onda odoh… "ispod borića".
Ja mislim da nije bas pravo vrijeme za objavu takvih vijesti s obzirom na trziste. Iako ce se mozda (tesko) nesto promjeniti do kraja srpnja(valjda je mislio na ovu godinu 2008-u 🙂 )…vijdeti cemo…
Evo citat:
"Polančec je najavio kako će do kraja srpnja se znati točna lokacija LNG terminala, a Energetska strategija RH će biti tijekom ljeta na javnoj raspravi, a potom bi se trebala u rujnu naći u saborskoj proceduri."
Polančec: Lokacija za LNG terminal znat će se u srpnju
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/polancec-lokacija-za-lng-terminal-znat-ce-se-u-srpnju,19200.html
Imaš praf…evo jedne samo za tebe!
BTW šta radi Omišalj na ovoj slici….da nije možda proglašena Omišaljska Republika!
Vaš link
[/quote]
A da se na Diokiju dogodi slučaj Nexe grupe?
Sa vlasničkom strukturom kakva je vrlo lako moguće kod Diokija.
Kad predviđaš takve ogromne zarade i potencijal razvoja zašto se ne bi većinski vlasnik
sjetio otkupiti od nas ostatak dionica po recimo 100 kuna?
[/quote]
ako ima takav potencijal vredi i 150
Ovo je smiješno,da nam iz C.G. poručuje kad će biti određena lokacija,,..,,a što se tiče ove korekcije ostajem u dionicama pa kako bude.
[thumbsup]
Polančec: Lokacija za LNG terminal znat će se u srpnju
E moj Rumenige, po koji put ista vijest samo s drugim mjesecom u naslovu?!
Pa ovo je stvarno divno, nude mi da i treći put zaradim na Diokiju, opet na potpuno isti način, kupovina od 450 pa skroz dok pada, a prodaja od 550 pa dok raste!
A čini mi se da nisam jedini koji tako zarađuje na Diokiju, netko svakih par mjeseci malo podgrije atmosferu s ovakvim vijestima i dobro proda dionice, pa onda opet jedno vrijeme ništa što rezultira padom i naravno kupnjom, i tako u krug nekoliko puta…
Ovo je smiješno,da nam iz C.G. poručuje kad će biti određena lokacija,,..,,a što se tiče ove korekcije ostajem u dionicama pa kako bude.
[thumbsup]
Meni tu ništa nije čudno. Crna Gora je podpisnik Memoranduma o razumijevanju za izgradnju IAP-a.
To je Europski projekt, ucrtan je u sve strateške planove EU, a tako je i s LNG terminalom u Hrvatskoj. Dakle radi se o projektima koji su u interesu EU. Ako su razgovarali o energetici normalno je da se Polančec dotakne i LNG terminala koji je od krucijalnog značaja za Hrvatsku.
E moj Rumenige, po koji put ista vijest samo s drugim mjesecom u naslovu?!
Pa ovo je stvarno divno, nude mi da i treći put zaradim na Diokiju, opet na potpuno isti način, kupovina od 450 pa skroz dok pada, a prodaja od 550 pa dok raste!
A čini mi se da nisam jedini koji tako zarađuje na Diokiju, netko svakih par mjeseci malo podgrije atmosferu s ovakvim vijestima i dobro proda dionice, pa onda opet jedno vrijeme ništa što rezultira padom i naravno kupnjom, i tako u krug nekoliko puta…
[/quote]
Dobar si! Ja, na žalost, nemam živaca za takvu igru. Što sam kupio, kupio sam.
Ima tu i radničkih paketa i po 4xx i po 5xx. Nekako mi se to ne prodaje olako.
Ovih dana gladam ubost još neku količinu po ovim diskontnim cijenama. Po principu – ako mi je bilo dobro 5xx onda mi je super 4xx. A da će gore – sigurno!
JOš samo napomena – čejkajte rezulate 1h 2008. Navodno su OK, a ako još padne LNG ulaz (etilen) će biti još niži. A time i rezultat bolji.
Pouka priče – tu se ne bi trebalo sekirat oko vrijednosti dionice. Jedini smjer je UP, UP, i samo UP (dugoročno).
E jesam druker … [proud]
sjedni. 5. takve drukere trebamo mi kojima je drag DIOKI
[wink]