Vjerujem u Dioki i koristim svaku priliku ispod 500 da se malo podebljam. Jučer kupio manju količinu po 476! I čekam još…..
Evo da se malo podsjetimo u kojem pravcu ide DIOKI.
bravo, sava.
samo, kako to objasnit ovima koji se istresaju na 45x,xx [undecid]
btw. danas upalo još desetak lakih komada.
i sava, pliz, nemoj više postat ovakve stvari, pričekaj da mi prođe još jedan nalogić [cool]
Evo nam još potvrdnih vijesti za LNG na Krku !!
Novi list
MIRKO ZELIĆ AKADEMIK, ČLAN UPRAVE INE, O NAFTNOJ KRIZI U SVIJETU, CIJENAMA KOJE LETE U NEBO I ENERGETSKOJ STRATEGIJI HRVATSKE
Krk idealan za LNG
Treba se pripremati za skupu energiju. Čak i neće biti pitanje cijene, nego kako osigurati energente bez obzira na cijenu. U svemu tome za Hrvatsku je strateški bitno imati trase naftovoda i plinovoda kroz vlastitu zemlju.
Evo cijelog teksta
Dio članka:
"Šteta je što se kasni s LNG-jem. Taj projekt je nužnost jer je potrebna sve veća diverzifikacija dobave energenata. Optimalna pozicija po svoj prilici bit će odgovarajuće područje na Krku. Očekuje se godišnji kapacit 10-16 milijardi prostornih metara plina."
Stvarno je šteta i nije mi jasno šta se još čeka? Zna li itko postoji li neki valjan razlog za čekanje, jer već odavno je prošao rok od dva tjedna u kojemu je povjerenstvo trebalo napraviti dodatnu analizu. Jeli bila kakva objava da se ponovo odgađa (ja nisam čuo)?
Stvarno je šteta i nije mi jasno šta se još čeka? Zna li itko postoji li neki valjan razlog za čekanje, jer već odavno je prošao rok od dva tjedna u kojemu je povjerenstvo trebalo napraviti dodatnu analizu. Jeli bila kakva objava da se ponovo odgađa (ja nisam čuo)?
Ništa se tu ne čeka, bar ne onako kako to ti misliš!
Svi pripremni radovi teku po planu, i dinamici po kojoj će LNG terminal biti u funkciji 2011 – 2012 godine. Naravno tu se misli na LNG terminal na Krku.
Ako misliš da smo već trebali imati LNG terminal tu se s tobom potpuno slažem jer struka je već davno sve rekla o LNG terminalu a istražni radovi su, dobar dio, odrađeni već 1993. godine.
A zašto nemamo terminal već sada treba pitati političare. Zašto se politika već nije decidirano odredila glede lokacije pitaj političare. No međutim sva plinovodna mreža koja se sada radi velikom žestinom upućuje na zaključak da će biti LNG trerminal i da će mu lokacija biti na Dininu zemljištu na Krku.
Ja cekam skoro 3 godine tako da me zaboli hoce nece jer meni je toga preko glave. Firma ima buducnost i bit ce pozeljna udavaca mnogim buducim investitorima…
Ma i ja sam siguran da će biti na Krku, mislim da se tu možda naši političari pokušavaju izboriti za još koju Kunu ispod stola.
Samo jedan primjer kako se u nas potiču strana ulaganja:
Lani krajem Srpnja je tvrtka Baumax obavljala razgovore za voditelje (bio sam i ja, ali se nismo našli). Plan je bio otvaranje krajem 2007 godine (nakon mnogobrojnih komplikacija oko građevinske dozvole), ali su im očito iskrsle još neke zapreke (država, općina,…), pa je otvaranje odgođeno za Ožujak, pa ponovo za Lipanj, pa po zadnjemu za Rujan. U međuvremenu imaju većinu voditelja već zaposlenih više od godine dana, prije 30ak dana su primili i djelatnike, ali ako Bog da, ili bolje rečeno naša birokracija koja potiče strana ulaganja, možda i otvore ove godine.
Dioki je očito upao u istu igru.
Biće da se čeka da spuste dionicu na 150-200 kn te da je se onda dobro nakupuju po tim cijenama, i onda će objava odma drugi dan nakon toga……
[lol]
Proizvedeno je 80t novog tipa polietilena,probni lot za RUSKO tržiše,a pored toga sva roba je rasprodana,zalihe minimum,,,..tržište sve guta ko ludo.
Objavljeno
27.6.2008 12:40:18 Vrijeme zadnje promjene
27.6.2008 16:24:17
Rast dobiti Diokija rezultat povećanja proizvodnje
Ovogodišnja dobit iz prvog kvartala ostvarena je zahvaljujući povećanju proizvodnje plastičnih masa pa samim time i boljih prodajnih rezultata te smanjenja fiksnih troškova, pojasnila je za http://www.banka.hr gasnogovornica Diokija Lea Šegota
Bankamagazin
Kvartalna dobit Diokija u ovoj godini od 7,08 milijuna kuna višestruko je nadmašila dobit iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Tada je, naime, iznosila više nego skromnih 8.000 kuna. Ovogodišnja dobit iz prvog kvartala ostvarena je zahvaljujući povećanju proizvodnje plastičnih masa pa samim time i boljih prodajnih rezultata te smanjenja fiksnih troškova, pojasnila je za http://www.banka.hr glasnogovornica Diokija Lea Šegota. Tome su, tvrdi, pogodovale i dobre cjenovne margine, ali i manji broj zastoja u proizvodnji.
Tvrtka je zabilježila i bolju prodaju finalnih proizvoda. Osim toga, Dioki nastoji postići fleksibilnost u proizvodnji i isporuci različitih tipova polimera pa samime time može brže, u jednakoj kvaliteti, ponuditi kupcu rješenje problema.
Ukupni su prihodi u prvom kvartalu porasli 9,11 posto na 690,03 milijuna kuna pri čemu su prihodi od prodaje u zemlji pali na 42,19 milijuna kuna dok su prihodi od prodaje u inozemstvu porasli za 8,63 posto na 626,89 milijuna kuna. U odnosu na plan prihodi od prodaje na domaćem tržištu su manji za 13, a na inozemnom za 11 posto.
Ukupni rashodi tvrtke porasli su za 7,85 posto na 681,65 milijuna kuna što je 12 posto manje od plana.
OVAJ kvartalni izvještaj DIOKI-ja nekako se provlači u tišini,a nije bilo ni odraza na dionicu(pozitivno),u boljim vremenima bi dobro zagolicao maštu ,,…