Glavna skupština dioničara organsko-petrokemijske industrije Dioki, najavljenoj za 15. srpnja, odlučivat će namjeni prošlogodišnje dobiti od 40,07 milijuna kuna za pokriće gubitaka iz ranijih godina, objavljeno je u Narodnim novinama.
Glavna skupština dioničara organsko-petrokemijske industrije Dioki, najavljenoj za 15. srpnja, odlučivat će namjeni prošlogodišnje dobiti od 40,07 milijuna kuna za pokriće gubitaka iz ranijih godina, objavljeno je u Narodnim novinama.
ne ubijajte glasnika !
Sibirska bijela lisica?… [smiley]
Mladunčad bijele sibirske. [proud]
Budi li nam se uspavana ljepotica ?
[/quote]
Mislim da to nije taj trenutak.
Nedavno sam pričala o toj transakciji.
MZOPU izdalo upute za izradu Studije o utjecaju na okoliš za plinovod Zlobin – Rupa.
A i sklopljen je ugovor o izradi dodatka geodetskoj podlozi magistralnog plinovoda Zlobin – Omišalj DN1000/100.
Svi putevi, plinski, vode u Omišalj!
Tek toliko nek se nadje ako nekog zanima……..http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2008-1Q-NotREV-K-HR.xls
Pozdrav
kada bi mi netko mogao reći zašto danas nema trgovanja, zar mi je nešto promaklo i je li možda konačno počelo?
27.940.754,11 kn Redovni promet…..
Nema trgovanja nigdje pa tako ni ovdje…
Zagrebacka pivovara i HT 8 miliona a drugi sve skupa nista….
Tek toliko nek se nadje ako nekog zanima……..http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2008-1Q-NotREV-K-HR.xls
Pozdrav
Na prvi pogled – odlično.Godinama nisu imali takav kvartal , i to uz značajno podebljana rezerviranja i usred investicijskog ciklusa.Cijene im očito idu u prilog.
Sve govori u prilog lijepe priče već iduće godine kad završe prve investicije.
Dioki je u prvom kvartalu ove godine ostvario 7,1 milijun kuna dobiti, objavljeno je u utorak na Zagrebačkoj burzi.
U istom lanjskom razdoblju dobit je bila samo 8000 kuna, a razliku tvrtka u izvješću pripisuje "trenutačnim kretanjima na tržištu". Prihodi od prodaje na domaćem tržištu su 42 milijuna kuna, a na inozemnom 627 milijuna.
Ukupni prihodi Diokija iznosili su 690,03 milijuna kuna, dok su rashodi u prvom kvartalu iznosili 681,5 milijuna kuna.
Ukupni poslovni rashodi su manji oko 12 posto u odnosu na plan, a veći 8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Financijski rashodi su veći oko 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a 40 posto veći u odnosu na plan, koji najvećim dijelom proizlaze iz tečajnih razlika (realiziranih i nerealiziranih).
Želim apostrofirati još jednu bitnu stavku. Potraživanja od kupaca na dan 31.12.2007. iznose 370.714.000,00 a trenutno 488.031.000,00. Razlika po ovoj osnovi je 117.317.000,00 kuna.
Istini za volju treba reći i da su kratkoročne obveze povećane , a novac na računu i blagajni smanjen.
Ipak ,ukupno to je značajno manje nego je povećanje potraživanja.