Malo ste preskočili "faktor Ježić".On valjda jedva čeka da postane manjinski vlasnika a da mu se s firmom igraju Vlahović i ekipa ili netko treći.Malo morgen !Netko tko kupuje lokalne novine ima velike planove i neće ih dijeliti s drugima.
Sudbina istih je već "zacrtana". Što se tiče plina, nikad ga nema viška. Dokapitalizacija je izgledna zbog ogromnih ulaganja koji predstoje, na kakav način..?…sječam se jednom je spominjan IPO za Dioki…bumo vidli..
[/quote]
Raspoloživo za prodaju je cca 276.881 dionica!
Malo ste preskočili "faktor Ježić".On valjda jedva čeka da postane manjinski vlasnika a da mu se s firmom igraju Vlahović i ekipa ili netko treći.Malo morgen !Netko tko kupuje lokalne novine ima velike planove i neće ih dijeliti s drugima.
Ježić ti je u ovoj "priči" samo frontman, dok su veliki igrači iza pozornice." Njima" Adris nije ni potreban.
Može li mi netko reči kada bi od Diokija mogli očekivati dividendu?
Na kraju krajeva, u svijetu se dionice kupuju dugoročno prvenstveno radi dobiti od dividende
a tek onda zbog mogućeg porasta cijene dionice. Kod nas je tržište malo izokrenuto pa ljudi
kupuju radi špekulantske dobiti od porasta cijene.
Da li netko misli da bi stranci (većinski 70%-tni vlasnik) mogli poslije izgradnje lng terminala i
povećanja kapaciteta proizvodnje početi i izvlačiti dobit u obliku dividende?
Npr. kako njemački t-com muze i izvlači iz našeg?
Možda bude koja dividenda i prije?
Ja sam i dalje uvjeren da će Adria uskočiti u cijelu priču, samo kako pitam se.
Vidim da ste "popušili" Baracudinu priču o onih 5.000 komada od jučer!
Zašto kupac ne bi bio netko drugi, pitam se. Meni je Baracudina priča jako smješna, nešto poput prvog nastavka Policijske akademije! Možda je nekome cilj da nam se zamažu oči…….
KUPNJE – DIOK-R-ACijena Količina Ukupno
545,65 25 13.641,25
545,00 21 11.445,00
544,01 40 21.760,40
544,00 38 20.672,00
543,00 100 54.300,00
541,10 72 38.959,20
537,00 100 53.700,00
530,02 5 2.650,10
524,77 159 83.438,43
524,66 32 16.789,12
PRODAJE – DIOK-R-ACijena Količina Ukupno
550,00 1 550,00
565,00 20 11.300,00
580,00 1 580,00
582,50 30 17.475,00
582,60 14 8.156,40
Super kako netko spušta ask na 550 s jednom dionicom. I onda čeka naivce da mu poklopi nalog na bidu koji je par kuna niže.
Ali nema veze, jer prodaje nema ni za lijek. Svi čvrsto drže redove i čuvaju svoje papiriće!!!
Ja sam i dalje uvjeren da će Adria uskočiti u cijelu priču, samo kako pitam se.
Vidim da ste "popušili" Baracudinu priču o onih 5.000 komada od jučer!
Zašto kupac ne bi bio netko drugi, pitam se. Meni je Baracudina priča jako smješna, nešto poput prvog nastavka Policijske akademije! Možda je nekome cilj da nam se zamažu oči…….
Smješna. Ma daj?!!
Meni nije smješna.
Može li mi netko reči kada bi od Diokija mogli očekivati dividendu?
Na kraju krajeva, u svijetu se dionice kupuju dugoročno prvenstveno radi dobiti od dividende
a tek onda zbog mogućeg porasta cijene dionice. Kod nas je tržište malo izokrenuto pa ljudi
kupuju radi špekulantske dobiti od porasta cijene.
Da li netko misli da bi stranci (većinski 70%-tni vlasnik) mogli poslije izgradnje lng terminala i
povećanja kapaciteta proizvodnje početi i izvlačiti dobit u obliku dividende?
Npr. kako njemački t-com muze i izvlači iz našeg?
Možda bude koja dividenda i prije?
I sam znaš da nema dividende dok se ne SMANJI temeljni kapital!
Zašto smanjiti? Zato što nema načina da se gubitci pokriju iz redovitog poslovanja.
Nakon toga, čini mi se i to je moj osobni stav, nužna je DOKAPITALIZACIJA.
Po kojo cijeni? Logično je 250kn/dionici!
Dividenda? Slijedeće godine možda nešto kapne!
A
Adris svoju šansu može potažiti samo u izgradnji "satelit" terminala, "vezanog" na glavni terminal u Omišlju. Takvi terminali su manjeg kapaciteta u odnosu na glavni ( u ovom slučaju max. 5 milijardi m3).
Ali nije mi jasno kako bi Adris mogao uopće ući u konzorcij kada i ovako i onako naši muku muče sa raspodjelom one sirotinje od postotka koja im je ostala nakon stranaca?
Ne znam ja baš da će iz HEP-a i INE prepustiti koji svoj postotak ADRISU. Pa ponšati će se ko’ divlji kojoti kada se dohvate međusobno.
Osim toga, Adris je u Istri, a pri tome naglašavam političku opredjeljenost koja ne ide uz dlaku Sanaderu.
A to ste već komentirali na zadnjih dvadesetak postova, koje nisam vidjela hmm… [huh]
Sinoć u emisiji "Otvoreno", Čačić je s pravom kritizirao Vladu kako kasni s energetskim projektima pa između ostalog spominje.." još 2003. god. bili smo u Qataru, koji je iskazao veliki interes za LNG terminal u Omišlju, međutim inertnost nove Vlade prouzročila je, umjesto da je terminal već gotov mi još kaskamo sa realizacijom, isto kao i po pitanju 6 HEP-ovih elektrana "…