….
ADRS LNG? moze pojasnjenje? Adris grupa ulazi u igricu ili?
Vrlo lucidno od nekog tko je NOVI na ovoj dionici. Moglo bi se reći " Alkar Giga u sridu".
Evo i meni je to još jedina nepoznanica. Ne toliko HOĆE li nego KAKO!
to giga
ADRIA LNG, a ne ADRIS.
Kad već ‘samo čitaš’, čitaj pažljivije [cool]
Zar sumnjaš u namjere Adrisa da se uključe u čitavu priču!?
Sava,
ne sumnjam ni najmanje.
Ali, koliko ja čujem, i to ne baš od portira u Vladi i Ini, nema šanse!
Ili da se malo ispravim:
nema šanse da budu dio konzorcija.
Sava,
ne sumnjam ni najmanje.
Ili da se malo ispravim:
Dobro da se se ispravio jer i ja smatram da se konzorcij, osim Ine HEP-a i Plinacra, neće širiti.
Dakle ostaje Dioki, jedino u što se može uložiti dio od 2,2 milijarde casha s kojim raspolažu!
Adris svoju šansu može potažiti samo u izgradnji "satelit" terminala, "vezanog" na glavni terminal u Omišlju. Takvi terminali su manjeg kapaciteta u odnosu na glavni ( u ovom slučaju max. 5 milijardi m3).
Adris svoju šansu može potažiti samo u izgradnji "satelit" terminala, "vezanog" na glavni terminal u Omišlju. Takvi terminali su manjeg kapaciteta u odnosu na glavni ( u ovom slučaju max. 5 milijardi m3).
A kamo će s tolikim plinom.
Njima plin ne treba nego solidan projekt u koji bi uložili svoje milijarde.
Kao što rekoh, sve su pozicije zauzete, ostaje samo vlasnička pozicija u Diokiju i mislim da je to za njih vrlo atraktivno. I ja bih to rado prihvatio, npr da kupe državni udio ili da se Dioki dokapitalizira.
Sava,
ne sumnjam ni najmanje.
Ili da se malo ispravim:
Dobro da se se ispravio jer i ja smatram da se konzorcij, osim Ine HEP-a i Plinacra, neće širiti.
Dakle ostaje Dioki, jedino u što se može uložiti dio od 2,2 milijarde casha s kojim raspolažu!
[/quote]
Mogu kupiti Novi List ito na "kredit" [thumbsup]
[quote name=sava.
Kao što rekoh, sve su pozicije zauzete, ostaje samo vlasnička pozicija u Diokiju i mislim da je to za njih vrlo atraktivno. I ja bih to rado prihvatio, npr da kupe državni udio ili da se Dioki dokapitalizira.
O ovome ja već duže kalkuliram, od prodaje zemljišta dioki dobiva puno,dolaskom LNG to svi znamo ,ALI
ima tu vjerojatno i drugih kalkulacija pa i o udjelu što me nebi ni najmanje iznenadilo,čak imam neki filing….
309.330 komada dionica u HFP-u su idealni za ADRIS!
Sudbina istih je već "zacrtana". Što se tiče plina, nikad ga nema viška. Dokapitalizacija je izgledna zbog ogromnih ulaganja koji predstoje, na kakav način..?…sječam se jednom je spominjan IPO za Dioki…bumo vidli..