Dakle samo na izmjeni tehnologije dodatnih 20.000 tona LDPE; pomnoženo s trenutnom cijenom to je cca novih 36 milijuna US$.
ali,ugradnjom peroksida i kvaliteta proizvoda koju ima polietilen cijena postaje 5do 10% veča u odnosu na sadašnju,a ovih 20.ooo t je donja granica povećanja na ovo još raspoloženje operatera, ako im se poveća plaća to je dodatnih do 5000t na godišnjoj razini.
ali,ugradnjom peroksida i kvaliteta proizvoda koju ima polietilen cijena postaje 5do 10% veča u odnosu na sadašnju,a ovih 20.ooo t je donja granica povećanja na ovo još raspoloženje operatera, ako im se poveća plaća to je dodatnih do 5000t na godišnjoj razini.
Dakle oko 50 milijuna US$:
Plus cca 156 milijuna US$ za 120.000 tona PVC-a!
to: sava
Prosječna nabavna cijena ruskog plina (s transportom) lani je iznosila oko 1,6 kn, a ove će godine biti oko 1,8 kn (bez PDV-a).
To je generiralo blizu milijardu kn gubitka Ine na plinskom biznisu.
Evo ja danas malo podbljao na razinama od 54X,00kn
Novi sam u ovoj dionici pa jos citam samo….
ADRS LNG? moze pojasnjenje? Adris grupa ulazi u igricu ili?
ADRIA LNG,ne ADRS
http://www.fiumanka.hr/2008/novosti.php…………Necu donositi nikakve zakljucke niti predvidjanja ali lijepo je znati tko je Generalni sponzor najveceg sportskog dogadjanja u Kvarneru.
Pozdrav
Prestigao si me! [thumbsup] Baš sam htjela razveseliti ostale članove Foruma…
Idem jučer doma i vidim divovski plakat za Fiumanku (>regata<), kad ono zeleno-plavi logo na sredini plakata i piše:
GENERALNI SPONZOR – ADRIA LNG
!!!!!!!
Smjeh me uhvatio totalno. [smiley]
[/quote]
To sponzorstvo (tako javno) govori kako nema dvojbe o investiciji i konzorciju u ADRIA LNG jer nebi se novci izdvajali za tu svrhu da nisu siguni tj. imaju jamstva od Vlade. [thumbsup]
Zato Barakuda saljem jedan [kiss]
Otkud sad ovaj radnički paket "ničim izazvan" zalutao na 550. [huh]
MISLIM DA JE U PITANJU SAMO LAGANO STOPANJE CIJENE.