DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stalno me u ovoj dionici kopka prevelika ovisnost Diokija o plinu čija će cijena u Hrvatskoj kad tad doći na europske razine koje prije svega diktira Putin.
Dakle, uvijek dvojim i pitam se kako će se Dioki postaviti kad svojem glavnom dobavljaču bude morao plaćati tržišnu umjesto diskontirane neprirodne cijene.
Sjećam se kako mi je kolega Sava lani poručio da će zapravo "biti najbitnije da sirovine (plina) uvijek ima dovoljno", a ne kolika će mu biti cijena.
Prateći rasprave o svjetskoj energetskoj krizi uviđam dubinu njegovih riječi.

hate red

Tršćanska luka je duboka cca 16 metara pa može primati LNG brodove manje nosivosti, mislim do cca 100.000 tona. Dubina luke Omišalj je 30-ak metara i može primati najveće LNG brodove. Samim time je isplativost Omišlja puno veća, dakle i plin koji bi se prekrcavao u Omišlju je puno jeftiniji.

Ma naravno , ali ciljao sam na domaće političare kojima racionalni razlozi puno ne znače (osim ako ih ne natjera EU) , ali ako čuju da bi susjedi mogli nešto slično graditi onda nastupa:……..e bome nećete – majku vam milu – narušavati naš nacionalni interes !LNG u Omišlju i točka – tako zasigurno postajemo ključni dio energetske strategije EU , ma gdje ona bila !

Stalno me u ovoj dionici kopka prevelika ovisnost Diokija o plinu čija će cijena u Hrvatskoj kad tad doći na europske razine koje prije svega diktira Putin.
Dakle, uvijek dvojim i pitam se kako će se Dioki postaviti kad svojem glavnom dobavljaču bude morao plaćati tržišnu umjesto diskontirane neprirodne cijene.
Sjećam se kako mi je kolega Sava lani poručio da će zapravo "biti najbitnije da sirovine (plina) uvijek ima dovoljno", a ne kolika će mu biti cijena.

Pa i nije to neki veliki cjenovni zaostatak! Ako bi i ruski i domaći plaćali cca 350 US$/m3 zaostaje u cijeni 40 lipa.

Iliti 40 posto [smiley]
I ovo ti nije cijena prostornog metra (1m3).

hate red

Iliti 40 posto [smiley]
I ovo ti nije cijena prostornog metra (1m3).

1000m3. Inače po kojoj cijeni Ina plaća ruski plin, da ne tražim.

http://www.fiumanka.hr/2008/novosti.php…………Necu donositi nikakve zakljucke niti predvidjanja ali lijepo je znati tko je Generalni sponzor najveceg sportskog dogadjanja u Kvarneru.

Pozdrav

Prestigao si me! [thumbsup] Baš sam htjela razveseliti ostale članove Foruma…

Idem jučer doma i vidim divovski plakat za Fiumanku (>regata<), kad ono zeleno-plavi logo na sredini plakata i piše:
GENERALNI SPONZOR – ADRIA LNG

!!!!!!!

Smjeh me uhvatio totalno. [smiley]

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

S.Baracuda,
što misliš na kojoj razini bi se mogla desiti druga transakcija?
Ovako izgleda da ovaj što kupuje nije htio dati iznad 555 a ovaj što je prodavao je čekao da
se skupi iznad 555 pa da poklopi sve. Dobro za oboje.
Samo mi to već spada u područje nedozvoljenog. Mogli su to obaviti mimo redovne trgovine.
Jedino u cijeloj priči što me veseli: nekome 2,5 milje na 555 nije skupo.

Iskreno, mene je zapravo jako iznenadilo da je prošlo toliko dana do realizacije ovog velikog naloga.

Naime, taj veliki nalog (ako se sječaš) na kupnji otvorio se je jedan dan prije nego što je prvoj osobi xy bilo isplaćeno u xy banci iznos od 3 mil.kna.

Vjerovatno će i drugi >paket< tako riješiti, ali ne znam kada.
Rekla bih ti da znam.
Mislim da ćeš odgovor imati, ukoliko saznaš tko je u ovome momentu vlasnih tih dionica.

Problematika je u ovome:
Dioki ili pokloni ili kompenzira svoje dionice dionicama N.Lista sa dvije (za sada) xy osobe u ukupnom iznosu od 5,5 mil.kna.
Te osobe imaju račune u jednoj xy banci.
Uplata je došla preko druge xy banke.
Opis transakcije: uplata – vl.udijeli Dioki
Transakcija obavljena prije desetak dana.
Prodaje na tržištu nije bilo do jučer.
Kupnje na tržištu nije bilo do jučer.
Vidljive promijene u prvih deset nije bilo.

Tko je bio pravi vlasnik u zadnjih desetak dana? Banka? Dioki? Tko?

Ja poštujem razmišljanja od obojice, ali mislim da mnogi od vas ne razumiju bit LNG-a uopće.

Dečki nije stvar u plinu… već u struji.

dobro jutro

Što nam donosi današnji dan? Nastavak korekcije ili napokon očekivani rast.
Vesele me info. od Baracude. Dama očito dobro poznaje tematiku.

Evo malo linkova iz mzopu-a. Dakle sve to ide dobrim tempom. Smjer je jasan.
Vaš link

U današnjem broju Jutarnjeg lista, povodom budućih investicija apostrofiraju "LNG..sudjelovanjem u projektu HEP želi osigurati milijardu prostornih metara plina i sagraditi elektranu na terminalu.."
Polako se nazire mozaik budućih razvojnih zbivanja, no ne prejudicirajući, prvo ćemo sačekati konačnu odluku o lokaciji, pa potom " secirati" stavku po stavku što sve to donosi pozitivno za Dioki.

New Report

Close