DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

RAZGOVOR: PROF. DR. MILJENKO ŠUNIĆ PREDSJEDNIK HRVATSKE STRUČNE UDRUGE ZA PLIN, O IZGRADNJI LNG TERMINALA NA JADRANU
Nema bolje lokacije od Omišlja
Struka je trebala odlučiti – dr. Miljenko ŠunićNajveći hrvatski »plinarski« autoritet, dr. Miljenko Šunić, profesor Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin, kao niti njegovi kolege ne dvoji – najbolja lokacija za izgradnju LNG terminala na jadranskoj obali je otok Krk.
– Sva struka i svi …

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Izgleda da je 600 kn psihološka granica.Kad to prođemo onda ćemo malo brže do 695 pa onda opet mala stanka.

Udruga Eko – Kvarner komentira moguće lokacije za LNG terminal….
Vaš link

La vita e bella!

uvijek će netko imati nešto protiv,gdje god da se odredi lokacija.jednostavno treba objasniti prednosti i sigurno neće biti toliko protiv

pixma

Ja sam da se radi mini eko sustav u Omišlju koji bi koristio vodu iz mora za regasifikaciju i vraćao je natrag rashlađenu 10-tak i više stupnjeva. Tako bi se omogućio uzgoj visokovrijedne ribe BAKALARA i LOSOSA, koje ja obožavam; posebice dimljeni losos i sušeni bakalar. Glede dozvole za nešto ovako, ja mislim da je za dozvolu za zahvate u moru nadležan nitko drugi do Bog mora, Posejedon. A on je naš igrač, valjda??

Ovaj skriveni na bidu (575), zasad je dobro akumulirao.

Kolega kuda ćemo mi gori ili doli?

Kolega kuda ćemo mi gori ili doli?

[/quote]
Zar uopće postoji dilema???
[smiley]

Dodaje da taj zaključak temelji na dobivenim podacima o projektu terminala po kojima bi se on za replinifikaciju ukapljenoga prirodnog plina u sekundi uzimalo od 15 do 18 prostornih metara vode, koja bi se u more vraćala pet Celzijevih stupnjeva hladnija, što bi uzrokovalo velike promjene u biološkoj raznolikosti Kvarnera.

Da li ti ljudi shvacaju da je Jadran sve topliji i da su ga pocele nastanjivati ribe iz tropa? Svake godine je more toplije a narocito plitki Sjeverni Jadran. Dakle u interesu je ekologa da se more rashladi a Lng je najbolji nacin koji ce ici na ruku i ekolozima i industriji. Pa sva riba bi se preselila gore kad zakuha doli u Dalmaciji asti [wink]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

@ jovica

Nego, da li je bio uspješan "povratak"?

@ jovica

Nego, da li je bio uspješan "povratak"?

Za sad još je.

stvarno dobro se drzi ovaj na skrivenom. da mi je samo znat ko je?
Prati ko SDA

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close