DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neki današnji nalozi na kupnji su dali naslutiti da promet i neće biti tako mali.
DIOKI ima kompletnu priču: poznatog vlasnika i okretan management koji su zainteresirani za rast cijene , stabilnost (LNG & co) , efikasna ulaganja u sve više faze tehnologije i rezanje troškova koji će se vrlo brzo vratiti kroz dobit , strahovito potcijenjen book….
Mislim da su već u radaru velikim igračima , koji će ipak vjerojatno još malo pričekati i pregledati brojke iz FI-ja….

za one koji eventualno ne znaju na cijeni od 555,00 kn na bidu nalog od 2302 komada…
[smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

[color=black][/color] Ako je taj spreman pokupiti sve na 555 znači da vjeruje da će ju

prodavati puno skuplje.

sanja

naivni ste ako mislite da će on išta pokupiti. to je nalog koji bi vas, malene, trebao potaknuti da skidate s aska od straha da ne bi što propustili. rekao sam da vam se netko istresa a vi sudjelujete. pustite ga neka proda i onda ćemo žestoko gore. ne kupujte bez razloga po većim cijenama jer još nije vrijeme da opalimo snažno. neka taj što prodaje proda po nižoj cijeni od planirane.

...povijest se ponavlja...

kerefek76:

OPORTUNIST, 13.05.2008. u 16:44
Može li netko objasniti i rizike malog free float-a u Diokiju? Da ne drukamo stalno bezveze up up.
Da se razumijemo, pun sam Diokija ko šipak i itekako bi želio da ide gore.
Proizlazi li i nedostatak fondova, velika volatilonost i manji promet zbog malog free float-a?
Koji su ostali rizici?
Koje su možebitne prednosti?

Za sada je prednost Diokija neprisutnost fondova( nema velikih manipulacija), međutim nije nemoguća varijanta da nakon objave lokacije uleti neki od fondova dogovornom transakcijom ( veća količina npr. deal s M. Filipovićem).Posljedica takve transakcije, fondovi dižu dionicu “oktavu više”,a mali dioničari mogu samo “plesati po zadanoj temi”.

[color=black][/color] Kao prvo mali dioničari uvijek moraju plesati kako veliki sviraju.

Drugo je pitanje sasvim ozbiljno , odakle se pojavilo ime M. Filipovića?

sanja

[color=black][/color] Kao prvo mali dioničari uvijek moraju plesati kako veliki sviraju.

Iz top 10?

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Da pogledamo prvih 10

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa

1. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 309.330 7,65 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 254.344 6,29 Osnovni račun
4. HPB D.D. 78.852 1,95 Skrb. račun
5. VABA D.D. BANKA 15.815 0,39 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.408 0,21 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 8.229 0,20 Skrb. račun
8. ŠKOJO FRANJO 6.457 0,16 Osnovni račun
9. PODRAVSKA BANKA D.D. 4.329 0,11 Skrb. račun
10. CENTAR BANKA D.D. 3.248 0,08 Skrb. račun
Ukupno: 92,96

www.savezbezimena.com

bpyxfosa:

OPORTUNIST, 13.05.2008. u 17:18

Pa čovjek ima “samo” 254 344 dionice Diokija + 60 000 na skrbničkom HPB-a i VABA-e(lombardni kredit).

[color=black][/color] Pa šta onda , kaj ste vi tu da prozivate nekoga?

sanja

delboy:

OPORTUNIST, 13.05.2008. u 17:25
naivni ste ako mislite da će on išta pokupiti. to je nalog koji bi vas, malene, trebao potaknuti da skidate s aska od straha da ne bi što propustili. rekao sam da vam se netko istresa a vi sudjelujete. pustite ga neka proda i onda ćemo žestoko gore. ne kupujte bez razloga po većim cijenama jer još nije vrijeme da opalimo snažno. neka taj što prodaje proda po nižoj cijeni od planirane.

Možda si u pravu, ali po mome baš i ne pije vodu.Naime, da mu je u interesu da “čera bagru ispred sebe”, ne bi dopustio biti izvan top 10 kupnji ( a prilično dugo je bio u autu).Druga stvar, nekog velikog istresanja nije ni bilo. Treće, moguća je i varijanta da je neko ulagaču početniku “došapnuo” gdje će biti perja i ovaj se junački postavio. Kako bilo, oku je ugodno za vidjeti takav nalog na bidu.[thumbsup]

ja maleni upravo mislim suprotno. dvostruka igra. doista veliki nalog tako javno izložen da pada u oči izaziva nevjericu i sumnju da se netko želi iskrcat, a ustvari se stvarno ukrcava. moje mišljenje.

New Report

Close