DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

struka je rekla svoje,investitori imaju svoj stav za lokaciju ;,pa šta Jakovčić hoće.Najave objavu u petak ,e onda se netko dosjeti da bi POKUŠAO promjeniti drugu lokaciju,jer ova prva nije adekvatna pa da pokuša sa PLIĆOM lokacijom i svi se slože ,ajmo sačekati da izmjere dubinu mora te lokacije pa ćemo se naći za dva tjedna na kavi i vidjeti kolika je dubina mora pa ćemo se možda dogovoriti……itd,itd,,…KAMO ide ova država.

Najavili su da bi se netko mogao istovariti na većoj razini.
Sad slijedi ponovno pad cijene.
Sve su to igre velikih.[bye][bye][bye]

okanite se jakovčića. čovjek je vrlo pametan i bori se za svoju (ionako najbogatiju) županiju jer zna koja je važnost LNG-a u budućnosti. Tu je i Adris koji je najmoćnija (uz Todorića) grupacija u RH i šire. Dakle, legitimna je njegova borba da dovede LNG u Istru, a i takav LNG će koristiti Dioki-u, samo što vaše glave to ne shvaćaju i vi ćete ga prodati, ako LNG ne dođe u omišalj. Takvi ste, ne znate što kupujete, o diokiu ne znate ništa. Pljuvali ste ljude koji su vam na 200 kn govorili da je dioki pametno ulaganje a sada kukate jer ste uzeli po 600 kuna umjesto po 200. Ta neodlučnost vam je kazna i sada nemirno spavajte zbog neodlučnosti.

...povijest se ponavlja...

okanite se jakovčića. čovjek je vrlo pametan i bori se za svoju (ionako najbogatiju) županiju jer zna koja je važnost LNG-a u budućnosti. Tu je i Adris koji je najmoćnija (uz Todorića) grupacija u RH i šire. Dakle, legitimna je njegova borba da dovede LNG u Istru, a i takav LNG će koristiti Dioki-u, samo što vaše glave to ne shvaćaju i vi ćete ga prodati, ako LNG ne dođe u omišalj. Takvi ste, ne znate što kupujete, o diokiu ne znate ništa. Pljuvali ste ljude koji su vam na 200 kn govorili da je dioki pametno ulaganje a sada kukate jer ste uzeli po 600 kuna umjesto po 200. Ta neodlučnost vam je kazna i sada nemirno spavajte zbog neodlučnosti.

Prijatelju jankeze je u DIOKI-u 20g i DOBRO znam što će biti ova firma,komentar ti ne stoji.Mene samo smeta to što je u svaki segment uvučena politika,možda imam krivo viđenje situacije….,a što se tiče spavanja spavam mirnije nego mnogi na ovoj burzi.[lol]

Ovo su sve nepostojeće dileme! A evo i zašto!
Adria LNG terminal na Krku je VRLLLO STARA priča. Pa već 1994 godine Ekonomski fakultet u Rijeci je radio studiju pod naslovom “Ekspertiza o ekonomskim utjecajima izgradnje i poslovanja “Adria LNG terminala” na otoku Krku na okolno gospodarstvo” Dakle nije to ništa palo iznenada i kao lopov u noći. Sve je to dugo planirano i ispitivano.

Ekipo pozdrav,

Budući većina vas zna da imam dionice DIOKI-ja, imam jedno pitanje. Naime, ono što me više brine od neke mogućnosti da izgradnja budućeg LNG terminala bude dodijeljena nekoj drugoj lokaciji (premda, iskreno, iz vlastitih spoznaja i čitanja svima nam je jasno da nema prikladnije lokacije od Omišlja, osim ako se oko Plomina nije pomaknula kontinentalna ploča i stvorila dublji gaz za LNG brodove) je mogućnost da stranci u Adria LNG-u odustanu.

Objektivno, sada će se malo ponovno preispitivati lokacije, pa onda studija o zaštiti okoliša, pa zatim studija o kiselim kišama, pa malo političkih špekulacija, pa dodvoravanja, pa kuvertice ispod stola, pa ruka ruku mije i kako to obično biva u Hrvatskoj, ova dva tjedna bi se vrlo lako mogla produljiti i mjesec, ako ne i više.

Iskreno, da sam neki od stranaca u konzorciju meni bi to sve nalikovalo nekim špekulacijama i političkim igricama i pravo je pitanje koliki je prag snošljivosti stranaca na te naše načelo “polako, sve u svoje vrijeme” i “lako ćemo”.

Usto, Rusi bi gradili desetke plinovoda na ovim i regionalnim krajevima. Kaj sprječava E.ON, Total i sve te strance u konzorciju da kažu “Ok, izmotavate se već godinama, stalno nešto odgađate, vrijeme nam teče” i povuku se iz projekta i uđu u druge projekte koji slijede i koji se sigurno neće razvlačiti mjesecima i godinama?

Suricata suricatta

Vjeko većina prethodnih radova je već 1993, 1994 godine napravljena.
Ne samo da je radio Ekonomski fakultet u rijeci nego je i INŽENJERING ZA NAFTU I PLIN d.o.o 1993. za međunarodni konzorcij Adria LNG study co napravio studiju utjecaja na okoliš!
Tu su i Sofregaz, DAppolonia i Cathie koji je već ljetos izvršio geomehanička ispitivanja, pa se ne može reći da se ništa ne događa jer feasibility studija je tu, vrlo blizu!
LNG terminal je proturavnoteža ruskom plinu i velikoj ovisnosti o ruskum plinu, dakle to je veliki plus jer strateški je vrlo važno da se diverzificira dobava plina u EU! Nikome ne odgovara velika energetska ovisnost o Rusiji.

Iskreno, da sam neki od stranaca u konzorciju meni bi to sve nalikovalo nekim špekulacijama i političkim igricama i pravo je pitanje koliki je prag snošljivosti stranaca na te naše načelo “polako, sve u svoje vrijeme” i “lako ćemo”.

Vjeko, imam dobre linkove u Vladi i Ini i mogu ti reći ovo:
bit će onako kako kažu Merkelica i Sarkozy (a ti znaš što oni kažu).
Stranci znaju s kim imaju posla, posebno Nijemci, ali jednostavno nema u Europi tako pogodne lokacije poput Omišlja za veliki, najveći na Starom Kontinentu, LNG terminal. Da ima, budi bez brige, EON i Total ne bi se ni osvrtali na Hrvatsku.
Sanader, kao i obično, pokušava loviti u mutnom, ali kad ga se pritisne uza zid, a naši europski partneri upravo to rade zadnjih mjeseci, on uvijek popusti.
LNG, dakle, dolazi u Omišalj i to znaju svi, pa i Sanader.

hate red

Ti si se kasno uključio pa ne znam jesi li imao priliku vidjeti sliku……
Vaš link

Ti si se kasno uključio pa ne znam jesi li imao priliku vidjeti sliku…… Vaš link

a je ti slika…..prastari bager i nekakva ledina, to sam i ja mogo uslikat bilo gdje u Lici ili Dalmaciji
[huh]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

vjeko:
” Iskreno, da sam neki od stranaca u konzorciju meni bi to sve nalikovalo nekim špekulacijama i političkim igricama i pravo je pitanje koliki je prag snošljivosti stranaca na te naše načelo “polako, sve u svoje vrijeme” i “lako ćemo”.”

Stranci znaju s kim imaju posla, posebno Nijemci, ali jednostavno nema u Europi tako pogodne lokacije poput Omišlja za veliki, najveći na Starom Kontinentu, LNG terminal. Da ima, budi bez brige, EON i Total ne bi se ni osvrtali na Hrvatsku.
Sanader, kao i obično, pokušava loviti u mutnom, ali kad ga se pritisne uza zid, a naši europski partneri upravo to rade zadnjih mjeseci, on uvijek popusti.

Postoji li mogućnost da se Rusi uključe odnosno nenadano ulete u ovu priču.[bye]

sava: ” Ti si se kasno uključio pa ne znam jesi li imao priliku vidjeti sliku…… Vaš link ” a je ti slika…..prastari bager i nekakva ledina, to sam i ja mogo uslikat bilo gdje u Lici ili Dalmaciji [huh]

Da ledina…..to je cca 2 milijuna kvadratnih metara ledine….na kojoj će niknuti LNG spremnici!

vjeko:
” Iskreno, da sam neki od stranaca u konzorciju meni bi to sve nalikovalo nekim špekulacijama i političkim igricama i pravo je pitanje koliki je prag snošljivosti stranaca na te naše načelo “polako, sve u svoje vrijeme” i “lako ćemo”.”

Nije još ništa gotovo. Ova trakavica bi mogla potrajati. Pogledajte primjer peljškpg mosta![undecid]

New Report

Close