Uopće ne sumnjam da će Omišalj biti izabran kao najpovoljnija lokacija.
Ali zar ovoliki utjecaj politike i trgovina Vlade i Jakovčića ne može biti riješena i mimo utjecaja na odluke koje se tiču gospodarstva (ne samo lokalnog nego hrvatskog).
Znam, jako dugo se čekalo, pa što znači još dva tjedna. U principu ništa, ali jednom bi značilo da se nešto i napravi, odluči, krene u realizaciju a kojekakve ustupke i dogovore na relaciji Zagreb-Istra je već trebalo riješiti ili ih uopće ne stavljati u vezu.
delboy:
Evo, i to je na tragu onoga o čemu stalno “tupim”. Realizirajmo ugovor s Katarom, a LNG nek ide i u Istru, jaka stvar.
btw. pozdrav kolegi aligatoru[thumbsup]
Uopće ne sumnjam da će Omišalj biti izabran kao najpovoljnija lokacija. Ali zar ovoliki utjecaj politike i trgovina Vlade i Jakovčića ne može biti riješena i mimo utjecaja na odluke koje se tiču gospodarstva (ne samo lokalnog nego hrvatskog). Znam, jako dugo se čekalo, pa što znači još dva tjedna. U principu ništa, ali jednom bi značilo da se nešto i napravi, odluči, krene u realizaciju a kojekakve ustupke i dogovore na relaciji Zagreb-Istra je već trebalo riješiti ili ih uopće ne stavljati u vezu.
Nije to toliki utjecaj Jakovčića koliki Adrisa! Kasica prasica se treba isprazniti ali gdje?
Idealna prilika je gradnja LNG terminala!
Da se mene pita ja bih im dao da DOKAPITALIZIRAJU Dioki!
Itako će Dioki trebati brdo love za nove projekte, a to je jednostavan način za prikupit novac!
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d7062bb8-a3e0-4c7c-b7be-a28b3472b193&ref=investor
Predstavnici Ekonerga najpogodnijim su lokacijama za LNG terminal ocijenili lokacije Dina na otoku Krku i Ubac u Raškom zaljevu, a kako je ta l[color=blue]okacija u Raškom zaljevu za Istarsku županiju neprihvatljiva,[/color] istarski župan Ivan Jakovčić zatražio je da se još jednom u razmatranje uzme i lokacija na području Plomina, priopćeno je nakon današnjeg sastanka Povjerenstvu za odabir lokacije za izgradnju LNG terminala.
Mislim da ovo dovoljno govori o lokaciji.
Nakon održane prezentacije u raspravi koja je uslijedila župan Istarske županije Ivan Jakovčić iznio je stav da ponuđene lokacije u Raškom zaljevu za Istarsku županiju nisu prihvatljive, te je zatražio da se još jednom u razmatranje uzme i lokacija na području Plomina.
Ovo je kljucno. Previse se vremena potrosilo da bi sad opet isli u analize za Plomin (koji ionako nije adekvatan) tako da je Jakovcic zapravo sve time rekao. Ako ne zeli Rasu jedino prelogicno rjesesnje je Omisalj. A tako ce i biti.
..Nije mi baš jasno zašto se to toliko razvlaći…
Koji su uopće nedostatci lokacije na Omišlju?
nema ih,osim politike tj. muljaju nešto Sanader i Jakovčić ali mislim da ne bu išlo[rolleyes]
struka je rekla svoje,investitori imaju svoj stav za lokaciju ;,pa šta Jakovčić hoće.Najave objavu u petak ,e onda se netko dosjeti da bi POKUŠAO promjeniti drugu lokaciju,jer ova prva nije adekvatna pa da pokuša sa PLIĆOM lokacijom i svi se slože ,ajmo sačekati da izmjere dubinu mora te lokacije pa ćemo se naći za dva tjedna na kavi i vidjeti kolika je dubina mora pa ćemo se možda dogovoriti……itd,itd,,…KAMO ide ova država.
struka je rekla svoje,investitori imaju svoj stav za lokaciju ;,pa šta Jakovčić hoće.Najave objavu u petak ,e onda se netko dosjeti da bi POKUŠAO promjeniti drugu lokaciju,jer ova prva nije adekvatna pa da pokuša sa PLIĆOM lokacijom i svi se slože ,ajmo sačekati da izmjere dubinu mora te lokacije pa ćemo se naći za dva tjedna na kavi i vidjeti kolika je dubina mora pa ćemo se možda dogovoriti……itd,itd,,…KAMO ide ova država.
još u petoj brzini ha ha …jedino što je rečeno u roku dva tjedna što bi moglo značiti i raniju odluku.obzirom da je Belošević igrao tenis u vrijeme kad je trebala biti objava valjda je već znao za odgodu[wink]