misko:
Pozdrav i tebi miško. Međutim, čvrstog sam uvjerenja da si trebao napraviti obrnuto, prodati dio ATPL i još dokupiti DIOK , jer rasplet tek započinje. Tvoji novci, tvoja volja….
Čestitam, kolega. Svejedno mislim da ćeš sutra čupat kosu.
Možda, ali putujem i neću biti uz komp pa ne bih mogao pratit i reagirat pa prodat u pravom trenutku. U ova teška vremena na burzi meni je i ovo dosta. U svakom slučaju, sretno! Imate u rukama pravu Buffettovsku dionicu!
kamenac:
Povremeno bacim oko na forum moj novac, onda konstatiram jednu nevjerojatnost. Naime na temu Dioki, već “stoljećima ” ni brojke ni slova , glavno da prostor zauzima cijela paleta opskurnih firmi, a tamo su kao “veleumovi” ulaganja.
prijatelju, nepravda upravo ispravljena!
[/quote]
Bravo kamenac, ti si nam tamo jedini “maneken”. Zanimljivo jednom prilikom ,slučajno dođem u kontakt s jednim od tih “veleumnih”, te ja njemu kratki brifing o Diokiju, vidim ne konta nešto, al zato će on meni kako Ingra ima veliki prostor za rast iznad 60 000……e svašta!!
Upravo tako. Mene isto nisu ozbiljno shvacali. A bilo je tako jednostavno da su zbrojili dva i dva. Nekad fundamenti nisu najbitniji nego vizija ili cista logika i na kraju jos kad gubitas to prestane bit kao u ovom slucaju…pepeljuga postane ona neka zena s jednom cipelom. Ne znam kako ide [lol]
Fasciniran sam tvojim poznavanjem mojeg ulagackog puta. Svaka cast! Da, dobre su to uspomene… prvi posao i prvo ulaganje[smiley]
Povremeno bacim oko na forum moj novac, onda konstatiram jednu nevjerojatnost. Naime na temu Dioki, već “stoljećima ” ni brojke ni slova , glavno da prostor zauzima cijela paleta opskurnih firmi, a tamo su kao “veleumovi” ulaganja.[huh]
Ako nisi PROTJERAN ili sl. s tog opskurnog mjesta onda si stvarno u banani!
Za Dioki, najmanje povoljna varijanta je da se ugovori dobava sa
Libijom , pošto njihov ukapljeni plin je uglavnom lišen C2+ komponente(
smjesa etana, propana ,butana i težih ugljikovodika), dok je idealna
zemlja dobavljač Katar, do njega odmah Nigerija , a i ostale zemlje
više manje mogu proći.[thumbsup]
….da svakako katar i to tvrtka Nakilat koja je krenula u proizvodnju brodova za prijevoz plina[wink]
u neznanju:
” Za Dioki, najmanje povoljna varijanta je da se ugovori dobava sa
Libijom , pošto njihov ukapljeni plin je uglavnom lišen C2+ komponente(
smjesa etana, propana ,butana i težih ugljikovodika), dok je idealna
zemlja dobavljač Katar, do njega odmah Nigerija , a i ostale zemlje
više manje mogu proći.
”
….da svakako katar i to tvrtka Nakilat koja je krenula u proizvodnju brodova za prijevoz plina
Ako bi potpisali sa Katarom, može LNG terminal biti i u Istri, osobno bi bio prezadovoljan.
u neznanju:
[/quote]
Čudi me da ti nije poznato da s tom malom i prebogatom državom Hrvatska već dugi niz godina ima sjajan odnos!
Croatia, Qatar Sign Co-operation Agreements
18/03/2004
DOHA, Qatar — Croatian President Stipe Mesic and the Emir of Qatar, Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, signed several bilateral co-operation agreements Wednesday (17 March), including a civil aviation agreement and a plan to establish a joint business council. Mesic invited Arab companies to invest in Croatia, saying his country offered numerous opportunities and a conducive business environment. Qatar has shown interest in building a liquefied gas terminal in Croatia. Mesic’s delegation of business community representatives next visits Syria and Jordan. (HINA – 17/03/04)