Mislim da je još 2015. godine dakle na početku procedure LNG Hrvatska dala ponudu od 100.000 eura i preuzimanje 34m eura hipoteka?
Imaš kompletnu dokumentaciju na linku iznad – problem je nastao kada je uskočio World Petrochem Holding.
Slučajno je da je koncesija pod hipotekom, da je zemljište za LNG terminal pod hipotekom, slučajno je da je 102=102 a slučajno je danas iz EIB-a direktor podržao LNG terminal, vjerojatno ulaganje u equity.
Puno slučajnosti.
Slučajno je da je koncesija pod hipotekom, da je zemljište za LNG terminal pod hipotekom
Sava dali slucajno ili namjerno presucujes da im zemljiste vise ne treba?
Mislim da im treba Luka, struja, voda, odvodnja……U biti sve im treba, a to sve imaju na Dini Petrokemiji.
Ako im ne treba – neka ne kupuju.
No nema ovo hoću-ovo neću. Naime u javnoj objavi HETA je prodavala 102m potraživanja po načelu sve ili ništa.
Treba ti dio, npr Ćuf – E neće ići jer tako je odlučila HETA. S time su se očito i u EU složili.
A šta će LNG-u Hrvatska infrastruktura Dine? tko je lud platiti desetke miliona eura za nešto što će moći preprodati za puuuuno manje?
dakle Europska komisija daje 102 ME LNG-u Hrvatska za gradnju plovećeg terminala.Heta prodaje svoje hipoteke Dine za 102 ME.Među tim hipotekama Dine je i ona nad Ćufom gdje se nalaze Luka,struja,voda, ostala infrastruktura kao i kopnena površina potrebna LNG-u Hrvatska za terminal.Heta uvjetuje svoju prodaju hipoteka u totalnom prodajom a ne pojedinačnom što znači da ukoliko LNG Hrvatska želi doći do gore navedenog (Luka i sve ostalo) – može jedino tako ako kupi i ostale hipoteke Dine a to znači gotovo cjelokupnu infrastrukturu Dine jer ona je gotovo pod hipotekama u vlasništvu Hete . Dina, kao što nam je znano, već godinama ne radi i u likvidaciji je.
Pitanje- Zar nije apsurdno da će LNG Hrvatska dati za Luku i gore navedeno 102 ME i pri tom kupiti vlasništvo nad ostalom infrastrukturom Dine? Ono što LNG-u treba košta možda 20-40 ME – no šta će mu cjelokupma nadgradnja Dine? ….Ako se nitko ne bude htio baviti dosadašnjim biznisom Dine (koja je uostalom likvidirana,izbrisana iz sudskih registra), jasno je da će njena infrastruktura (tehnologija) biti rasprodana drugim stranim poduzećima ili otpadu…