Naravno, da se onda taj brod isplati usidriti pokraj nekog grada (Rijeke ili Pule) gdje je već sva daljnja infrastruktura osigurana, a ne mora se platiti ni zemljište.
O Hazi legendo, eto ” new opportunity for you ” , a da kupis koju kilu dionica buduceg plutajuceg LNG terminala? [emo_smijeh]
Za ove koji misle da se zemljište osim industrijske namjene može za nešto drugo koristiti.
Može. Samo se prvo treba sanirati, a za to su potrebni milijoni eura.
Kada se zemljšte sanira tada imamo period monitoringa koji po zakonima EU (Hrvatske) iznosi 20 godina.
Tek tada, ako su rezultati analize tla, podzemnih voda, mora i bioraznolikosti dobri može se promijeniti namjena zemljišta.
Ah, ti EU propisi.[emo_smijesak]
Izgleda da će stečaj Dine biti otvoren 16.7.2015:
Predmet: St-74/2015
Trgovački sud u Rijeci
Predlagatelj – regulatorno tijelo F.
Dužnik D.
Vrsta predmeta
Stečajni postupak do otvaranja stečaja
Datum pokretanja postupka 08.06.2015.
Datum posljednje dodjele 09.06.2015. – sudac/sutkinja Liljana Ugrin
Susdske radnje Ročište radi rasprave o uvjetima za otvaranje steč. post. 16.07.2015. 09:00 Lokacija: Soba 111 Određeno
Proširila se priča da je 21.7. konačno game over i stečaj DINE. Sad možemo očekivati buđenje sindikata iz duboke hibernacije uz priče kako stečaj ne znači kraj nego novi početak jer se investitori guraju koji će prvi uložiti milijarde. Odmah idući tjedan.
Proširila se priča da je 21.7. konačno game over i stečaj DINE. Sad možemo očekivati buđenje sindikata iz duboke hibernacije uz priče kako stečaj ne znači kraj nego novi početak jer se investitori guraju koji će prvi uložiti milijarde. Odmah idući tjedan.
nadajmo se da je tako, no nažalost kad krene čerupanje opet će šljakeri izvisiti, ali i nogom u guzicu je korak naprijed
Odmah idući tjedan.
da, ja sam čuo da će u petak [emo_naivan]
svi na pod, ovo je privatizacija [emo_novac]
nadajmo se da je tako, no nažalost kad krene čerupanje opet će šljakeri izvisiti, ali i nogom u guzicu je korak naprijed
[/quote]
Ma neće biti ništa od toga , kakvi investori – DINA je odsvirala svoje. Volio bih da griješim ali mislim da se u Dini nikad više neće proizvoditi ništa.
Uopće se ne bih čudio da nam sad sindikat pokuša objasniti da je stečaj najbolja varijanta i da su se za njega zalagali od prvog dana.
Ali istina je da je i noga u dupe korak naprijed. Šteta samo što tu metodu nisu koristili radnici kad je trebalo. Kako bi samo “napredovali” svi ti stručnjaci koji nas šetaju ove 4 godine.
…DINA je odsvirala svoje. Volio bih da griješim ali mislim da se u Dini nikad više neće proizvoditi ništa.
DINA je svoje odsvirala i mislim da je taj scenarij bio pripremljen puno prije nego je prestala proizvodnja i dio radnika poslan na čekanje. Moguće da su u ove 4 godine i postojali kakvi ozbiljni investitori ali su odustali kad su se suočili sa financijskim stanjem, dotrajalosti i devastiranosti pogona kao i sa administrativnim zaprekama…
Najveći, ne usudim se reći i jedini gubitnici su Dinini radnici, oni koji su ostali i već 3 godine moraju naći način kako preživjeti bez plaće…