….možda sada kada se to sve odjednom događa filnmskom brzinom….
Haha. Što se to događa “filmskom brzinom”? Godinama je taj film na “pauzi”. Da se npr. Dubai gradio tom filmskom brzinom kako se gradi kod nas i danas bi tamo bio samo pijesak. Ako i njega nebi zamračili “kontroverzni poduzetnici”.
Opet je nastupila tišina, nitko ni da bekne, da nas barem nasmiju kakvom novom laži o idućem tjednu. “Filmskom brzinom” su opet isparili ulagači-milijarderi, sindikat se kao ilegalci negdje u dubokoj sjeni valjda bavi onom svojom “borbom pravnim sredstvima” koja je očito učinkovita , plodonosna i korisna kao što su i obično bile njihove akcije. A Uprava i stečajna – što li oni rade, koja li je prava svrha ovog beskrajnog glumatanja i odugovlačenja? A radnicima i dioničarima je valjda još jedino preostalo da sa nemoćnim prezirom gledaju sve ovo. Uostalom, tako nam i treba kad to dozvoljavamo.
Netko je tu napisao da su radnici najviše krivi za ovu svoju situaciju i ima pravo. Mogu samo zamisliti šta bi radnici dosad napravili u nekoj normalnoj zemlji kad bi ih netko ovako pravio budalama kao ovdje.
U današnjem jutarnjem listu oglas za prodaju dva postrojenja diokija u Zagrebu (EPS i DOKI).
kaže da je isti oglas postavljen i na stranicama HGK i visokog trgovačkog suda
Opet je nastupila tišina, nitko ni da bekne, da nas barem nasmiju kakvom novom laži o idućem tjednu. "Filmskom brzinom" su opet isparili ulagači-milijarderi, sindikat se kao ilegalci negdje u dubokoj sjeni valjda bavi onom svojom "borbom pravnim sredstvima" koja je očito učinkovita , plodonosna i korisna kao što su i obično bile njihove akcije. A Uprava i stečajna – što li oni rade, koja li je prava svrha ovog beskrajnog glumatanja i odugovlačenja?.. Mogu samo zamisliti šta bi radnici dosad napravili u nekoj normalnoj zemlji kad bi ih netko ovako pravio budalama kao ovdje.
Nešto sam načuo da bi se uskoro trebala prekinuti predstečajna nagodba i nastupiti stečaj jer nema ulagača ali osjećam da će se opet naći način za odugovlačenje unedogled…
U današnjem jutarnjem listu oglas za prodaju dva postrojenja diokija u Zagrebu (EPS i DOKI).
kaže da je isti oglas postavljen i na stranicama HGK i visokog trgovačkog suda
oglas u juranjem lol, za koga pitam se?
Nešto sam načuo da bi se uskoro trebala prekinuti predstečajna nagodba i nastupiti stečaj jer nema ulagača ali osjećam da će se opet naći način za odugovlačenje unedogled…
nemoj da te sava čuje kako bogohuliš da nema ulagača
Slično sam čuo i ja ali uz još malo dodatka. Devon će preuzeti DINU kroz taj navedeni stečaj….
Dakle to je sada u kuloraima aktualno. Nemojte me sada pitati kako, što, gdje , kada i zašto jer neznam.
cibermiki
pa bilo bi čudno da završi drugačije, 5 godina se već gura u stečaj i sad da od toga odustanu kad su već uspjeli.. firma propala da nitko za nju nije prstom mrdnuo ni radnici ni država ni sindikat ma baš nitko!
pa bilo bi čudno da završi drugačije, 5 godina se već gura u stečaj i sad da od toga odustanu kad su već uspjeli.. firma propala da nitko za nju nije prstom mrdnuo ni radnici ni država ni sindikat ma baš nitko!
Da. Samo što se meni čini da će biti stečaj i konačna propast, a nežalost ne stečaj pa kroz njega ponovno pokretanje proizvodnje na krčkoj lokaciji.
Ako ikada i osvane LNG terminal na Krku, uz njega će možda ići nekakva plinska elektrana, ali petrokemija…. teško.
Da. Samo što se meni čini da će biti stečaj i konačna propast, a nežalost ne stečaj pa kroz njega ponovno pokretanje proizvodnje na krčkoj lokaciji.
Ako ikada i osvane LNG terminal na Krku, uz njega će možda ići nekakva plinska elektrana, ali petrokemija…. teško.
[/quote]Doro i šta se čeka sada?Di je zapelo,kakve su vijesti za dalje?
cibermiki
Godinama muljaju i lažu samo da se još ne proglasi stečaj. Da je Dina odavno otišla u stečaj bilo bi bolje nego ovo beskrajno metiljanje. A ako uopće postoji ozbiljan interes Devona, (u što sumnjam jer su i oni dali svoj veliki doprinos u ovom mlaćenju prazne slame – da su bili ozbiljni odavno bi već ovo riješili) njima bi vjerojatno ipak bilo najpovoljnije i najjeftinije kupiti Dinu kroz stečaj. Nažalost mnogo toga što je u Dini bilo vrijedno, nakon 3 i pol godine je propalo pa Dina više liči na Černobil nego na ono što je bila. Ali to očito nikoga nije briga.
A radnici su odavno pokazali da ih nitko ne može toliko ignorirati i praviti budalama koliko oni mogu šutke istrpjeti.
A ako uopće postoji ozbiljan interes Devona, (u što sumnjam jer su i oni dali svoj veliki doprinos u ovom mlaćenju prazne slame – da su bili ozbiljni odavno bi već ovo riješili) njima bi vjerojatno ipak bilo najpovoljnije i najjeftinije kupiti Dinu kroz stečaj.
Upitan je i taj njihov inters, zapravo pitam se kako na trziste LDPE-a dijeluje 90000 t eventualnog manjka koliko se u Dini godisnje proizvodilo… Mozda sam malo previse zloban, no bojim se prave Devon-ove uloge u ovoj trakavici ” umalo, evo samo sto nije”