DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Postrojenja se mogu obnoviti. Cijevi ne koštaju baš toliko.
Kapacitet je lagano povećati, a za bolju energetsku učinkovitost.
I tko Vam kaže da će baš sva postrojenja koristiti u novoj proizvodnji.

A ovaj drugi dio je stvarno glupost.

Pa i meteor Vas može pogoditi, ako imate sreće.

vezano za postrojenja, cijevi i povećanje kapaciteta: naravno radio si na takvim poslovima projektiranja i izvođenja radova pa imaš iskustva?

Ovo “I tko Vam kaže da će baš sva postrojenja koristiti u novoj proizvodnji.”, mogu samo prokomentirati protupitanjem? Koje od dva polupropala?

A ovo vezano za simulaciju udara aviona u LNG spremnik… mislio sam da je iz konteksta rečenice jasno da razno razne udruge će svim silama pokušati spriječiti i ovako male šanse za izgradnju istog, ali očito sam previše očekivao od pojedinih komentatora.

Gradit će se LNG terminal na Krku, ali kad, tko će ga financirati i po kojoj cijeni još se ne zna. Potvrdio je to premijer Zoran Milanović iz austrijskog Schladminga gdje je održan sastanak predsjednika Vlada Hrvatske, Slovenije i Austrije te povjerenika Europske komisije za energetsku uniju.

Glavne teme – energetika i gospodarska suradnja. Hrvatski premijer pritom je istaknuo važnost gradnje LNG teminala na Krku. Taj projekt je projekt u tijeku. Mi smo aplicirali na Junckerov plan, taj projekt je uključen i u kategoriju PCI europske komisije, dakle to su projekti od zajedničkog interesa Europske unije i Hrvatska je na toj energetskoj karti Europe važna, nije presudna, ali taj LNG terminal na Krku je važan, izjavio je premijer Milanović nakon sastanka.

Gradit će se LNG terminal na Krku, ali kad, tko će ga financirati i po kojoj cijeni još se ne zna.

Gledao sam i ja taj prilog i u ovoj tvojoj rečenici je glavnina priloga. ukratko ništa se nezna….

Gradit će se LNG terminal na Krku, ali kad, tko će ga financirati i po kojoj cijeni još se ne zna.

Na vlast su dosli s planom 21… velika ulaganja u energetiku BLA BLA BLA…. evo potrosili su tri i po godine a da se drugovi ne odmakose od parola….. Sjecate se? Nas posao je da vama nađemo posao? Bolje tri place u plusu no dozvoljeni minus na racunu… Isto tako o LNG terminalu mpuste floskule, neznam bit ce da u takvo sto jos jedino Giacometi vjeruje…[emo_vrtimise]

Postrojenja se mogu obnoviti. Cijevi ne koštaju baš toliko.
Kapacitet je lagano povećati, a za bolju energetsku učinkovitost.
I tko Vam kaže da će baš sva postrojenja koristiti u novoj proizvodnji.

A ovaj drugi dio je stvarno glupost.

Pa i meteor Vas može pogoditi, ako imate sreće.

vezano za postrojenja, cijevi i povećanje kapaciteta: naravno radio si na takvim poslovima projektiranja i izvođenja radova pa imaš iskustva?

Ovo "I tko Vam kaže da će baš sva postrojenja koristiti u novoj proizvodnji.", mogu samo prokomentirati protupitanjem? Koje od dva polupropala?

A ovo vezano za simulaciju udara aviona u LNG spremnik… mislio sam da je iz konteksta rečenice jasno da razno razne udruge će svim silama pokušati spriječiti i ovako male šanse za izgradnju istog, ali očito sam previše očekivao od pojedinih komentatora.

[/quote]

Pa što se odmah ljutite.

Isto sam kao i Vi konstatirao da naše ekološke udruge koncentriraju na uništavanje (onog što je ostalo) i sprečavanje bilo kakve industrije u Hrvata.

A opće se ne bave važnim stvarima koji bi stvarno poboljšalo ekološku zaštitu u Hrvatskoj i na globalnoj razini.

Što se tiče projektiranja postrojenja kao kemijski inženjer znam projektirati postrojenje.
Nisam radio na projektiranju cijelog postrojenja, ali jesam na dijelovima pojedinih postrojenja.

Na kraju krajeva postoje stručne firme koje se bave projektiranjem i izgradnjom pojedinih postrojenja, sistem ključ u ruke.

Ali to nije važno.

Nisam rekao da će uopće koristiti postrojenja za proizvodnju.

Ono na čemu je bio naglasak, da se sam LNG ne isplati ako na njega nije naslonjena industrija koja je profitabilna.

Troškovi izgradnje i korištenja u tome slučaju se smanjuju i sam terminal će biti puno konkurentniji i isplativiji.
Imati će se ga smisla graditi.

Nitko se ne ljuti na tebe Hazi, no tvoje ponasanje na forumu djeluje kao let muhe oko lustera za vrijeme nedjeljnog rucka.

Opet su svi zamukli – investitori se skrivaju, stečajna i dalje čeka Godota, sindikat vjerojatno kalkulira koliko još mora spavati dok ne postigne novi svjetski rekord u broju neisplaćenih plaća…
Možda se čeka 1.travanj da ispale kakav novi vic.

Anonimno, 31.03.2015. u 09:14
Vlada će, kako doznajemo, tek ovih dana LNG terminal na Krku proglasiti strateškom investicijom, nakon čega bi vrlo brzo trebala biti ishođena lokacijska dozvola za taj projekt. Istovremeno se Ministarstvo gospodarstva, DUUDI i LNG Hrvatska, tvrtka koja će voditi projekt, dogovaraju na koji način doći do zemljišta za investiciju. Najizglednije je da će se ići u izvlaštenje, no ovaj put ne Hypo banke, već tvrtke koja će od banke otkupiti potraživanja, odnosno hipoteku nad zemljištem.

Postavlja se pitanje zbog čega Vlada LNG već nije proglasila strateškom investicijom.

Drugo je pitanje zašto već nije izvlastila vlasnika zemljišta?
Što se čeka?
Kada su u pitanju građani (recimo za gradnju ceste) država ih izvlasti i gradi zemlju na njihovom zemljištu, a građane uputi na sud.

Na kraju se postavlja pitanje što tvrtka LNG Hrvatska radi?
Očito ništa.

Ona bi već morala prezentirati što je planirano projektom na Krku, koji su zainteresirani investitori i koji je rok za izgradnju.

Na planirani projekt na Krku ne mislim samo izgradnju LNG Hrvatska već i planirane industrije koje će se vezati na sam projekt (izgraditi).

Time će potencijalni ulagači vidjeti kolika će koštati stvarna investicija, kao i njezinu isplativost.

Zbog čega LNG Hrvatska s tim projektima nije izašla u javnost, i zašto Hrvatska s time ne lobira po Europi i proizvođačima plina?

sava, 31.03.2015. u 13:25
Vlada će, kako doznajemo, tek ovih dana LNG terminal na Krku proglasiti strateškom investicijom, nakon čega bi vrlo brzo trebala biti ishođena lokacijska dozvola za taj projekt. Istovremeno se Ministarstvo gospodarstva, DUUDI i LNG Hrvatska, tvrtka koja će voditi projekt, dogovaraju na koji način doći do zemljišta za investiciju. Najizglednije je da će se ići u izvlaštenje, no ovaj put ne Hypo banke, već tvrtke koja će od banke otkupiti potraživanja, odnosno hipoteku nad zemljištem.

Postavlja se pitanje zbog čega Vlada LNG već nije proglasila strateškom investicijom.

[/quote]

Sabor RH u Strategiji prostornog uređenja Republike Hrvatske projekt Adria LNG je podržao pa ako je u Strategiji onda je strateški bez obzira na Vladu RH – ona bi to trebala samo provoditi.

No ima jedan apsurd – neki dan je bio referendum o Plominu, a u Strategiji prostornog uređenja navodi se da je kod izgradnje termocentrala opcija plin na prvom mjestu.
Dakle – tko tu koga?
Zašto se ide kontra Strategije?
Ili neka mjenjaju Strategiju.

»Opcija korištenja plina smatra se povoljnijom ali je nužno vezana s realizacijom programa opskrbe plinom (vlastiti resursi ili uvoz // npr. LNG i drugim). Uz opskrbu plinom iz Rusije, treba predvidjeti i ostale mogućnosti radi diversifikacije i neovisnosti o samo jednom dobavljaču i samo jednom plinovodu. Iz tih razloga se podržava projekt Adria LNG (novi plinovod, pristan i terminal). Istovremeno započet će realizacija projekta sjeverni Jadran što daje osnovu za širenje plinske mreže u Istri i Primorju, a zatim i u Dalmaciji. Radi sezonskih oscilacija potrošnje plina treba predvidjeti nova skladišta za što će poslužiti stara iscrpljena polja.

kada će se znati ima li kupca za Diokijeve dugove Hypu?
šro reći na taj muk iz političke i novinarske sfere koji prati tu (potencijalnu)kuovinu,unutar koje se spominju vrtoglavi iznosi…
…by the way ako će R.A. kupiti Galeba možda kupi i Dinu[emo_namigusa][emo_beztona][emo_smijesak]

kada će se znati ima li kupca za Diokijeve dugove Hypu?
šro reći na taj muk iz političke i novinarske sfere koji prati tu (potencijalnu)kuovinu,unutar koje se spominju vrtoglavi iznosi…
…by the way ako će R.A. kupiti Galeba možda kupi i Dinu[emo_namigusa][emo_beztona][emo_smijesak]

Abramovič je ove godine za prvi travanj zainteresiran za Galeb, idućeg prvog travnja će vjerojatno biti i za Dinu.
Inače, konačno je jedan od “investitora” izašao na vidjelo – od svih silnih “ulagača” ni glasa, ali će zato PGŽ investirati neku crkavicu da se osigura vatrogasno dežurstvo nad Dinom. Vjerojatno najviše zbog toga što uskoro počinje sezona pa se treba pokazati kako su “zabrinuti”.

…by the way ako će R.A. kupiti Galeba možda kupi i DinuNamigušaBez tonaSmiješak

koji je to ocaj kad se kao prvoaprilska sala proguta…[emo_vrtimise]

New Report

Close