Ne mogu vjerovati da itko razuman može povjerovati u te besmislice. Koliko očajni morate biti u nadi da ćete ušićariti koju kunu na bezvrijednim dionicama Diokia da se zanosite ovakvim pričama?
Čitam forum zadnjih dana i hrpu besmislica od standardnih likova pa ni meni nije jasno kako im se više da? Šta stvarno vjeruju u ono što pišu ili očajnički žele povjerovati ili šta? Gospodo, nema dionica ni NYS, pa šta treba proći još 100 godina da shvatite?
[/quote]
A i ti si se našao komentirati i to besmislice.
Jesli li kada pomislio da komentiraš činjenice?
– objavljen natječaj u Službenom glasniku EU!
– JAVILO SE 10 PONUDITELJA!
– savjetnik je PwC koji je istovremeno savjetnik LNG Hrvatska po pitanju LNG terminala!
– poslove savjetovanja vodi M&A odjel u PwC pa ako netko tvrdi da se radi o PREUZIMANJU Dioki Grupe a ne pukom kupovanju duga ima itekako jake argumente!
Ima tu još smislenih stvari za komentirati no želim ti sreću u izboru što ćeš kada i kako komentirati – nastavi hrabro i beskompromisno besmisličariti.
Čitam forum zadnjih dana i hrpu besmislica od standardnih likova pa ni meni nije jasno kako im se više da? Šta stvarno vjeruju u ono što pišu ili očajnički žele povjerovati ili šta? Gospodo, nema dionica ni NYS, pa šta treba proći još 100 godina da shvatite?
Ljudi vjeruju u svašta- od čudovišta iz Loch Nessa do tajanstvenih investitora koji će, evo baš sutra, ulupati milijarde u Dinu. Ali čak su i Nessie navodno uspjeli fotografirati, za razliku od naših “investitora”, a prije će nagovoriti Yetia da izađe pred novinare nego naše Kineze i Kazahstance.
Direktor Dine jedan dan barata basnoslovnim ponudama za kupnju Dine, a idući dan zapomaže u Županiji da iskamči novce da se zbrine klor.
Sve to ovoj ekipi malih dioničara nije sumnjivo i to je ok. Lijepo je živjeti u nadi. Neki od njih su kao Derek Trotter iz “Mućki” – “This time next year we’ll be millionaires!”
– savjetnik je PwC koji je istovremeno savjetnik LNG Hrvatska po pitanju LNG terminala!
– poslove savjetovanja vodi M&A odjel u PwC pa ako netko tvrdi da se radi o PREUZIMANJU Dioki Grupe a ne pukom kupovanju duga ima itekako jake argumente!
Ima tu još smislenih stvari za komentirati no želim ti sreću u izboru što ćeš kada i kako komentirati – nastavi hrabro i beskompromisno besmisličariti.
kaže čovjek koji je u ovih 7-8 godina imao valjda 184 razne teorije od kojih niti jedna nije ispala ni prbližno točna. Ali baš ni jedna.
kaže čovjek koji je u ovih 7-8 godina imao valjda 184 razne teorije od kojih niti jedna nije ispala ni prbližno točna. Ali baš ni jedna.
[/quote]
– objavljen natječaj u Službenom glasniku EU – Da ili Ne?
– JAVILO SE 10 PONUDITELJA – Da ili Ne?
– savjetnik je PwC koji je istovremeno savjetnik LNG Hrvatska po pitanju LNG terminala – Da ili Ne?
– poslove savjetovanja vodi M&A odjel u PwC pa ako netko tvrdi da se radi o PREUZIMANJU Dioki Grupe a ne pukom kupovanju duga ima itekako jake argumente – Da ili Ne?
Predstavnik ministrastva zaštite okoliša Hrvoje Buljan potvrdio je da su prije dvije godine primili zahtjev za hitno zbrinjavanje otrova
Kakva je ovo lakrdija, to je prestrašno.
i što je vama tu čudno, nebi niti sada da nije došao nalog iz EU da se počisti , prije preuzimanja.
a koja je stranka zadužena za to ???
tko vodi grad, županiju i nadleža ministarstva gospodarstva, čiji je to resor???
nego dajte vi nama pojasnite , što vam kaže stečajna, kada će isplata plaća , i zašto nije uzela za plaće 5 milijuna eura od investitora , da vam uplati novce
i dali ste bili u N.Vinodolski??
Dogovorena isplata plaća ili ne???
…Jesli li kada pomislio da komentiraš činjenice?
Nikako ne razumijem da cijena dionice ostaje imuna na ovako dobre vijesti.
Ne mogu vjerovati da itko razuman može povjerovati u te besmislice. Koliko očajni morate biti u nadi da ćete ušićariti koju kunu na bezvrijednim dionicama Diokia da se zanosite ovakvim pričama?
[/quote]
Ja moram priznati da me stvarno iznenađuje koliko je tu ljudi protiv investicija na Krku.
Da netko to kupi i uloži u to, valjda bi umrli od muke.
Napravili barikade i prosvjede protiv novih vlasnika industrije
Sad ću Vam reći što je meni zanimljivo.
Kao prvo nisam znao da kupnjom zemljišta (tj potraživanja) kupac postaje i vlasnik 75% Diokijevih dionica.
To znači da je Vlada već prije tri godine mogla postati vlasnik Diokija.
Bila je donesena i odluka o otkupu tog zemljišta.
To je naravno važno zbog LNG terminala.
Smisao takvih terminala je da energija koja je potrebna za transport plina i njegovo hlađenje bude što jeftinija.
Kako se to postiže? Pa da na tom mjestu postoje drugi industrijski potrošači, koji će tu energiju koristiti za svoj proizvodni proces.
Znači potpuna iskoristivost infrastrukture.
Da li je to Dioki, HEPova manja termoeletrana na plin i dobivanje tople vode, velike hladnjače ispod morske vode za čuvanje našeg voća i povrća iz Slavonije za turizam ili za uvoz južnog voća za cijelu srednju europu, ili….[emo_namigusa]
Potpuno je nevažno.
A što Vlada radi?
Umjesto da preuzme Dioki i uhvati se u koštac s problemom (čitaj uhvati se s problemom), oni osnivaju nekakvu firmu uhljeba koja će se baviti izgradnjom LNG.
Za te novce mogli su se i brinuti za DIOKI i graditi na svojem zemljištu LNG.
Znači g. Mister mene zanima tko će dati toliku veliku lovu za dugove Diokija, makar znaju da će ih država za zemlju izvlastiti.
To nema veze s dionicama Diokija.
Uostalom nitko nije rekao da Dioki grupa neće promijeniti svoje djelatnosti i dodati nove.
Drugim riječima ako se ništa na tom području izgradi nema veze.
Ali ako netko stvarno uloži u nešto,onda se vidi da mali dioničari Diokija nisu loše ulagali već je netko sve napravio da uništi dioki i onda napravi biznis na tom dijelu.
A za to bi nekoliko njih moglo završiti u zatvoru, na duže pruge.
Ostalom čitajte što radi uhljeb firma.
Lp
[/quote]
Ja moram priznati da me stvarno iznenađuje koliko je tu ljudi protiv investicija na Krku.
Da netko to kupi i uloži u to, valjda bi umrli od muke.
Napravili barikade i prosvjede protiv novih vlasnika industrije
Sad ću Vam reći što je meni zanimljivo.
Kao prvo nisam znao da kupnjom zemljišta (tj potraživanja) kupac postaje i vlasnik 75% Diokijevih dionica.
To je naravno važno zbog LNG terminala.
Smisao takvih terminala je da energija koja je potrebna za transport plina i njegovo hlađenje bude što jeftinija.
Kako se to postiže? Pa da na tom mjestu postoje drugi industrijski potrošači, koji će tu energiju koristiti za svoj proizvodni proces.
Znači potpuna iskoristivost infrastrukture.
Da li je to Dioki, HEPova manja termoeletrana na plin i dobivanje tople vode, velike hladnjače ispod morske vode za čuvanje našeg voća i povrća iz Slavonije za turizam ili za uvoz južnog voća za cijelu srednju europu, ili….[emo_namigusa]
Potpuno je nevažno.
A što Vlada radi?
Umjesto da preuzme Dioki i uhvati se u koštac s problemom (čitaj uhvati se s problemom), oni osnivaju nekakvu firmu uhljeba koja će se baviti izgradnjom LNG.
Za te novce mogli su se i brinuti za DIOKI i graditi na svojem zemljištu LNG.
Znači g. Mister mene zanima tko će dati toliku veliku lovu za dugove Diokija, makar znaju da će ih država za zemlju izvlastiti.
To nema veze s dionicama Diokija.
Uostalom nitko nije rekao da Dioki grupa neće promijeniti svoje djelatnosti i dodati nove.
Drugim riječima ako se ništa na tom području izgradi nema veze.
Ali ako netko stvarno uloži u nešto,onda se vidi da mali dioničari Diokija nisu loše ulagali već je netko sve napravio da uništi dioki i onda napravi biznis na tom dijelu.
A za to bi nekoliko njih moglo završiti u zatvoru, na duže pruge.
Ostalom čitajte što radi uhljeb firma.
Lp
[/quote]
ne brinu me ovi zlobni forumaši,oni i ne vide dalje od svog nosa[emo_zloban]brine me vlada + minorna stranka koja vuče “velike” poteze!vidim da su patriu zametnuli do daljneg dok vječni vođa ne mogne odgovarati za svoja zlodjela!dioki je kolateralna žrtva svojih mogućnosti!ali nije još gotovo[emo_cool]
@hasane
Vlada nikako i nikada nije mogla do zemljišta – to što je ona odluku donijela može se mačku o rep objesiti. Jednom kad nešto prodaš priči je kraj više ne polažeš nikakva prava pa bio i Vlada RH.
Onaj tko je kupio i tko je vlasnik dobro zna prave vrijednosti i znat će to kapitalizirati. Mogao je rastepati Grupu i prodati komad po komad. a nije niti po cijenu stečaja htio to učiniti.
nego dajte vi nama pojasnite , što vam kaže stečajna, kada će isplata plaća , i zašto nije uzela za plaće 5 milijuna eura od investitora , da vam uplati novce
i dali ste bili u N.Vinodolski??
Dogovorena isplata plaća ili ne???
Vaši su postovi kao jeka , po sto puta ponavljate 3 iste fraze.
Pa da vam pojasnim :
što vam kaže stečajna
Koliko mi je poznato, zadnji put kad su je kontaktirali navodno je rekla da će se više znati “idući tjedan”.
kada će isplata plaća
Onda kad i vi budete mogli dobro unovčiti Diokijeve dionice. Najvjerojatnije nikad.
zašto nije uzela za plaće 5 milijuna eura od investitora
Vjerojatno su i ti investitori spadali u kategoriju “imaginary friends” kao i svi ostali.
dali ste bili u N.Vinodolski??
Jesam, puno puta. Lijepo je tamo iako više volim Istru, Opatiju, Crikvenicu i Krk.
Dogovorena isplata plaća ili ne
Ne. Ali, evo samo što nije, čim legnu kineske milijarde.
nitko se ne obvezuje da će otkupiti sve dionice, da ce radnicima dat zaostale plaće, da ce nastavit proizvodnju. HIPO SAMO PRODAJE SVOJE ZALOŽNO PRAVO
konačno netko pametan…
ljudi nikako da skuže da su postrojenja u lošem stanju (a i malog kapaciteta proizvodnje) i da će teško netko ulupati 90 milja eura u njih. Tu su neki drugi interesi oko famoznog zemljišta za malo vjerojatni LNG.
Nečemo niti vaditi naftu iz Jadrana a kamoli postaviti "bombu" u Kvarnerski zaljev…. sjećate se piršićeve simulacije aviona koji se zalijeće u LNG spremnik?
[/quote]
Postrojenja se mogu obnoviti. Cijevi ne koštaju baš toliko.
Kapacitet je lagano povećati, a za bolju energetsku učinkovitost.
I tko Vam kaže da će baš sva postrojenja koristiti u novoj proizvodnji.
A ovaj drugi dio je stvarno glupost.
Pa i meteor Vas može pogoditi, ako imate sreće.
Zabrana leta zrakoplova nije bezveze dana iznad industrijskih postrojenja oji su opasna iz bilo kojeg razloga.
Sa nekakvom cesnom sigurno ne možete dignuti u zrak spremnike.
Što se tiče većih zrakoplova, za to i postoje hrvatski migovi (bilo avioni iz Aviana) tako da ne znam kako je to gospon Piršić zamislio?
Da li je pokazao simulaciju udara zrakoplova na tanker ili rezervoare JANAFA?
Nećemo niti vaditi naftu iz Jadrana
Za sve dušebrižnike koje smeta ispitivanje Jadrana.
Moje je pitanje kada će te krenuti u Albaniju i Crnu goru protestirati protiv vađenja nafte.
Lijepo neka Vas Oliver stavi na svoj brod i lijepo ići protestirati.
Naime, tamo je odabir ponuđača (u kojem je i INA) pri kraju, a premijer Albanije garantira vađenje nafte.
Kad ste već tamo i prosvjedujete zbog nafte, upozorite Albance i na smeće koje iz njihovih rijeka obilato završava na hrvatskim plažama.
Naravno da će Vas ismijati (jer kod njih je već odluka donesena i potvrđena u parlamentu) naročito zato jer Hrvatska nema proglašen ni gospodarski pojas, koji osim ekonomske eksploatacije, prvenstveno služi za zaštitu mora i živih organizama u vanjskom teritorijalnom moru.
Pa ovi svi nazovi ekološki zaštitnici bi se trebali upitati što oni to rade kad Hrvatska još nije proglasila gospodarski pojas?