DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma dajte ljudi šta vam je.. o kakvom otkupu pričate.. zaboravite te dionice.. I sam ih imam i od davno sam ih prekrižio.. Prekasno je da se bilo što napravi.. Nitko ništa nije poduzeo niti napravio posljednjih 5 godina .. Sindikalci i stečajni su najviše zardili u diokiju i još dugo će zarađivat a nama ostalima da ne kažem što..

mogli su Čermaku prodati , i riješit problem.
a ne ugađati trenutnim partijskim osobama , kojin žele za đžabe, i još pored toga , i da nepaze niti na radnike , niti na vrijednost firme.
[/quote]

ma da su prodali bilo kome sigurno bi bilo bolje jer bi taj isti pokušao nešto napraviti od ove firme .. sad dali bi uspjeo nikad nećemo znati ali bi barem bio pokušao a ovako se nije ni pokušalo..

Prodaje se kreditno potrazivanje u inozu od 90 mil eura zakljucno sa danom 31.12.14. Potrazivanje je jednim dijelom osigurano a jednim nije…Znaci kupac moze ponudit i vise a i manje..Uglavnom su otkupi takvog potrazivanja puno manja jer je rizik naplate velik. Znaci tu se ne otkupljuju nikakve dionice niti se iz ovoga treba zakljucivat o ikakvoj njihovoj vrijednost,..otkupljuje se pravo na naplatu kredita … Dionice same po sebi ne vrijede nista ..vrijede jedino vjerovniku da se njihovim posjedom naplati od imovine drustva.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Za ove dvije tvrtke Giacometti, kako kaže, pouzdano zna da su se javile na prije nekoliko dana zatvoren natječaj kojim je Hypo banka zainteresirane pozvala na kupnju njenih potraživanja. Onaj tko plati njena potraživanja postaje i novi hipotekarni vlasnik zemljišta za LNG terminal.

10 ponudaca se odnose na DINU, samo sto neki zele graditi LNG a neki ne..

U natječaju se točno navodi što je predmet natječaja – The portfolio comprises 10 loans (secured and unsecured) towards 3 associated companies (petrochemical industry) from Croatia and Switzerland with a total exposure of up to 90 000 000 EUR as at 31.12.2014.

Lako je zaključiti da se uz dug prodaje i 75,92% dionica Dioki Holding AG-a koje su također založene.

Treba dobro pročitati što sve piše tko je npr savjetnik HETI[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]PwC Advisory Services GmbH / Deals M&A-Advisory,

Isti su i savjetnici LNG Hrvatska:[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Vaš link …
[/quote]

@ Sava ne bi ti kvario veselje.

Ali malo mi je čudno što je isti savjetnik HETI i LNG Hrvatska.

Zar to nije sukob interesa?

Onih 5 miliona kuna u dionicama koje je Ježić založio.

Kada će RH napokon postati vlasnica istih?

Prodaje se kreditno potrazivanje u inozu od 90 mil eura zakljucno sa danom 31.12.14. Potrazivanje je jednim dijelom osigurano a jednim nije…Znaci kupac moze ponudit i vise a i manje..Uglavnom su otkupi takvog potrazivanja puno manja jer je rizik naplate velik. Znaci tu se ne otkupljuju nikakve dionice niti se iz ovoga treba zakljucivat o ikakvoj njihovoj vrijednost,..otkupljuje se pravo na naplatu kredita … Dionice same po sebi ne vrijede nista ..vrijede jedino vjerovniku da se njihovim posjedom naplati od imovine drustva.

Pozdrav

Lucijan. Pa nitko i ne govori o dionicama. Mislim da sam već nekoliko puta napisao da se kupuje dug (potraživanje HYPO banke).
To što je sve garancija za taj kredit je drugi par rukava.

Osvrnuo sam se samo na predstečajnu nagodbu DINE.

Znači da bi ona prošla novi ulagač bi trebao dati 100 kn po dionici Diokija, kako je to zamislio Čermak.

Zato sam i napisao da predstečajna nagodba Dine najvjerojatnije neće proći.

Ono o čemu mi razgovaramo su ulagači koji bi kupili DIOKI i DINU, a samim time i dionice DIOKIJA od vjerovnika.

Ne znam čemu takvo uzbuđenje?[emo_smijesak]

Ako je prodaja po 90 milijuna eura, zemljište je oko 40-50 milijuna , znači 40 milijuna ide za otkup dionica, to bi bilo približno po 10EURA po dionici.

Potraživanje je 90 milijuna eura a kolateral je 75,91% dionica Diokija?
A to je 30 eura po dionici?

[/quote]

O ovome govorim kolega Hanzi…Tu se spominje vrijednost dionice..ili vrijednost otkupa ili sta vec..Ako je dug 90 mil eura–znaci da ste po dionici duzni 30 eura..ne da one toliko vrijede. Njihovim posjedom stecete pravo na imovinu drustva i mozete s njim radit sto hocete. A kupac ih moze stec i za kunu.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ako je prodaja po 90 milijuna eura, zemljište je oko 40-50 milijuna , znači 40 milijuna ide za otkup dionica, to bi bilo približno po 10EURA po dionici.

[/quote]

O ovome govorim kolega Hanzi…Tu se spominje vrijednost dionice..ili vrijednost otkupa ili sta vec..Ako je dug 90 mil eura–znaci da ste po dionici duzni 30 eura..ne da one toliko vrijede. Njihovim posjedom stecete pravo na imovinu drustva i mozete s njim radit sto hocete. A kupac ih moze stec i za kunu.

Pozdrav
[/quote]

[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

[/quote]

Anonimno, 24.03.2015. u 15:22

Pozdrav

[/quote]

To sam već komentirao i napisao sam da se neće znati ništa dok se ne vide ponude. Isto sam napisao da Hypo to prodaje na popustu, što znači da ponuđena cijena može biti manja.

Makar mi sada to nije jasno.

Ako je Ježić založio 5 miliona eura dionica, pa pogledate male dioničare, nekako mi je to malo previše dionica.

A što je sa svim onim drugim kreditima kojima je DIOKI opterećen?

Da li će i to kupac steći za jednu kunu?

Mislim da ste pobrkali ovo dionicu s Beljem, gdje je bio masovni oprost dugova.

Ako je dug 90 mil eura–znaci da ste po dionici duzni 30 eura..ne da one toliko vrijede.

To se slažem s Vama.

Ja sam i govorio da bi cijena diokija u punom pogonu bila oko 800 kuna.

S LNG terminalom i više.

Ali neka bude 100 eura radi lakšeg računanja.

100-30= 70 eura

S time su dioničari potpuno zadovoljni.[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijesak]

Odma kupim nekoliko dionica Autoceste.

Radi se o PREUZIMANJU Dioki grupe.
Da su htjeli jednostavno likvidirati poziciju prodali bi to B2Holdingu kao što su već napravili za popriličit iznos.

Uostalom tko se javi na ovaj natječaj i otkupi potraćivanja namiriti će se iz poslovanja Dioki Grupe – ne postoji druga solucija.
Da postoji HETA bi je i sama iskoristila.

Sad kada je LNG terminal na vidiku – nešto će kapnuti odmah za zemljište – i sirovina na Krku za odličnu i održivu industriju.

Ako je dug 90 mil eura–znaci da ste po dionici duzni 30 eura..ne da one toliko vrijede.

To se slažem s Vama.

Ja sam i govorio da bi cijena diokija u punom pogonu bila oko 800 kuna.

S LNG terminalom i više.

Ali neka bude 100 eura radi lakšeg računanja.

100-30= 70 eura

S time su dioničari potpuno zadovoljni.[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijesak]

Odma kupim nekoliko dionica Autoceste.

što vi očekujeta 70 eura po dionici?

Radi se o PREUZIMANJU Dioki grupe.
Da su htjeli jednostavno likvidirati poziciju prodali bi to B2Holdingu kao što su već napravili za popriličit iznos.

Uostalom tko se javi na ovaj natječaj i otkupi potraćivanja namiriti će se iz poslovanja Dioki Grupe – ne postoji druga solucija.
Da postoji HETA bi je i sama iskoristila.

Sad kada je LNG terminal na vidiku – nešto će kapnuti odmah za zemljište – i sirovina na Krku za odličnu i održivu industriju.

očito je da se radi o preuzimanju DIOKI GRUPE, nerazumjem , da neki još nisu skužili bit stvari , sa preuzimanjem cjele grupe , imaju čistu situaciju vlasništva u svim djelovima grupe.

kada će se znati , tko je odabran , (u kojem vremenskom periodu 8-10-15 dana)

i koja je cjena preuzimanja za dionicu DIOKI-a…

[/quote]

Pozdrav
[/quote]

[emo_namigusa][emo_euro][emo_funta]

Zaboravljate , da se ova transakcija odvija u Austriji , da se preuzima vlasništvo nad dioki grupom i dionicama dioki-r-a, da u ovom preuzimanju nema naših političara koji bi zbog nekog svog uskogrudnog interesa bili u mogućnosti blokirati provedbu cjele transakcije, a onaj tko preuzme dug i dionice , po 30 eura, za prepostaviti je da će se potrudit da te dionice koje ima u svom vlasništvu , što prije i dovede do tih vrijednosti od 30 eura i da se ovija slobodna trgovina na TK, stoga je i razumno očekivati neke pozitivne pomake u riješenju PSN za DINU , i moguće pokretanje i oživljavanje proizvodnje.

što će biti sa ostatkom dionica -malih dioničara, treba vidjeti, ali postoji mogućnost otkupa i tih dionica uz neku objavu, ako do nje dođe po 100 kn, kao što je i sam Čermak bio najavio.

stoga strpljenje još nekoliko dana da vidimo tko je novi vlasnik.
a treba vidjeti gdje će biti i ove dionice koje će biti preuzete po 30 eura , kotirati i na kojoj burzi, stoga postoji mogućnost i prodaje tih dionica na nekoj stranoj burzi ,po nekoj cjeni , ako stečajna ne preda žurno zahtjev za ponovno trgovanje na ZSE.
sve mogućnosti su otvorene , kao i mogućnost objave otkupa preostalog djela dionica, izdavanja novih neće biti

Razlozi za stečaj ovom transakcijom prestaju, i dioki je slobodan od tereta

New Report

Close