DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedino će popušiti radnici jer neće dobiti nikakve plaće i otpremnine.

Radnici su kolaterarne zrtve, a ti zrtva lakomosti [emo_plazi]

10 Investitora za ulaganje u Dioki dd u stečaju – takav ogroman interse za ulaganje u neku HR kompaniju nikada nije bio. I da apsurd bude veći u kompaniju koja je formalno u stečaju.

A kako i ne bi – otkupiš dug za 90 milijuna eura a Junkers te bonusira s 120 milijuna eura.

Može li se ovih 120 milijuna eura računati kao goodwill Diokija u stečaju.

Jedino će popušiti radnici jer neće dobiti nikakve plaće i otpremnine.

Radnici su kolaterarne zrtve, a ti zrtva lakomosti [emo_plazi]

previše se brinete za tuđe probleme , pored svojih,postavite pitanje upravi, stečajnoj , zašto nisu objavljivali pristigle ponude

i zašto nisu primili 5 milijuna eura od investitora za isplate plaća.

a za dioničare se ne brinite

ako imate što dionica, moglo bi vas iznenaditi slijed događanja u skoroj budućnosti.

a ovo nije niti trebalo biti u stečaju.

Investitori ne ulazu u Dioki kolega Sava..Investitori su zainteresirani za kupnju zemljista koje prodaje Hypo banka n atemelju zaloznog prava !!!
Znaci investitor zeli kupit zemljiste od Hypo banke !!..Dioki od toga nema nista…naplacuje se vjerovnik prodajom imovine duznika.
Imam dionice diokia i pomirio sam se da one ne vrijede vise nista..nula..zero..shvatite i vi to jednom

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Republika Austrija ili ti Heta Asset Resolution prodaje 90 milijuna eura duga s svim založnim pravima koja su bila kolateral. U to spadaju i sve dionice Diokija koje su u vlasništvu Dioki Holding AG, a koja su bila zalog za kredite.
Prenose se dakle i prava i obveze koje proizilaze iz vlasništva nad 75,92% dionica Diokija.

Ostalo možeš sam zaključiti Lucijane – onaj tko isplati vjerovnike među kojima su i radnici – tko će mu moći stajati na putu ne samo da dođe do zemljišta nego i da na njemu gradi LNG terminal?

koliko je dionica založeno , i po kojoj cjeni će biti otkup, založenih dionica?

što je sa količinom od 5 milijuna eura /protuvrjednost dionica , koje su založene na sudu od strane odvjetničkog ureda u Zagrebu.

dali i one idu u optkup

Investitori ne ulazu u Dioki kolega Sava..Investitori su zainteresirani za kupnju zemljista koje prodaje Hypo banka n atemelju zaloznog prava !!!
Znaci investitor zeli kupit zemljiste od Hypo banke !!..Dioki od toga nema nista…naplacuje se vjerovnik prodajom imovine duznika.
Imam dionice diokia i pomirio sam se da one ne vrijede vise nista..nula..zero..shvatite i vi to jednom

Pozdrav

Kolega Lucijan. Ne mogu se potpuno složiti s Vama.

Hypo banka ne prodaje zemljište (jer onda bi radnici nešto trebali dobiti) već dug Diokija prema Hypo banci, kako ti je Sava i napisao.

Što se tiče zemljišta za LNG to je potpuno bezpredmetno.

Imate odluku Vlade koja projekt na Krku proglašava strateškim projektom za RH i to zemljište će se izvlastiti.
I to je u redu. To zemljište mora biti u vlasništvu građana R. Hrvatske.
Bilo kakav drugi scenarij bio bi jednak onome što je napravio Sanader.
A ne vjerujem da bi se netko iz vlasti igrao da dobije 20-30 godina.

Uostalom Hypo banka zato i to založno pravo prodaje jer je očito dug veći, nego što Vlada nudi za izvlaštenje zemljišta.

To im opet ništa ne znači bez luke i infrastrukture.

Kada se uključi založno pravo za zemljište, automatski se smanjuje dug Diokiju za vrijednost kredita koja je Hypo banka dala.

Kako smo vidjeli u stečaju da 40% duga čine krediti koji Dioki duguje svojim tvrtkama kćerima, neka svatko sam izvede zaključak.

Tako da baš nije točno da nema veze s Diokijem.

ovdje je stvar u preuzimanju DIOKI GRUPE, njenih dionica i dugovanja, kao što je trebalo biti i prije godinu-dvje .

Investitori vrlo dobro znaju da treba preuzeti DIOKI i onda stečete svo vlasništvo i na drugim firmama iz sastava grupe- dobiva se DINA- ,luka , pravo na zemljište , i prestaju razlozi za stečaj i slijedi potvrda PSN u pozitivnom smislu.

žalosno je da Hrvatska vlada to nije napravila i sada sa Amerima i EU krenula u dil.

Ako je prodaja po 90 milijuna eura, zemljište je oko 40-50 milijuna , znači 40 milijuna ide za otkup dionica, to bi bilo približno po 10EURA po dionici.

Ako je prodaja po 90 milijuna eura, zemljište je oko 40-50 milijuna , znači 40 milijuna ide za otkup dionica, to bi bilo približno po 10EURA po dionici.

Potraživanje je 90 milijuna eura a kolateral je 75,91% dionica Diokija?
A to je 30 eura po dionici?

zar nije RJ založio neke dionice za onih Sanaderovih 5milja eura

Potraživanje je 90 milijuna eura a kolateral je 75,91% dionica Diokija?
A to je 30 eura po dionici?

[/quote]

@ Sava

Ja mislim da Hypo to prodaje na sniženju, tako dok se ne sazna prava (najbolja) ponuda…

Ne buš znal ništ.

Možda bude i veća od duga?

New Report

Close