DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nisam siguran da je Robert J. toliko naivan da ce prepustiti svoju imovinu bilo kome samo tako.[emo_smijeh]

Malo je i moja imovina![emo_smijeh]

Kao što je Dioki preuzeo na sebe dugove Dina Petrokemije i ostalih društava kao vladajuće slično bi moglo biti i s Dioki Holding AG?

…spomen ploču bi trebali dobiti naivci koje je "sava" svojim pisanjem navukao u DIOKI na 20-30 kn, da bi ubrzo pozom DIOKI završio u stečaju, a jadni ljudi ostali bez svojih uloga u ovu dionicu!

To bi bila spomen ploča palim borcima.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Antunović tvrdi da država ima jasan mehanizam kako može doći u posjed tog zemljišta: jedan je način da se s vlasnikom pokuša dogovoriti zamjena za drugu lokaciju, drugi je mehanizam izvlaštenja.

Baš mi je drago što država ima jasan i učinkovit mehanizam kako da otme teren na koji je bacila oko. Šteta što nikad nemaju učinkovit mehanizam kako da pomognu opljačkanim i prevarenim radnicima. S takvim se mehanizmima nikad ne zamaraju.

Osobno smatram da to izvlaštenje neće baš tako glatko ići i da će oko otimačine zemljišta biti puno borbe, sudskih tužbi i natezanja. A znajući kako je jedna ekipa sposobna,a druga premazana svim mastima, to će potrajati malo duže…

OK, zemljište ćemo ovako ili onako ispušiti, investitora nema, pogoni se više vjerojatno neće nikad pokrenuti… Zašto se onda ne proglasi stečaj? Šta se više čeka? Koliko nastavaka moraju imati ove Igre gladi dok se konačno ne okončaju?

Gospodo, gledam, svi se raspisali o zemljištu. Jedni će ga izvlastiti, pa onda zamijeniti….A što ćete napraviti vi, radnici?
To zemljište je naša stečajna masa. Od kuda će se naplatiti radnici? Pa mi kao da ni ne postojimo, gospoda iz Vlade se ponašaju kao da je to zemljište njihovo, određuju cijenu, zamjenjuju ga, trguju. Mi smo u EU. I treba naš problem, problem opljačkanih radnika podići na malo viši nivo, obavijestiti institucije u EU kako smo prevareni i opljačkani. Zatražit pomoć od institucija van granica lijepe nam naše jer tu pravde i poštenja nema. Postoje procijene nezavisnih procjenitelja za to zemljište. Neka to plate i bit će dovoljno i za Hypo i za radnike. Gospoda žele zemljište? O.K. Mi želimo naše plaće i otpremnine!

tko to moze izgraditi na Jadranu, uz more, profi vilu vrijednu 6 miliona eura a da teren plati samo 20 000 eurz.
moze drzava proglasavajuci teren strateskim i iyvlascujuci ga-yasto to ne ucini Todoricu- a koja prakticno do jucer nije bila voljna da ga kupi.
pa tko je tu lud.
radnici i vlasnici ukoliko na tu ucjenu pristanu.

tocno je 200 000 naspram 6 miliona eura. tada je teren podcijenjen najmanje 3 puta.

Gospodo, gledam, svi se raspisali o zemljištu. Jedni će ga izvlastiti, pa onda zamijeniti….A što ćete napraviti vi, radnici?
To zemljište je naša stečajna masa. Od kuda će se naplatiti radnici? Pa mi kao da ni ne postojimo, gospoda iz Vlade se ponašaju kao da je to zemljište njihovo, određuju cijenu, zamjenjuju ga, trguju. Mi smo u EU. I treba naš problem, problem opljačkanih radnika podići na malo viši nivo, obavijestiti institucije u EU kako smo prevareni i opljačkani. Zatražit pomoć od institucija van granica lijepe nam naše jer tu pravde i poštenja nema. Postoje procijene nezavisnih procjenitelja za to zemljište. Neka to plate i bit će dovoljno i za Hypo i za radnike. Gospoda žele zemljište? O.K. Mi želimo naše plaće i otpremnine!

Što će napraviti radnici? Najvjerojatnije ništa. Ili će se ponašati po “Angelininom poučku” koji kaže : “ako nemaš volje,znanja ili mu.a da poduzmeš nešto konkretno, onda se fol bori pravnim sredstvima idućih 10-20 godina dok ne dobiješ rješenje da je tvoj zahtjev neosnovan.”
U nekoj drugoj zemlji gdje zbog poskupljenja struje od 5% na ulice izađu stotine tisuća ljudi, sigurno nitko i nakon 27 ili koliko već neisplaćenih plaća nebi čekao idući tjedan. Odavno je već trebalo dići generalnu frku. Ne znam da li se ljudi ne mogu organizirati ili su toliko zgađeni da ne vjeruju više nikome, ni sudstvu ni političarima ni ovim smiješnim sindikatima, ali svi i dalje čekaju neko čudo.

..ja se izvinjavam ako ću nekoga udavit pitanjima ali eto kažu da nema glupih pitanja samo ima glupioh odgovora,,dakle ako se ovo sve raspetlja nekako pozitivno dali ću ja kao dioničar (imam dionice diokija)imat ikakve koristi od svega toga ili su te dionice bezvrijedne pošto se njima ne trguje na burzi..možda je je nekome smješno ali ako može neki konkretni odgovor bio bih zahvalan..

Vidim da kolegi nitko nije dao odgovor, pa ću pokušati ja.

Kako i sam imam dosta dionica Diokija, možda ću biti subjektivan, ali to je moje mišljenje s kojim se možete složiti ili ne.

Po meni te dionice nisu bezvrijedne, kako se tu stalno pokušava provući teza, a naročito ne zato što ne trže na burzi.

I dalje smatram da nekretnine Diokija vrijede puno više od njegovih dugova, a kao što ste vidjeli iz predstečajnih nagodbi skoro polovica se odnose na tvrtke kćeri i obrnuto.

Glavno pitanje je zbog čega se je dionica Diokija povukla s ZSE?

Zašto trgovanje dionicom nije bilo blokirano prije 3 godine kada su se prvi put pojavili ulagači, a Linić rekao da Dioki neće u stečaj,a Čačić da hoće.

Pa raznih odluka Vlade koji su itekako utjecali na cijenu ove dionice.

Smatram da je i događanje oko predstečajne nagodbe vrlo zanimljivo, i da će na kraju završnu riječ o tome morati dati Uskok, bilo za ove vlasti ili neke druge, i ne samo za predstečajnu nagodbu.

Da skratim, moje je mišljenje da ima dovoljno nekretnina da se iz stečajne mase namire i mali dioničari.

To bi bilo naravno u Europskoj uređenoj državi, koja štiti ulagače i njihov kapital, kao i privatno vlasništvo od pljačke.

S druge strane imamo radnike koji bi stvarno trebali bez problema i odgode naplatiti svoja potraživanja, pa se to ne dešava.

Nažalost, izgleda da u ovoj zemlji stvarno nitko ne razmišlja o proizvodnji, radu i stvaranje novih vrijednosti na duži put.

Već se vidi samo brza i kratkotrajna zarada.

Tako da nažalost ne vidim način da će DINA i Dioki ponovo raditi kao što je bila moja želja.

Možda još jednom napišem način održanja DIOKIJA, koji se temelji na održivom razvoju cijelog tog kraja, ali nisam siguran da ima smisla.

Što se tiče cijene same dionice.

Ukoliko se neće ići u rad DINE, kao izgradnje hotelskih kompleksa na tom području ili luke s hladnjačom i industrijskom zonom gdje će veći broj industrijskih subjekata smanjiti troškove same Dine kao i staviti infrastrukturu u funkciju (tu su se gomilali gubici).

Onda je najbolje za sve da država isplati male dioničare Diokija.

Bez rada svega navedenog target od 800 kn se neće moći doseći, pa mislim da će 400 kuna po dionici biti dovoljno.

I mislim da će država dobro proći.

Sve ostalo odlazi u Europu na pravne zavrzlame, gdje sigurno nitko neće uložiti ni kune u projekt gdje imovinsko pravni odnosi nisu riješeni.

Znači nastala situacija se može riješiti brzo na obostrano zadovoljstvo, ili slijedi dugačka natezanje koja će izgradnju LNG odgoditi u nedogled.

A da su Hrvati bili pametni sada bi bio pri kraju izgradnje.

Lp

evo za kolegu savu koji ako ikad ikakve koristi za dioki od tog bude zasluzuje barem spomen plocu na ulazu u dinu…

spomen ploču bi trebali dobiti naivci koje je "sava" svojim pisanjem navukao u DIOKI na 20-30 kn, da bi ubrzo pozom DIOKI završio u stečaju, a jadni ljudi ostali bez svojih uloga u ovu dionicu!
[/quote]

Evo ja sam ušao u ovu dionicu prvi put na 30 kn.

Mislim da ste malo preoštri prema kolegi Savi.

Ja sam stvarno u ovu dionicu ušao s vjerom da je moguće nastaviti proizvodnju, i to jako profitabilnu.

Isto tako sam pisao da ova dionica nije lošija od primjerice Petrokemije, Dalekovoda, Đure Đakovića…

Zbog samog tipa industrije i potražnje za njihovim proizvodima i bolja.

Neki su se smijali na moje postove.
Isto sam tako napisao da za razliku od tih poduzeća, Dioki ima ogromnu imovinu u zemljištu kojim može vratiti dugove.

Što da kažu ljudi koji su kupovali PTKM, DLKV preko 200 kn ili Đuru na 70 kn?

Di je sada cijena tih poduzeća?

Na Diokijevih 20-30 kuna.

Koja je razlika?

To što su te firme izdale nove dionice (dokapitalizacija), a dionica Diokija je povučena s burze.

Da li eminentni analitičari, blogeri, razni stručnjaci također navlačili ljude na tim cijenama.

Ili ih sada navlače na ovim cijenama od 20-30 kuna (kako ste optužili Savu).

Istina bog Sava na ovoj temi piše još tamo od kada je Dioki pao s 800 kn na 200 kuna, ali to je jedna druga priča.[emo_smijeh]

Ne smatram savu krivim nizašto, možda samo malo za naivnost.

Ja sam za naivnost sigurno kriv jer sam mislio da će ova država napokon pokrenuti u pravom smjeru.

Tko mi je kriv što živim u snovima.

Lp[emo_cool]

http://www.tportal.hr/vijesti/predsjednicki-izbori-2014/362616/Josipovicu-je-li-moralno-i-eticki-zadrzati-Jezicevu-donaciju.html

Ignore: KressoM, delux

Bolje bi odgovarao ovaj naslov:http://www.poslovni.hr/hrvatska/ivan-vilibor-sincic-dorh-je-zastitarska-firma-bogatih-i-korumpiranih-285829%5Bemo_zloban%5D%5Bemo_bijesan%5D%5Bemo_zloban%5D%5Bemo_bijesan%5D

New Report

Close