Mogli su napraviti jednu ljepšu biznis priču na ovom području.
Ali kad ne vidiš ni prst kad ti je pred nosom.
Koliko EU smatra LNG ozbiljnim projektom vidi se po tome što je dala 5 miliona dolara.
To je za naše ulagače u Dioki džeparac samo za isplatu plaća ili nabavku sirovina za proizvodnju.
Naravno da su Hrvati uložili 30 milja, onda bi i EU uložila 30 milja.
Na ovakav način izgraditi ćemo nekakav LNG terminal kad nestane plina.
Zeleni šmumpovi.
Mogli su… Da nisu tako nesposobni bezveznjaci koji ne znaju šta bi sa sobom i samo gledaju da što bolje unovče svoje mandate ,pa dok traje. Najtragičnije je što će oni još vrtiti palčevima neko vrijeme, a onda će ih zamijeniti još gori i nesposobniji. Nema spasa ovoj zemlji i ja već klince naveliko pripremam da odu čim završe škole. Što dalje i sa kartom u jednom pravcu.
Evo ovaj je postao i energetski stručnjak. Kakav je to stručnjak, vidimo po sudbini Diokia. I svi oni – i političari i naši volonteri-energetski stručnjaci, svi oni su kao naš sava – stalno iščitavaju što bi posjet ili izjava nekog svjetskog baje mogao značiti za nas, puni su praznih priča o nekakvim ulaganjima, uvijek su spremni izvući nekakav link koji kao dokazuje da smo svi mi u krivu i da je situacija ustvari puno bolja nego što mi to možemo shvatiti. A svi znamo da je sve uništeno…
Meni je stvarno više muka od svih njih. Volio bih samo da mi netko od tih stručnjaka objasni u 2 rečenice (umjesto onih birokratskih traktata ) zašto se u Dini ne pokrene stečaj. Ako od predstečajne očito nema ništa, investitora nema, blokada računa je trajala toliko dugo , a radnici se ne sjećaju kad su dobili zadnju plaću, što se čeka sa stečajem?
Mogli su napraviti jednu ljepšu biznis priču na ovom području.
Ali kad ne vidiš ni prst kad ti je pred nosom.
Koliko EU smatra LNG ozbiljnim projektom vidi se po tome što je dala 5 miliona dolara.
To je za naše ulagače u Dioki džeparac samo za isplatu plaća ili nabavku sirovina za proizvodnju.
Naravno da su Hrvati uložili 30 milja, onda bi i EU uložila 30 milja.
Na ovakav način izgraditi ćemo nekakav LNG terminal kad nestane plina.
Zeleni šmumpovi.
Mogli su… Da nisu tako nesposobni bezveznjaci koji ne znaju šta bi sa sobom i samo gledaju da što bolje unovče svoje mandate ,pa dok traje. Najtragičnije je što će oni još vrtiti palčevima neko vrijeme, a onda će ih zamijeniti još gori i nesposobniji. Nema spasa ovoj zemlji i ja već klince naveliko pripremam da odu čim završe škole. Što dalje i sa kartom u jednom pravcu.
Evo ovaj je postao i energetski stručnjak. Kakav je to stručnjak, vidimo po sudbini Diokia. I svi oni – i političari i naši volonteri-energetski stručnjaci, svi oni su kao naš sava – stalno iščitavaju što bi posjet ili izjava nekog svjetskog baje mogao značiti za nas, puni su praznih priča o nekakvim ulaganjima, uvijek su spremni izvući nekakav link koji kao dokazuje da smo svi mi u krivu i da je situacija ustvari puno bolja nego što mi to možemo shvatiti. A svi znamo da je sve uništeno…
Meni je stvarno više muka od svih njih. Volio bih samo da mi netko od tih stručnjaka objasni u 2 rečenice (umjesto onih birokratskih traktata ) zašto se u Dini ne pokrene stečaj. Ako od predstečajne očito nema ništa, investitora nema, blokada računa je trajala toliko dugo , a radnici se ne sjećaju kad su dobili zadnju plaću, što se čeka sa stečajem?
[/quote]
moja teorija!Ježić i Linić su aut zbog nepripadanju određenom lobiju kojem pripada mesić and co!igre bez granica u banana državi!a ovi drekavci nek mi objasne zašto ne ide u stečaj ako je sazrela!ili nek mi objasne imunološki ali terminima i zakonima ekonomije!
I da ti dodatno zagorčam život Mister!
Joint Statement of the U.S.-EU Energy Council
Media Note
Office of the Spokesperson
Washington, DC
December 3, 2014
Pati!
lol, svaki puta nadmašiš sam sebe što i nije tako jednostavno kako se čini. ludilo.
nego znaš šta, prolazio sam neki dan uz Etilen, modernizacija je pri kraju [emo_namigusa], zbilja si vizionar haha
[/quote]
Svjetska GEOPOLITIKA je odavna zapljusnula koncesijsko područje uvale Sepen i obale rta Ćuf! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Vaš link …
I da ti dodatno zagorčam život Mister!
Joint Statement of the U.S.-EU Energy Council
Media Note
Office of the Spokesperson
Washington, DC
December 3, 2014
Pati!
lol, svaki puta nadmašiš sam sebe što i nije tako jednostavno kako se čini. ludilo.
nego znaš šta, prolazio sam neki dan uz Etilen, modernizacija je pri kraju [emo_namigusa], zbilja si vizionar haha
[/quote]
Svjetska GEOPOLITIKA je odavna zapljusnula koncesijsko područje uvale Sepen i obale rta Ćuf! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Vaš link …
[/quote]
Je, odavna, negdje od 2011, no nisu se makli od pocetka zar ne? [emo_bijesan]
John Kerry lobira za LNG terminal u Omišlju!
Ipak sam jako tužan,jer mislim da zaposlenima u Dini/Diokiu to više neće pomoći.Za to prvenstveno krivim hrvatske političare,Finu i pravosuđe,jer nisu radili po zakonu i u dobroj vjeri.Jer budimo pošteni i ako nije bilo spasa, to je ljudima trebalo otvoreno reći i sve poslati u stečaj, a radnike namiriti, a ne zavaravati sa razno-raznim “investitorima”.Krivce za to nepoduzimanje trebalo bi i kazniti.Sad će se ova trakavica razvlačiti godinama a možda i desetljećem, dok ne “posisaju” ostatak ostataka. Tužno i podrška zaposlenima.
Molim sindikat da se izjasni!
Zasto sute? ?
LNG je najaktualnija vijest zadnjih dana. Sazovite sve medije i ispricajte cijelu pricu o dini i o gradnji lng na dininom terenu. O tome kako je dina unistena o placama, jezicu(ok nemoras o njemu) , obecanjima. Napravite barem to kad niste nista drugo.
pokazite da vam je stalo barem malo.
dioki/dina je odavno završena priča. Ljudi u Dini iz očaja još vjeruju u nešto i hvataju se za neke slamke. Tu je priča gotova, ako se situacija realno i objektivno sagleda, to je to.
Molim sindikat da se izjasni!
Zasto sute? ?
LNG je najaktualnija vijest zadnjih dana. Sazovite sve medije i ispricajte cijelu pricu o dini i o gradnji lng na dininom terenu. O tome kako je dina unistena o placama, jezicu(ok nemoras o njemu) , obecanjima. Napravite barem to kad niste nista drugo.
pokazite da vam je stalo barem malo.
Stvarno misliš da će nešto pokušati napraviti? A što su napravili u ove 3 godine? Glumatali neki ozbiljni faktor koji je kao u kontaktu sa investitorom, slikali se po novinama, prodavali uvijek iste priče, najavljivali uplate koje se naravno nikad nisu dogodile… Šta su radnici imali od svega toga? Jedno ogromno ništa. Jedino što su uspjeli je da vjerojatno postignu novi hrvatski rekord u broju neisplaćenih plaća radnicima “u čije se ime bore”. Jedino po čemu se još vidi da su aktivni je stiskanje ove ikone sa palcem prema dolje na svim postovima kojima nisu zadovoljni. Sprdali su se sa ona dva bezvezna sindikata koji su ranije nešto glumatali u Dini, a oni su isti takvi. I kako su samo bili pričljivi dok su vrbovali ljude kad se osnivao sindikat. A sad šute, jer vjerojatno nastavljaju bitku “pravnim sredstvima” do konačne pobjede…
[/quote]
Vaš link …
[/quote]
Je, odavna, negdje od 2011, no nisu se makli od pocetka zar ne? [emo_bijesan]
[/quote]
Pa maknuli su se po startne crte – dakle konac 2014. i početak 2015. je početak konkretne gradnje LNG terminala.
Hrvatska namjerava zemljište uložiti u projekt po izjavi vrdoljaka od sinoć, a to znači da to i nije mali iznos. Dakle ćuf, koncesijsko područje i dio infrastrukture i naravno projekti za koje su već dobili 50% sredstava.
Vidjeti ćemo koliko to košta i zašto će se iskoristiti taj novac.
Osim te činjenice najvažnije je da Dina dobiva sirovinsku bazu.
Osim te činjenice najvažnije je da Dina dobiva sirovinsku bazu.
hahaha a za šta sirovinsku bazu?? pa šta misliš na šta će izgledati ta dina nakon još nekih 3-5 godina (ako se zbilja krene, a kreće se već cca 25 godina) ili koliko dok to ne proradi? A inče, da bi imala sirovinsku bazu treba napraviti još 1-2 pogona i uložiti parsto milja dolara. Tko ce to uloziti?
Pa maknuli su se po startne crte – dakle konac 2014. i početak 2015. je početak konkretne gradnje LNG terminala.
Naravno, evo baš idući tjedan počinju radovi.
Ako bagerist ne dostavi ispričnicu da je zbog tehničkih razloga opravdano spriječen.