DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/racun-dina-petrokemiji-odblokiran-greskom-974964

Objava: 22.11.2014 | 12:21
Apsurdi
Račun Dina Petrokemiji odblokiran – greškom

Račun u Dini bio je blokiran dulje od zakonskog roka za pokretanje stečaja, nepravilnosti su prijavljene DORH-u

Autor:
Lidija Kiseljak

Fina je odblokirala račun Dini Petrokemiji a da za to nije znao ni predsjednik uprave, jer nije ni bilo temelja da do deblokade dođe. Naime, dug državi od osam milijuna kuna nije podmiren. Je li opet takav apsurd, jer u slučaju Dine i Diokija ih ima više, slučajan, odnosno posljedica neznanja ili se na razne načine štiti bivši čelnik tvrtki Robert Ježić, što je bila i tvrdnja u prijavi DORH-u zbog niza nepravilnosti u Dini.

Dina Petrokemija je u predstečajnoj nagodbi, iako su odavno stvoreni uvjeti za stečaj, s obzirom na to da je račun blokiran više od zakonskog roka. Ovom deblokadom, Dina od zarade na Ježićevoj tvrtki Dinamarina, u kojoj Dina ima udjel od 10 posto, može sada pokriti obveze za materijalne troškove. Apsurd odblokiranog računa Dine navodno se dogodio zbog rješenja Visokog trgovačkog suda u Zagrebu u kojem se ukida rješenje Trgovačkog suda u Rijeci, no promaknuo im je nastavak u kojem se kaže da se predmet vraća sudu na ponovni postupak.

To rješenje izdano je još krajem prošle godine, no otad ročište u Rijeci nije sazvano, a na kojem bi se utvrdila sudbina Dine – stečaj ili predstečajna nagodba i ima li zainteresiranih ulagača, a nakon čega bi se mogla sazvati i skupština za Dioki, na kojoj bi se utvrdile točne tražbine, jer će situacija biti drukčija ovisno o tome ide li njezina tvrtka Dina Petrokemija u stečaj ili će se nastaviti predstečajna. Radnici Diokija su pak nedavno prosvjedovali zbog sporosti stečajnog postupka i odugovlačenja s ročištem na sudu u Rijeci vezano uz sudbinu Dine. I oni sumnjaju da cijelu priču još uvijek vode ljudi bliski Ježiću. Zbog toga su i najavljene prijave, kako ne bi u zastaru pali dugovi i gospodarski kriminal za koje se Ježić tereti. Spletke vezane za Dinu, sumnja se, vezane su i uz njezinu tvrtku Ćuf, na čijem zemljištu država planira graditi LNG. Trenutačno se čeka izdavanje lokacijske dozvole, no i tu se događa apsurd jer vlasništvo nad zemljištem još uvijek ima Hypo banka, s kojom tek treba naći rješenje i ponuditi zamjenski objekt.

ništa nije slučajno što se događa sa diokijem i dinom!sve je plan i radi se po planu[emo_bijesan]

tako je [emo_novac]

– zemljište;
-open session

Račun Dina Petrokemiji odblokiran – greškom

Greškom. Haha, kako da ne. Kao što ,vjerojatno greškom, Dioki nikad nije izašao na onoj crnoj listi poslodavaca koji ne isplaćuju plaće. O drugim “greškama” već smo sto puta pisali.
Jedina greška koja im se neće omaći je isplata duga radnicima.

ZAŠTO DINAŠI I DIOKIJEVCI NISU SUTRA NA MARKOVOM TRGU S INAŠIMA

Vjerojatno iz istog razloga što radnici Ine nikad nisu marili za probleme radnika Diokia. Uvijek ista priča – dok ljudi imaju plaće i posao, problemi drugih ih se ne tiču, ali kad sami dođu na red, onda se čude što ih drugi ne podržavaju u njihovim prosvjedima. To oni gore jako dobro znaju i svi ti prosvjedi ih brinu kao lanjski snijeg. Dok se to ne promijeni , nama nema spasa.

Odblokiran račun Dine

…još prošli mjesec.
Sigurno zbog Energetskog summita u Istanbulu, jel tako Savo? 🙂
[/quote]

Izmeđuostalog to je po meni najveći razlog!
Investirajte ODMAH!
Joe Biden:
‘Hrvati, ulažite odmah i postat ćete energetski centar regije’

Potpredsjednik SAD-a poručio je da investirati treba odmah, uz pomoć novca iz EU i u suradnji sa susjedima
Vaš link …

Pa zar ispustiti priliku i cjepidlačit zbog pa rmilijardi kuna duga?[emo_smijeh]

ZAŠTO DINAŠI I DIOKIJEVCI NISU SUTRA NA MARKOVOM TRGU S INAŠIMA

Vjerojatno iz istog razloga što radnici Ine nikad nisu marili za probleme radnika Diokia. Uvijek ista priča – dok ljudi imaju plaće i posao, problemi drugih ih se ne tiču, ali kad sami dođu na red, onda se čude što ih drugi ne podržavaju u njihovim prosvjedima. To oni gore jako dobro znaju i svi ti prosvjedi ih brinu kao lanjski snijeg. Dok se to ne promijeni , nama nema spasa.
[/quote]

Sjećam se Diokijevog prosvjeda ispred Inine zgrade kad su nam zatvorili plin. Svi si čučali na prozorima i gledali nas ko ovce. I dobro se sjećam da smo im vikali nek siđu jer će i oni doči na red jer neće imati kome prodavati plin…Nisu sišli.

Zato revenus što smo mi tri godine bez plaće dok ste vi grijali guzu i mislili m”ma neće nas” i ni u jednom momentu nam niste dali podršku!!

Zato revenus što smo mi tri godine bez plaće dok ste vi grijali guzu i mislili m"ma neće nas" i ni u jednom momentu nam niste dali podršku!!

E moj “buzde” , vidim da nisi shvatio poantu.
Ja sam zaposlenik Dina Petrokemija i ja sam gotovo 3 godine bez plaće. Blokirali smo most , prosvjedovali na MARKOVOM trgu s radnicima Diokia i da , pozivali smo druge i govorili im “sutra ste možda i vi na redu”. Nitko nas nije poslušao , a sad su i oni došli na red.Bit je u tome da samo ako se UJEDINIMO možemo nešto postići i spasiti svoja radna mjesta.

https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2014/193%20sjednica%20Vlade//193%20-%2011.pdf

A je liepo napokon vidjeti sve ove čestice na Dini!
geoportal.dgu.hr

“Kasno Marko na kosovo stiže” to je poanta

New Report

Close