Desetak dana nitko nije napisao ništa na forumu? Uprava već tjednima ne laže o idućem tjednu? Angelina ni riječi o “nastavku zalaganja”? Čak ni Sava više ne piše svoje bajke. Šta se to događa? Niste valjda svi izgubili nadu, sad kad samo što nije došao taj “idući tjedan”…
eno čitam na topiku o petrokemiji da im se iranci nude. sada jel to za stvarno ili su to investitori kao ovi diokevi ne znam (iako je scenariji oko te petrokemije dosta sličan) ali ako su zbilja zainteresirani – pa sta im ne “uvale” (vlada) i dinu nije mi jasno. Iranci su ionako jaki u petrokemiji, možda bi pronašli interes za izlaz na EU tržište
eno čitam na topiku o petrokemiji da im se iranci nude. sada jel to za stvarno ili su to investitori kao ovi diokevi ne znam (iako je scenariji oko te petrokemije dosta sličan) ali ako su zbilja zainteresirani – pa sta im ne "uvale" (vlada) i dinu nije mi jasno. Iranci su ionako jaki u petrokemiji, možda bi pronašli interes za izlaz na EU tržište
Sve više izgleda da će jedini kojima će ti stručnjaci dobro uvaliti biti radnici…
svakodnevno ljudi prosvjeduju jer im kasne 2-3 place. mi ne, jer nam duguju samo 27, to je ok, pocekat cemo drugi tjedan mozda sta bude. jasno je ko kako i za koga igra. zanima me samo dal znaju koliko je kolega preminulo i koliko ih je bolesno, kolike su obitelji razorene. . ne grize ih savjest?
svakodnevno ljudi prosvjeduju jer im kasne 2-3 place. mi ne, jer nam duguju samo 27, to je ok, pocekat cemo drugi tjedan mozda sta bude. jasno je ko kako i za koga igra. zanima me samo dal znaju koliko je kolega preminulo i koliko ih je bolesno, kolike su obitelji razorene. . ne grize ih savjest?
ne grize, to je jedino u što možeš biti 100% siguran u ovoj cijeloj situaciji.
Gotovo…kraj…the end…finito!…tko je kriv: jezic…sindikat…vlada….radnici…pero….đuro…sada nebitno
PROIZVODNJA…tko zeli vise toliko uloziti u pogon koji ne radi 3 god a nebi smio stajati ni “1 dan” i tko ce to vise pokrenuti….nikad… LOVA….država ce platiti dugove privatne firme(onda bi svim privatnicima trebali pomoci i ostalim propalim-“ovo nije socijalna država”)….nikad… PRODAJA…toliko ulagaca je bilo… nisu rješena pitanja vlasništva…-“sve zamuljano” i tko zeli platiti dugove zaostalih placa radnika i privatne firme kojih on nije stvorio…”NE DRŽAVNE”… stvorene od privatnika jezica….nikad… VRIJEDNOST=0… UKUPNO=0
PROŠLA BABA SA KOLAČIMA….JA SAM TOGA SVIJESTAN…NEZNAM DALI STE VI!!!!!
[emo_naivan]…..[emo_bijesan]
Američki milijarder želi MOL-ov udio u INA-i
KEM ONE, the fully integrated company in the vinyl sector
Vaš link …
Idoljeb je pesimista ali izgleda realan pesimist.
Tu je eventualno moguć nekakav početak od nule ali tek nakon stečaja…
ali koliko je u našoj državi poželjna proizvodnja… nema ništa od svega toga.
svakodnevno ljudi prosvjeduju jer im kasne 2-3 place. mi ne, jer nam duguju samo 27, to je ok, pocekat cemo drugi tjedan mozda sta bude. jasno je ko kako i za koga igra.
U zemlji u kojoj su i inače sindikati jadni i smiješni, Dinin sindikat je postavio nove standarde. 27 plaća nije isplaćeno. 27! A sindikat odustaje od prosvjeda jer su svi , kao, upoznati sa situacijom pa prosvjedi nemaju smisla. A cijelo vrijeme se furaju da oni bar nešto poduzimaju. Kakvi su rezultati njihovog poduzimanja, najbolje pokazuje tih 27 zaostalih plaća. Nije ni čudo da ih sve više ljudi smatra trojanskim konjem.
Budući da je Dioki privatna firma, svi su od nje digli ruke. Taj argument “privatne firme” je jedan od najidiotskijih argumenata koji se stalno ponavlja. Ne samo zato što tog privatnika nitko ništa ne pita već 3 godine, a on se pravi mutav jer se to kao njega ne tiče, nego i zato što taj argument baš i nije bio presudan kad je trebalo spašavati V.Lenac i slične.
Tko će platiti zbrinjavanje stotina tona Dininih kemikalija? Vlasnik? Vlada? Kazahstanska firma “Idući tjedan d.o.o.”?
Daleko je to još od kraja. Do kraja će vam dugovati 270 plaća.
Agencija za osiguranje radničkih potraživanja, kao što se očekivalo, odbila potraživanja 300 bivših radnika Dioki-ja koje se ježićevi ljudi preveslali prije stečaja!
Sve nas je preveslal Ježićev potrčko Leo. Riješio nas se prije pokretanja stečaja i prešao nas za ove novce od Agencije. Svjesno i namjerno nas je uvjeravao da će biti isplaćene otpremnine i plaće do 28.02. Stavio je svoje ime i prezime i svoj potpis na svaki naš papir. Pa ja fino predlažem da idemo kampirati pred njegovu kuću do isplate i zadnje lipe za koju nas je svjesno i namjerno prevario. I naravno, nije to gotovo. Slijede kaznene prijave. A nakon Ježa, on je prvi koji će ju dobiti. I ovaj puta ćemo se pobrinuti da ne ostane u nečijoj ladici kao prošli puta.