DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo SAVA kraj, za LNG na Krku.

Vaš link …

Makar moram priznati da mi nije jasno kam će s tim plinom?

Nisam znao da je tamo izgrađen plinovod.

Isto nije jasno zbog čega Hrvatska Vlada nije Rusima omogućila ulaganje na Krku, izgradnju LNG, rad Diokija i Dine, te izgradnju turističkih kompleksa.

S druge strane omogućuju dolazak Rusa i Rusije u luku Ploče.

Mislim, znamo tko je vlasnik PPD.

Ili je to igra malog tigra. S Marsovcima ili bez njih.

U svakom slučaju jako zanimljivo.
Možda se zato koče investitori na Krku?

Lp,[emo_mrgud]

LNG na Krku nema šanse jer talijani nedaju. Oni imaju svoju strategiju izgradnje LNG-a i nje se drže. U sudaru talijanske i hrvatske države za razvojno gospodarske projekte uvijek pobjeđuje jači a to je Italija. Krk je jednostavno preblizu njihovoj interesnoj sferi. I ovo u Pločama je bojim se samo pusta želja.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

lacoste,
približi se ježiću ako već imaš takve veze i i upitaj ga što se događa?Kako se može tako bešćutno ponašati i prema vjerovnicima i radnicima a i malim dioničarima?čemu ta ignorancija i bježanje-pa on je jezgra Diokija.neka se čovjek obrati preko medija i objasni ono što bi trebao.

Smisao stečaja, a samim time stečajnog upravitelja da stavi firmu ponovno na noge.
Znači ne čekaju se neki investitori, već se radi svoj posao.
Ovo što ste napisali, ne znam da li je točno.
Ali mi nema logike.
Stečajnog upravitelja bi trebalo nagraditi da ozdravi firmu, koja onda može sama podmirivati svoje obaveze prema svima.
Svojim radnicima, vjerovnicima i državi.
Na kraju se ide stečaj, koji ničemu ne vodi osim gašenja firme.
Tu je zakon jasan. Kod bilo kakve isplate radnici imaju prednost.
Isto tako Dina ne smije imati neisplaćene plaće.
Ukoliko ih ima tri, automatski treba ići u stečaj, a Upravu na čelu s upraviteljicom kazneno goniti.
Nije mi jasno zbog čega radnici ne traže da se poštuju zakoni Republike Hrvatske i traže ulazak Uskoka u Dioki i njihove tvrtke kćerke.
Također, iz vaših pisanja vidljivo je da Ježić i njegova obitelj ima značajna financijska sredstva.
Zato mi nije zašto se vjerovnici, država HEP, i Zagrebački Holding (koji su glasali protiv predstečajne nagodbe) ne traže ovrhu i prisilnu naplatu.
Mene država ako nisam jednu uplatnicu smeća (makar sam platio) naterava i prijeti se ovrhom.

Naprosto je prestrašno se radi u našoj Hrvatskoj.
Toliko o europskoj Uniji i boljem pravosuđem u njoj.

Lp

Da, smisao stečaja, a samim tim i stečajnog upravitelja je da stavi firmu ponovo na noge ali nigdje ne piše koliko mu vremena treba za to pa stečaj može trajati 10-15 godina, a sve to vrijeme stečajni upravitelj redovno dobiva plaću. A ako ne uspije spasiti firmu nema odgovornosti za to, a jedini gubitnici su radnici.
Dina ima ne 3 već 25 neisplaćenih plaća ali ove godine neće u stečaj, a upitno je da li će iduće u stečaj.
Radnici traže da se poštuju zakoni Republike Hrvatske i traže ulazak Uskoka u Dioki i njihove tvrtke kćerke ali ih nitko ne sluša. Ako pravnim putem pokušaju izboriti svoja prava neće uspjeti ili će u najboljem slučaju ući u parnični postupak koji može potrajati i 10 godina, a ako silom pokušaju izboriti svoja prava poslati će na njih specijalce…
Država HEP, i Zagrebački Holding (koji su glasali protiv predstečajne nagodbe) ne traže ovrhu i prisilnu naplatu jer nisu dobili zeleno svjetlo za to… sasvim je druga priča kad ne platiš jednu uplatnicu i prijeti ti se ovrhom.
Sve što se dešava je usmjereno protiv radnika i oni su jedini gubitnici!!! Razni HEP-ovi, holdinzi, banke će i dalje dobro poslovati i neće osjetiti nedostatak onih dvije milijarde što im Dioki i Dina duguju…

LNG na Krku nema šanse jer talijani nedaju. Oni imaju svoju strategiju izgradnje LNG-a i nje se drže. U sudaru talijanske i hrvatske države za razvojno gospodarske projekte uvijek pobjeđuje jači a to je Italija. Krk je jednostavno preblizu njihovoj interesnoj sferi. I ovo u Pločama je bojim se samo pusta želja.

Nije problem u talijanima. Problem je što Hrvatska nema svoju strategiju izgradnje LNG-a. LNG je u Hrvatskoj već mogao biti izgrađen ali naš mentalitet nam to ne dozvoljava, a ne talijani ili bilo tko drugi…

Kakva li je viša sila i ovog tjedna spriječila dolazak investitora?
Tu se neki pitaju šta uopće radi stečajna? Čeka ponudu investitora. A ponude još nema. Kad ponuda dođe, evo samo što nije, biti će obavješteni vjerovnici i sutkinja. Idućeg tjedna. Vjerojatno. Ako se ne ispriječi viša sila. Ako ne, onda idućeg. Ili onog poslije. I uopće ne sumnjam da noćima ne spava zbog zabrinutosti za radnike i njihove obitelji.

Kakva li je viša sila i ovog tjedna spriječila dolazak investitora?
Tu se neki pitaju šta uopće radi stečajna? Čeka ponudu investitora. A ponude još nema. Kad ponuda dođe, evo samo što nije, biti će obavješteni vjerovnici i sutkinja. Idućeg tjedna. Vjerojatno. Ako se ne ispriječi viša sila. Ako ne, onda idućeg. Ili onog poslije. I uopće ne sumnjam da noćima ne spava zbog zabrinutosti za radnike i njihove obitelji.

ponude su došle,a gospođa neradi ništa, kao i cjela uprava…
uprava večernjeg ima ponude, lijepo je navedeno u dopisu da su poslane na vladu i resorma ministarstva i opet ništa.

http://www.poslovni.hr/media/forum-user-upload/files/c3/c3950cc51a65371e8a01d6ca9063cb4f.jpg

evo vam prilog sa poslovnog

Nema ponuda. Jedino što je sigurno je prosvjed 22.10. u 10.00

http://www.jutarnji.hr/96-lijecnika-medu-100-najplacenijih–milanovic-tek-197-/1228464/
OTKRIVAMO TOP LISTU DRŽAVNIH PLAĆA Među 100 najplaćenijih čak 96 liječnika,
Liječniku s Merkura isplaćeno je 67.128,11 kuna bruto, a premijeru Milanoviću 36.833,19 kuna bruto
Dolezil si je isplaćivao 38.000 kn neto. Odobrio Linić.

Nema ponuda. Jedino što je sigurno je prosvjed 22.10. u 10.00

koga briga za prosvjed radnika? Da je gej parada možda bi se netko i osvrnuo, da vidi jel mu neko od komšija u koloni ali prosvjed radnika???

http://www.index.hr/vijesti/clanak/radnici-diokija-najavili-strajk-krajnje-je-vrijeme-da-se-odredi-rociste-za-nagodbu/778073.aspx

U Hrvatskoj ima najviše ovaca. A mi radnici Dine smo najveće ovce, tri godine nas natežu. Gazdini(Ježićevi) pastiri(sindikalisti,uprava) nas redovno vode na ispašu, uz mantru, “drugi tjedan”. A mi ko ovce vjerujemo u bolje sutra. Zar nitko od nas ovaca se nije zapitao za koga radi ta uprava i taj sindikat?? Sve je bilo jasno još davnih dana na skupljanju kod upravne zgrade dok je sinikalist tepao “ma pusti Robi,ok Robi..” Sindikat kojem godinama plaćamo članarinu, praktički radi protiv radnika. Ni jedan njihov potez od početka agonije nije išao u korist radnika, kad su bili prosvijedi oni su na ušutkivali. Kao riješit ćemo mirno jer nema potrebe za galamom.
Radnici su neinfomirani.
Investitori tajanstveni(nepostoje).
Stečajna puni đepove.
Uprava šuti.
Sindikalisti su tu radi reda, i vode privatni biznis.
A nas 225 ovaca buljimo u ovaj forum jer su nam rekli bit će bolje.

Postoji netko tko u ovoj banana državi tko može raskrinkat ovu sprdačinu i doznat istinu o investitorima, odugovlačenju i ostalim kriminalnim radnjama u dini i diokiu?

U Hrvatskoj ima najviše ovaca. A mi radnici Dine smo najveće ovce, tri godine nas natežu. Gazdini(Ježićevi) pastiri(sindikalisti,uprava) nas redovno vode na ispašu, uz mantru, "drugi tjedan". A mi ko ovce vjerujemo u bolje sutra. Zar nitko od nas ovaca se nije zapitao za koga radi ta uprava i taj sindikat?? Sve je bilo jasno još davnih dana na skupljanju kod upravne zgrade dok je sinikalist tepao "ma pusti Robi,ok Robi.." Sindikat kojem godinama plaćamo članarinu, praktički radi protiv radnika. Ni jedan njihov potez od početka agonije nije išao u korist radnika, kad su bili prosvijedi oni su na ušutkivali. Kao riješit ćemo mirno jer nema potrebe za galamom.
Radnici su neinfomirani.
Investitori tajanstveni(nepostoje).
Stečajna puni đepove.
Uprava šuti.
Sindikalisti su tu radi reda, i vode privatni biznis.
A nas 225 ovaca buljimo u ovaj forum jer su nam rekli bit će bolje.

Postoji netko tko u ovoj banana državi tko može raskrinkat ovu sprdačinu i doznat istinu o investitorima, odugovlačenju i ostalim kriminalnim radnjama u dini i diokiu?

Lijepo si ti to rekao, a vidis odmah iznad tebe se javio i vas sindikalist sa svojom mantrom – ne talasaj, zaboravi na prosvjede.

angelina
“koga briga za prosvjed radnika? Da je gej parada možda bi se netko i osvrnuo, da vidi jel mu neko od komšija u koloni ali prosvjed radnika??? “

New Report

Close