DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da, to se i ja pitam,zašto se gospodin Ježić ili njegov sin sakrivaju.zašto se ne izjasne koje su im namjere i prolemi koji ih muče.
lacoste,evo i mene u Bevandi.

ne sakriva se robert i sin, kupuju terene iznad Moćeniske Drage,neka dođu u bevandu u subotu na večer,oko 20 sati zajedno sa upravom cjelom i stečajnom, doći ću sa puta i želim sudjelovat tom sastanku,

pa lacoste,ti bi trebao onda imati info o tome što se događi .prema čemu sve to vodi? kakve se igre igraju.dokle?

Jedini cilj svih mojih postova je pokušaj da se ujedine radnici Diokija i Dine. Imamo isti cilj. Isti nas ljudi pokušavaju prevariti za naše zarađene plače. Zajedno smo jači i lakše ćemo doći do zajedničkog cilja…
LP od gladnih kolega iz Zagreba

Zadnji prosvjed Dine bio je prije 2 godine kad su radnici zaustavili promet preko Krčkog mosta. Prošle godine bili smo u Zagrebu i s kolegama iz Diokija prosvjedovali na Markovom trgu. Rezultat svega toga je 25 neisplaćenih plaća… Dinaši bi se rado odazvali prosvjedu najavljenom za 22.10. ali problem su troškovi puta… problem su prazni džepovi, psihofizičko stanje radnika i nevjerica da se išta može napraviti…

Prosvjedujte pred trgovačkim sudom u Rijeci, ne morate dolaziti u ZG. Očigledno je da sutkinja zavlači proces.

Pa nećete valjda još 3-4 godine provesti u čekanju tajnovitih investitora?

Ja vas ne razumijem ili se ovdje ne prikazuje cijela priča, možda se događaju povremeno neke isplate pa vam se ne isplati talasat? Drugog razloga ne vidim.

Znači gospodin "duboko grlo" završio je u Dini. Pretpostavljam da ni on ne dobiva plaću.

Mene zanima kome stečajni upravitelji odgovaraju za rad, tko ih kontrolira i da li svojom imovinom garantiraju za loše poteze i uništavanje imovine i resursa u poduzeću u kojem jesu stečajni upravitelji?

Ma sigurno nitko od njih ne dobija plaću. Vjerojatno rade za opće dobro i u znak solidarnosti sa radnicima nemaju obraza uzeti plaću. Uopće ne treba sumnjati u to, jel.
A stečajni upravitelji ni inače ne dobijaju plaću. Oni dobijaju "nagradu" i nadam se da će i naša biti primjereno nagrađena. A nagrade stečajnim upraviteljima ovise o vrijednosti unovčene stečajne mase. Ako je ona veća od 3 milijuna kn, nagrada je do 5% te vrijednosti + 10 000kn za svaki dodatni milijun vrijednosti stečajne mase. Dakle ako je vrijednost stečajne mase samo 4 mil. kn , nagrada stečajnom upravitelju može biti 160 000kn.
I onda mi je najjače kad stečajna kaže "znam kako vam je".
[/quote]

Smisao stečaja, a samim time stečajnog upravitelja da stavi firmu ponovno na noge.

Znači ne čekaju se neki investitori, već se radi svoj posao.

Ovo što ste napisali, ne znam da li je točno.

Ali mi nema logike.
Stečajnog upravitelja bi trebalo nagraditi da ozdravi firmu, koja onda može sama podmirivati svoje obaveze prema svima.

Svojim radnicima, vjerovnicima i državi.

Ovom svemu kumovala je i hrvatska vlada, jer su imali tri godine da riješe problem. Pa sjetimo se ministara koji su to obećavali, ČAĆIĆ, LINIĆ i Vrdoljak, a samim time i Hrvatska Vlada.
I tko više da njima vjeruje.

Na kraju se ide stečaj, koji ničemu ne vodi osim gašenja firme.

Tu je zakon jasan. Kod bilo kakve isplate radnici imaju prednost.

Isto tako Dina ne smije imati neisplaćene plaće.
Ukoliko ih ima tri, automatski treba ići u stečaj, a Upravu na čelu s upraviteljicom kazneno goniti.

Nije mi jasno zbog čega radnici ne traže da se poštuju zakoni Republike Hrvatske i traže ulazak Uskoka u Dioki i njihove tvrtke kćerke.

Također, iz vaših pisanja vidljivo je da Ježić i njegova obitelj ima značajna financijska sredstva.

Zato mi nije zašto se vjerovnici, država HEP, i Zagrebački Holding (koji su glasali protiv predstečajne nagodbe) ne traže ovrhu i prisilnu naplatu.

Mene država ako nisam jednu uplatnicu smeća (makar sam platio) naterava i prijeti se ovrhom.

Naprosto je prestrašno se radi u našoj Hrvatskoj.
Toliko o europskoj Uniji i boljem pravosuđem u njoj.

Lp

3.Sutkinja Trg. suda u Rijeci gđa Jelenović treba pod hitno prestati kupovati vrijeme za Ježića i odrediti ročište za nagodbu, i onda ćemo se suočiti sa stvarnošću, tj. slijedi stečaj Dine.

Kakvo to ročište spominješ????????
Pa PSN potpisana ima više od godinu dn!!!!!!!

Ostale odluke:
Trgovački sud u Rijeci, pod posl. br. 14 Stpn – 94/2013 od 30. rujna 2013. godine, riješio je:

Odobrava se sklopljena predstečajna nagodba nad dužnkom DINA-Petrokemija d.d. proizvodnja, terminali i servisi Omišalj, Poje 1 (OIB 89209113164), MBS 080448438.
[/quote]
Savo, pročitaj privitak! Sutkinja Jelenović u Rijeci spava umjesto da postupi po nalogu VTS-a.
[/quote]

A što je s NEOVISNIM sudstom????
Sutkinja je prailno odlučila da nema nikakvog razloga za PONIŠTENJE PSN-a jer i VTS je POTVRDIO da je sve OK osimu dijelu odnosa s ZABA-om, a štoje nebitno za PSN jer i bez toga je 2/3 glasovalo ZA, a što je također utvrdio VTS.
Dakle VTS je od 7-8 žlbenih navoda PRIHVTIO samo 1!!!!!! a taj jedn je NEBITAN pa je sutkinja u Rijeci pravilno postupila jer poništenje mmogu nastupiti i štete za one koji su prihvatili PSN.

ZAGREB – Hrvatska vlada treba ohrabrivati investitore koji bi ulagali u LNG terminal na Krku, ali im umjesto toga šalje kontradiktorne signale – zaključila je Europska komisija u svom Izvješću o integraciji tržišta energije u EU-u.

Ova kritika koja dolazi iz EU direktno je povezna s Diokijem.

Tko se žalio EU Komisiji – pa INVESTITORI!!!!
A stalno se ponavlja mantra – NEM INVETITORA!
Dakle radi se o lažljivoj Vladi i lažljivom Ministru – a dokle to ide vidi se i iz činjenice d je došlo do EU.

Sve može. Pa ipak su si Jež i Linić kumovi.

Evo SAVA kraj, za LNG na Krku.

Vaš link …

Makar moram priznati da mi nije jasno kam će s tim plinom?

Nisam znao da je tamo izgrađen plinovod.

Isto nije jasno zbog čega Hrvatska Vlada nije Rusima omogućila ulaganje na Krku, izgradnju LNG, rad Diokija i Dine, te izgradnju turističkih kompleksa.

S druge strane omogućuju dolazak Rusa i Rusije u luku Ploče.

Mislim, znamo tko je vlasnik PPD.

Ili je to igra malog tigra. S Marsovcima ili bez njih.

U svakom slučaju jako zanimljivo.
Možda se zato koče investitori na Krku?

Lp,[emo_mrgud]

Ova kritika koja dolazi iz EU direktno je povezna s Diokijem.

Tko se žalio EU Komisiji – pa INVESTITORI!!!!
A stalno se ponavlja mantra – NEM INVETITORA!
Dakle radi se o lažljivoj Vladi i lažljivom Ministru – a dokle to ide vidi se i iz činjenice d je došlo do EU.

kako da se ne žale , kad njihove ponude blokiraju.

objaviti pristigle ponude i stvar riješena, kupuje se dioki i preko njega dokapitalizira dina.

ne razumjem čemu više igra,

3.Sutkinja Trg. suda u Rijeci gđa Jelenović treba pod hitno prestati kupovati vrijeme za Ježića i odrediti ročište za nagodbu, i onda ćemo se suočiti sa stvarnošću, tj. slijedi stečaj Dine.

Kakvo to ročište spominješ????????
Pa PSN potpisana ima više od godinu dn!!!!!!!

Ostale odluke:
Trgovački sud u Rijeci, pod posl. br. 14 Stpn – 94/2013 od 30. rujna 2013. godine, riješio je:

Odobrava se sklopljena predstečajna nagodba nad dužnkom DINA-Petrokemija d.d. proizvodnja, terminali i servisi Omišalj, Poje 1 (OIB 89209113164), MBS 080448438.
[/quote]
Savo, pročitaj privitak! Sutkinja Jelenović u Rijeci spava umjesto da postupi po nalogu VTS-a.
[/quote]

i sa zabom ili ne-stvar je jasna, 2/3 vjerovnika su za, znači gledajući njihov iznos ,stvar se ne mjenja niti 2%.

ovo je samo neki zavlakivački odnos .
ovdje je potrebno samo potvrditi PSN .

New Report

Close