i kako ide provedba?
[/quote]
LNG je prioritet za EU, a hrvatska Vlada ne ohrabruje investitore
LNG na Krku je najbrži način da se osigura sigurnost opskrbe prirodnim plinom u čitavoj regiji / Foto S. JEŽINA
Objavljeno: 15. listopada 2014. u 7:39
EU nas već duže vrijeme upozorava da ubrzamo odluke oko LNG-a i spremna nam je u tome pomoći. Projektna dokumentacija trebala bi biti gotova 2015.
i kako ide provedba?
[/quote]
LNG je prioritet za EU, a hrvatska Vlada ne ohrabruje investitore
LNG na Krku je najbrži način da se osigura sigurnost opskrbe prirodnim plinom u čitavoj regiji / Foto S. JEŽINA
Objavljeno: 15. listopada 2014. u 7:39
EU nas već duže vrijeme upozorava da ubrzamo odluke oko LNG-a i spremna nam je u tome pomoći. Projektna dokumentacija trebala bi biti gotova 2015.
[/quote]
no da, to sam pročitao, kako ide provedba zaključene predstečajne u dini? jel strateški partner naveden u nagodbi (čermak) zadovoljan proizvodnjom i proizvodom?
stečaj, stečaj, stečaj – što prije u stečaj. što prije dina ode u stečaj, veća je mogućnost da radnici bar išta izvuku. Što se više odgađa, šanse su minimalne ili nikakve.
Stečaj očigledno ne odgovara ljudima koji vuku konce u dini, jer bi se već dogodio da im odgovara. Znači stvar je jasna, u stečaj što prije i pomrsit im planove ako ništa drugo i uzet barem neku moralnu zadovoljštinu jer od materijalne ionako nema ništa, svi ste vi toga nažalost svjesni.
Nedajte se gospodo dinaši, ne dopustite da vas gaze ko zadnja g.ovna iz godine u godinu, djelujte, borite se za sebe i svoje obitelji!!
daj prekinite pisat gluposti,da ima ikakva reda u ovoj državi , cjela uprava sa stečajnom je trebala završiti u remetincu zbog neobjave ponuda koje su došle na adresu firme,kanađani su nudili po 10 eura po dionici.
Jedini koji pises gluposti si ti Lacoste, bas nikako da shvatis da posjedujes dionice ( srecku lutrije od pretproslog kola)[emo_naivan]
Nedajte se gospodo dinaši, ne dopustite da vas gaze ko zadnja g.ovna iz godine u godinu, djelujte, borite se za sebe i svoje obitelji!!
ovdje bi trebalo dodati – …ne dopustite da vas gaze ko zadnja g.ovna iz godine u godinu ,a oni beru svaki mjesec dobru lovu, nisu onui tamo badava. jedino za vas “nema”
Pustimo sad LNG. LNG je bio zamišljen da budemo energetski neovisni, i da još zarađujemo tako da naše plinovod iznamljujemo proizvođačima plina.
No, kada vidim kako se Hrvatska država ponaša prema INI, očito je da je energetska neovisnost ne zanima.
Ono što mene zgraža, da nakon toliko BLA, BLA, BLA, o proizvodnji i njezinoj važnosti za Hrvatsku da ova država nije riješila DIOKI.
Umjesto da proizvodi i donosi zaradu, mi imamo hrpu željeza i ljudi koji su gladni i na burzi (a i to je pitanje, jer nisu u stečaju).
To da je Ježiću ova država već odavno trebala sve oduzeti, da ne govorim.
I sad će premijer reći da nije to njegov posao, već su oni prije krivi za to.
On uopće ne shvaća kaj je posao premijera.
Rješavanje problema na razini države. I on misli da će ga netko zaposliti poslije ovoga.
zamislite direktora koji dođe u firmu i kaže da to nema veze s njim, jer su loše odluke, muljanje se događalo prije njegovog dolaska.
Znači gospodin “duboko grlo” završio je u Dini. Pretpostavljam da ni on ne dobiva plaću.
Mene zanima kome stečajni upravitelji odgovaraju za rad, tko ih kontrolira i da li svojom imovinom garantiraju za loše poteze i uništavanje imovine i resursa u poduzeću u kojem jesu stečajni upravitelji?
Znači gospodin "duboko grlo" završio je u Dini. Pretpostavljam da ni on ne dobiva plaću.
Mene zanima kome stečajni upravitelji odgovaraju za rad, tko ih kontrolira i da li svojom imovinom garantiraju za loše poteze i uništavanje imovine i resursa u poduzeću u kojem jesu stečajni upravitelji?
Ma sigurno nitko od njih ne dobija plaću. Vjerojatno rade za opće dobro i u znak solidarnosti sa radnicima nemaju obraza uzeti plaću. Uopće ne treba sumnjati u to, jel.
A stečajni upravitelji ni inače ne dobijaju plaću. Oni dobijaju “nagradu” i nadam se da će i naša biti primjereno nagrađena. A nagrade stečajnim upraviteljima ovise o vrijednosti unovčene stečajne mase. Ako je ona veća od 3 milijuna kn, nagrada je do 5% te vrijednosti + 10 000kn za svaki dodatni milijun vrijednosti stečajne mase. Dakle ako je vrijednost stečajne mase samo 4 mil. kn , nagrada stečajnom upravitelju može biti 160 000kn.
I onda mi je najjače kad stečajna kaže “znam kako vam je”.
Znači gospodin "duboko grlo" završio je u Dini. Pretpostavljam da ni on ne dobiva plaću.
Ma sigurno nitko od njih ne dobija plaću. Vjerojatno rade za opće dobro i u znak solidarnosti sa radnicima nemaju obraza uzeti plaću. Uopće ne treba sumnjati u to, jel.
A stečajni upravitelji ni inače ne dobijaju plaću. Oni dobijaju "nagradu" i nadam se da će i naša biti primjereno nagrađena. A nagrade stečajnim upraviteljima ovise o vrijednosti unovčene stečajne mase. Ako je ona veća od 3 milijuna kn, nagrada je do 5% te vrijednosti + 10 000kn za svaki dodatni milijun vrijednosti stečajne mase. Dakle ako je vrijednost stečajne mase samo 4 mil. kn , nagrada stečajnom upravitelju može biti 160 000kn.
I onda mi je najjače kad stečajna kaže "znam kako vam je".
[/quote]
što vam je odgovorila ,na pitanje zašto se ne objave ponude.
što vam je odgovorila ,na pitanje zašto se ne objave ponude.
Kakve ponude?
Ne mogu vjerovati!!!! Jel vama stvarno treba sindikat da vam organizira prosvjed? Skupi se vas nekoliko, dogovorite se da 22.10. u 10 sati želite prosvjed pred sudom u Rijeci, odete na policiju i prijavite prosvjed sa stotinjak ljudi i to je to. I da, iznazivate tih stotinjak gladnih ljudi da dođu. Za to ne treba ni pameti ni znanja. Sve skupa pola sata vremena i dobra volja.
Kakve ponude?
[/quote]
pristigle.
jedna od navedenih je i ova.
http://www.poslovni.hr/media/forum-user-upload/files/c3/c3950cc51a65371e8a01d6ca9063cb4f.jpg
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Kazahstanci-preuzimaju-Dinu-do-kraja-tjedna
http://liderpress.hr/biznis-i-politi…-mnoga-vrata-/
http://www.vecernji.hr/hrvatska/ceti…na-krku-929715
Prema informacijama koje imamo, kazahstanska tvrtka Kazakh Oil Trans World Group, koju zastupa britanski fond Devon Trading&Finance Limited, u LNG bi uložila oko 600 do 800 milijuna eura, isto koliko i kompanija iz Velike Britanije, dok bi Nijemci i Kanađani uložili 1,4 milijarde eura. Britanci zasad imaju interes preuzeti Dinu i uložiti u LNG, a ostali bi sve – LNG, Dioki i Dinu Petrokemiju.
Ne mogu vjerovati!!!! Jel vama stvarno treba sindikat da vam organizira prosvjed? Skupi se vas nekoliko, dogovorite se da 22.10. u 10 sati želite prosvjed pred sudom u Rijeci, odete na policiju i prijavite prosvjed sa stotinjak ljudi i to je to. I da, iznazivate tih stotinjak gladnih ljudi da dođu. Za to ne treba ni pameti ni znanja. Sve skupa pola sata vremena i dobra volja.
Što da traže pred sudom , potvrdu PSN za DINU???
Prosvjed mora biti prijavljen bar 5 dana ranije. Baš me zanima koliko vam je stalo do vaših plaća. I da li ćete napokon pokušati napraviti nešto za sebe i da ih dobijete ili ćete čekati svoj potplačeni sindikat. Kad su se u Zagrebu dijelili otkazi, svi smo ih dobili. Na posao su vratili samo voljenog Pavelića, predsjednika sindikata kojeg smo se davno odrekli. I dali mu enormnu plaću. Na intervenciju Udruge, napokon je dobio otkaz.