-ne bih se čudio da Devon nudi malo
-no gdje se izgubio Janiška koji je tvrdio kao i neki mediji da investitora ima više i da novac nije u pitanju
-za mene nije neprihvatljivo i da Dina ide u stečaj i neka ju se kupuje na internacionalnoj dražbi
i ako gledamo na događaje pozitivno,ako je činjenica da su oni u stanju investirati u Dinu 1,2 Miljarde eura,što je tu promašeno ako je moja procjena da bi Dioki mogao zatražiti za svoj udio 130 do 150 miliona euraPuno-malo?
Pa uz takvu investiciju i dobit koja nema veze sa predstečajem planiranom za Čermaka,ta dionica može vrijediti za neko vrijeme jako puno,koliko puno ne znam ali jako puno.
Sava! Dioki u ponajboljim danima nije za kompletnu Dinu mogao dobiti cifru koju ti spominjes!Tvrdoglavim nabijanjem cijene pogona koji stoje tri godine okoristit se moze jedino Metis[emo_vrtimise]
-spominje se da bi Devon postao 60 postotni vlasnik-Diokiju ostaje 40 posto
ma ovo je katastrofa pa ti ne razumiješ osnove osnova…
Devon bi kupio a Dioki prodao Dinu
Devon bi uložio 100 ME- za šta?za dugove Hypa,Zagr.banke,Hepa,ulaz od 12ME,gdje bi u predstečaju trebao ući jedino preko Diokija- i 8ME radnička potraživanja
-Ili je u tu cijenu uračunao i Diokijev udio ili jedan njegov dio
-spominje se da bi Devon postao 60 postotni vlasnik-Diokiju ostaje 40 posto
-u predstečajnoj za Čermaka Dina je procjenjena na 180ME
-Ako doživimo Devona kao ozbiljnog kupca koji želi investirati u narednom razdoblju Miljardu eura u Dinu jasno je da bi on želio imati čitavu Dinu…
Dioki za sada nije odredio za koliko bi prodao svoj udio već Devon nudi-usmeno i osluškuje-ako prodavatelju(Diokiju)odgovara cijena on je spreman na konkretnu ponudu-ako je malo prodavatelju on čeka-jasno,para je u igri…
po meni,kada bi se Dina prodala za 150ME, to bi bio potpuni neuspjeh,180M -možda dovoljan,210 – minus dobar,230-vrlo dobro,250-to je prava cijena gdje poštuješ domaćina…
Ono što ja mislim je da DIOKI za DINU (maknimo sva ostala pokrića dugova koje si i sam naveo) ni u najluđem snu neće dobiti kako računaš 150 – 250 MEura. Zapravo više neznam što ti uključuješ u taj raspon love: iznos kojeg bi sam DIOKI trebao dobiti ili prvi korak ulaganja investitora (dugovanja koja si naveo i otkup dijela i li cijele DINE od DIOKIja)?
-nemoj se puno sekirati ukoliko me ne razumiješ ali i ja tebe u nečemu ne razumijem – u nečemu da
-čitavo vrijeme govorim da su to moje hipoteze,na osnovu pročitanog-nisam insajder
-ovaj forum je potpuno nebitan za sve djelatno što će se dogoditi sa Dinom i Diokijem,a mora da ga čita šačica ljudi
-nastoj biti uljuđen i tolerantan i govori činjenicama
-ukoliko te neke činjenice ne zadovoljavaju ti ih ispravi
p.s.
-jedna od posljednjih informacija bila je da se Devon sprema ući u Dinu otkupom dugova vjerovnika
Cyber Miki,
O.K.Ako se ne može dobiti ni 150ME za Dinu onda se može reći da su dioničari i neki vjerovnici popušili.
Ja sam samo potaknuo raspravu.
što se ovdje raspravlja,slijedi objava o ukupnom otkupu potraživanja i povratka dionice u MTP tržište ili što???
Cyber Miki,
O.K.Ako se ne može dobiti ni 150ME za Dinu onda se može reći da su dioničari i neki vjerovnici popušili.
Naravno da su dioničari poćikali. Stečaj DIOKIja = DIOK-R-A 0.00 kn
A vjerovnici su poćikali mikrometar manje od dioničara jer možda nešto sitno jednog dana i dobiju.
Bude li se i dalje toliko otezalo i ode li i ovaj “investitor”: vjerovnici, dioničari, radnici bivši i sadašnji… svi će oni dobiti jedno veliko ništa.
Eventualno će banke djelomično pokriti svoje kredite.
Priče iz Hrvatske Sezona 4 Epizoda 21
Cyber Miki,
A vjerovnici su poćikali mikrometar manje od dioničara jer možda nešto sitno jednog dana i dobiju.
Bude li se i dalje toliko otezalo i ode li i ovaj "investitor": vjerovnici, dioničari, radnici bivši i sadašnji… svi će oni dobiti jedno veliko ništa.
[/quote]
ako se budu odlučili konačno za transparentno odrađivanje posla ,što do sada nije bio slučaj ,možda i uspiju.
Bude li se i dalje toliko otezalo i ode li i ovaj "investitor": vjerovnici, dioničari, radnici bivši i sadašnji… svi će oni dobiti jedno veliko ništa.
[/quote]
ako se budu odlučili konačno za transparentno odrađivanje posla ,što do sada nije bio slučaj ,možda i uspiju.
[/quote]
Kud ces transparentnije? Kazani navodno nude ( dokument nisam vidio) potuno zbrinjavanje Zg lokacije ukljucujuci otpremnine radnicima, u dini zaostale 22 place i pokretanje proizvodnje, sto u danasnje vrijeme zvuci ko znanstvena fantaskika. Ako je ponuda zaista takva nije mi jasno sto stecajna ceka? Bolje se ni u ludilu nebi mogla udati[emo_vrtimise]