DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako uzimaš kredit u Austriji a osiguranje ti je nekretnina u Hrvatskoj, procjenu daje ovlateni sudski vještak ili sama banka po propisima o procjeni vrijednosti nekretnine u Austriji. Vrijedi i obrnuto – to je univerzalno. Kao kad Hrvat ima kompaniju u Švicarskoj – pa valjda posluje po njihovim a ne našim propisima?
Ja tu ne vidim dileme.

sava
Po tebi nema dileme još od onda kada je cijena dionice bila 500 kuna, a sada je delistirana. Toliko o tvojim pisanjima i prognoziranjima.

Hoće li ova tema nadzivjeti sve nas ulagače na ovim prostorima ?

Vjerojatno ni ne zasluzujemo ništa bolje da se i dalje priča o Diokiju dugo nakon što ova zemlja propadne.

Trebali smo se zaista prozvati Apsurdistan.

Pravni odnosi
Pravni oblik:
Briše se: dioničko društvo
Upisuje se: društvo s ograničenom odgovornošću
Temeljni akt:
Mijenja se oblik osnivačkog akta-Statuta od 22.08.2011. godine u Izjavu o osnivanju od 22.01.2014. godine.
Preoblikovanje subjekta upisa:
Odlukom Skupštine o preoblikovanju od 22.01.2014. godine dioničko društvo mijenja oblik u društvo s ograničenom odgovornošću.

Da možda skupštinu ne predstavlja Dioki Holding AG kao vladajuće društvo – jer u tome trenutku Dioki je bio debelo u stečaju!!!!

Hoće li ova tema nadzivjeti sve nas ulagače na ovim prostorima ?

Vjerojatno ni ne zasluzujemo ništa bolje da se i dalje priča o Diokiju dugo nakon što ova zemlja propadne.

Trebali smo se zaista prozvati Apsurdistan.

Pa kompanija i dalje živi?

Pravni odnosi
Pravni oblik:
Temeljni akt:
Mijenja se oblik osnivačkog akta-Statuta od 22.08.2011. godine u Izjavu o osnivanju od 22.01.2014. godine.
Odlukom Skupštine o preoblikovanju od 22.01.2014. godine dioničko društvo mijenja oblik u društvo s ograničenom odgovornošću.[/i]

Da možda skupštinu ne predstavlja Dioki Holding AG kao vladajuće društvo – jer u tome trenutku Dioki je bio debelo u stečaju!!!!

potpuno je nevažno kako se zove,bitno je da sve fali osim dugova,toga ima u izobilju

… to je univerzalno. Kao kad Hrvat ima kompaniju u Švicarskoj – pa valjda posluje po njihovim a ne našim propisima?
Ja tu ne vidim dileme.

Ne znam sto je univerzalno i kakve dileme ti vidis i ne vidis,ali najsvjezija sudska praksa kaze da u svim sudskim postupcima koji se vode u svezi nekretnine koja se nalazi u RH postoji iskljuciva nadleznost domaceg suda u smislu clanka 56. Zakona o rjesavanju sukoba zakona s propisima drugih zemalja u odredjenim odnosima( N.N.br 53/91 i 88/01). E sad ako je iskljuciva nadleznost hrvatskog suda pa valjda ce sudit po hrvatskim zakonima.Nece valjda po zakonima Zimbabvea sudit hrvatski sud???

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

… to je univerzalno. Kao kad Hrvat ima kompaniju u Švicarskoj – pa valjda posluje po njihovim a ne našim propisima?
Ja tu ne vidim dileme.

E sad ako je iskljuciva nadleznost hrvatskog suda pa valjda ce sudit po hrvatskim zakonima.Nece valjda po zakonima Zimbabvea sudit hrvatski sud???
[/quote]
Šta sud, kakav, koji gdje ….sud ti se pričinjava – nema to veze s sudstvom, to je vansudsko – Hypo – Dioki:

Ovo je sudsko – Trgovački u Zagrebu.

Pravni odnosi
Pravni oblik:
Temeljni akt:
Odlukom Skupštine[/b] o preoblikovanju od 22.01.2014. godine dioničko društvo mijenja oblik u društvo s ograničenom odgovornošću.

Društvo u stečaju – Dioki – ima Skupštinu?

Nije preonlikovan Dioki nego jedan dd koji je u 100% vlasništvu Diokija!

@sava
Pisao si o ovrsnom i stecajnom postupku i kako tu ide austrijski model. Ja sam ti odgovorio u vezi tog tvog austrijskog sauerkrauta,a ti sad opet mišaš valjda da ti ne zagori.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

@sava

Pisao si o ovrsnom i stecajnom postupku i kako tu ide austrijski model. Ja sam ti odgovorio u vezi tog tvog austrijskog sauerkrauta,a ti sad opet mišaš valjda da ti ne zagori.

Pisao sam da se provodi Ovršni a ne Stečajni zakon.

Brown Forum: “Energetika i energetska sigurnost u jugoistočnoj Europi”

U Zagrebu počinje 4. Brown Forum na temu Energetika i energetska sigurnost u jugoistočnoj Europi (JIE).

Dvjestotinjak sudionika iz šire regije razgovarat će o LNG-u kao novom izvoru energije u JIE, o obnovljivim izvorima i strateškom razvoju energetskog sektora u JIE.

Dvodnevni skup otvorit će veleposlanik SAD-a u RH Kenneth Merten, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

New Report

Close