Evo, javljaju mi sa ZSE da im je napokon pristigla ponuda, ali neće je objaviti jer ima previše nula pa ne stane na ekran.
U današnjem Večernjaku na cijeloj stranici javljaju da za Dinu Petrokemiju i LNG terminal imaju 4 čvrste ponude.
Dakle ne radi se o ponudi nego o ponudama.
[/quote]
Ma da ,Sava,svakako,”4 čvrste ponude i 15 tekućih”.
Nego,dali je Dina već u stečaju ili ne?
Pozdrav
da samo 4, najmanje 44
i sve žele razviti dinu i hrvatsku petrokemiju. ili možda samo zemljište za lng a drugo ih ne zanima?? bas se pitam…
svatko može pročitati u VL i Tomo i nevjerni Tomo;
Britanci zasad imaju interes preuzeti Dinu i uložiti u LNG, a ostali bi sve – LNG, Dioki i Dinu Petrokemiju.
U današnjem Večernjaku na cijeloj stranici javljaju da za Dinu Petrokemiju i LNG terminal imaju 4 čvrste ponude.
Dakle ne radi se o ponudi nego o ponudama.
Te ponude u ovom trenutku malo znače jer …
“…zbog nerazjašnjene situacije vezane za sudbinu Dine Petrokemije, ne znaju pod kojim uvjetima uopće mogu ulagati, a dodatno ih obeshrabruje jer se uz Dinu i Dioki još veže ime Roberta Ježića.”
… a o radničkim potraživanjima niti riječi… a neisplaćenih plaća sve je više. Radnici Dine proživljavaju pravu agoniju ali to nikoga previše ne brine…
…..a dodatno ih obeshrabruje jer se uz Dinu i Dioki još veže ime Roberta Ježića.”
Ja gluposti – pa RJ je i nahebo jer je promovirao LNG terminal.
Glede ulaganja i velikog interesa to ne čudi jer LNG će biti a negdje je već i sada spiritus movens!
Sama priča ne zna se kako i s kim tu nema dileme…..Iako je u stečaju Dioki je i dalje nominalno vlasnik svih tih nekretnina. No najveći dio je pod ovrhama HGAA tako da faktički sveukupna Diokijeva imovina ne podliježe stečaju. Nego dogovoru s HGAA kao ovrhvoditelju.
Iako je u stečaju Dioki je i dalje nominalno vlasnik svih tih nekretnina. No najveći dio je pod ovrhama HGAA tako da faktički sveukupna Diokijeva imovina ne podliježe stečaju. Nego dogovoru s HGAA kao ovrhvoditelju.
Još jedan savin antologijski post. Bravo, sava, legendo! Praktički, DIOK uopće nije u stečaju… [emo_smijeh]
tragikomično u svemu tome je da priča s DIOKI-em na ZSE ovaj puta doista završava "idući tjedan" i to "do kraja tjedna" tako da će po prvi puta ove najave biti točne! naime, idući petak je zadnji dan trgovanja dionicama DIOKI-R-A na ZSE [emo_naivan]
E, i kaj onda s tim silnim dionicama (ipak neko posjeduje neznam kolko milijuna dionica)? Nekad sam od “cestarskih obveznica” radil papirnate brodiće pa je bilo veselja dok je bilo kiše. A čemu se sad čovek more nadati? Da li opće ima neki EVENTUALNI svijetli scenarij ili je to definitivno “the end” (prekrižite si pare koji ste kupovali čak i po 6 kn ili 12 kn)
Evo baš me interesira, pa ak ima netko voljan malo me prosvijetliti bil bi mu prezahvalan.
Pa neka ide Dina u stečaj i neka se Englezi, Njemci i Kanađani i Kazahstanci a možda i Amerikanci i Kuvajčani pripetavaju u dražbi.Tko plati više njegova je.Cijena?Prava sitnica….ali sigurno ne manja nego ona izračunata u predstečajnoj nagodbi.
..Iako je u stečaju Dioki je i dalje nominalno vlasnik svih tih nekretnina…. Diokijeva imovina ne podliježe stečaju.
tvojim glupostima nema kraja…ali srećom, još samo ovaj tjedan i onda će ova tema pasti u duboki zaborav, a naivci koji su te slušali godinama upisat će konačnih i jasnih 0 (nula) kuna u portfelju
..Iako je u stečaju Dioki je i dalje nominalno vlasnik svih tih nekretnina…. Diokijeva imovina ne podliježe stečaju.
tvojim glupostima nema kraja…ali srećom, još samo ovaj tjedan i onda će ova tema pasti u duboki zaborav, a naivci koji su te slušali godinama upisat će konačnih i jasnih 0 (nula) kuna u portfelju
[/quote]
Pokušao sam ti liepo objasniti što kaže Stečajni zakon a ti sve spuštaš ispod svake razine.
Stečajni zakon je jasan – imovina nad kojom je pokrenuta ovrha prije pokretanja stečajnog postupka podliježe Ovršnom zakonu. Obzirom da je skoro pa sva imovina pod ovrhom HGAA mislim da sam bio jasan i u drugom dijelu.
Četiri velike tvrtke žele LNG terminal na Krku
http://www.vecernji.hr/hrvatska/cetiri-velike-tvrtke-zele-lng-na-krku-929715
…Sama priča ne zna se kako i s kim tu nema dileme…..Iako je u stečaju Dioki je i dalje nominalno vlasnik svih tih nekretnina. No najveći dio je pod ovrhama HGAA tako da faktički sveukupna Diokijeva imovina ne podliježe stečaju. Nego dogovoru s HGAA kao ovrhvoditelju.
Ovdje si sve dobro napisao,a odavde cu ja preuzest jer mi je ovaj dio poznat kao picino oko. I sad imas potencijalnog investiotora koji ce se dogovorit sa HGAA i reci ok vi imate zalozna prava na npr. 100 miljona erla. Ja Vam dajem 35 u cashu za otkup tog zaloznog prava. HGAA tj ovrhovoditelj pristane i investitor ulazi u poziciju ovrhoivoditelja jer je sada potrazivanje od 100 miljona eura plus kamata na to njegovo.U ovrsnom postupku prilikom drazbovanja njemu je svaki iznos preko 35 miljona cisti dobitak tj sve od 35-100 miljona plus kamata mu je zarada. I ako se recimo ta zalozna imovina proda za 100 miljona plus kamatu koju je tih 100 miljona odradilo sto od toga imaju dionicari DIOKija??? Nista. Za dionicare stecaj ili ovrha nije govno nego se pas posra.