DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@BARICEVICU

….In May, it expects to get a location permit that will allow a long-delayed liquefied natural gas (LNG) terminal project to move ahead.….

LEVERIĆ kaže da mu treba zemljište.
Zemljište ima Dioki Grupa.
U stečaju ili ne – svejedno.

Ministar Vrdoljak u Južnoj Koreji i Japanu

distributed by noodls on 21/03/2014 21:57

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravit će od 23. do 25. ožujka u Južnoj Koreji, dok će od 25. do 28. ožujka 2014. godine posjetiti Japan.

Tijekom boravka u Južnoj Koreji ministar Vrdoljak sudjelovat će na dvodnevnom Gastech forumu, koji će se održati 23. i 24. ožujka 2014. godine u Seulu.

Gastech forum jedan je od vodećih međunarodnih događaja u području plinske te LNG industrije. Forum okuplja najveće svjetske energetske stručnjake, a namijenjen je njihovu povezivanju i suradnji u rješavanju ključnih strateških izazova energetskog sektora.

Jedna od važnijih tema o kojima će se raspravljati na Gastech forumu, obzirom na plan izgradnje LNG terminala u Hrvatskoj, bit će i veliki projekti LNG terminala koji zahtijevaju složenu, međunarodnu financijsku i ulagačku suradnju.

LNG terminal na Krku prelazi okvire Hrvatske te je važan za Europu, jer će se preko njega plinom opskrbljivati i zemlje srednje Europe koje nemaju izlaz na more (Mađarska, Austrija, Slovačka, Češka), a mogućnost pristupu plina iz LNG terminala imat će i druge susjedne zemlje.

Tijekom boravka u Japanu ministar Vrdoljak održat će niz sastanaka s potencijalnim ulagačima u energetske projekte, s posebnim naglaskom na termoelektranu Plomin C.

“Mislim da je sada pravi trenutak za odlazak u Seul na Gastech forum, jer Hrvatska dobiva na važnosti sa izgradnjom LNG terminala. Vidjet ćemo koje su nove tehnologije, koja su kretanja na svjetskom tržištu LNG-a, što možemo očekivati u sljedećih nekoliko godina, kako bi na što boljoj tehnološkoj i financijskoj razini mogli planirati našu izgradnju LNG-a”, rekao je uoči odlaska u posjet Koreji i Japan ministar Vrdoljak.

“U posjet Japanu odlazim kako bih razgovarao sa potencijalnim ulagačima u termoelektranu Plomin, ali i mnogom drugim regionalnim energetskim projektima”, dodao je ministar.

“Poziciju Hrvatske kao vrata jugoistočne Europe trebamo iskoristiti na način da Hrvatska postane nezaobilazan transportni pravac za ulazak japanskih i južno korejskih roba i usluga u Europu”, zaključio je ministar Vrdoljak.

…mogli planirati našu izgradnju LNG-a”, rekao je uoči odlaska u posjet Koreji i Japan ministar Vrdoljak.

On se nije maknuo od planova i price…steta samo sto mu se placa ne isplacuje po zaradjenom.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

ministar koji puno brblja a ništa ne stvara ide malo vidjeti svijeta,da neće možda svratiti u katar? sigurno ne ,jer ga ta gospoda više ne doživljavaju ozbiljno

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/uz-kazahstance-za-dinu-petrokemiju-zainteresirane-jos-tri-kompanije-928391

nisu normalni….cija je to igra bila da se Dioki gurne u stecaj

@BARICEVICU

….In May, it expects to get a location permit that will allow a long-delayed liquefied natural gas (LNG) terminal project to move ahead.….

LEVERIĆ kaže da mu treba zemljište.
Zemljište ima Dioki Grupa.
U stečaju ili ne – svejedno.

Ma Sava sve je jasno,gradit ce se LNG terminal, jedino se nezna kada i s cijim parama, a to meni nista ne znaci jer moram zivjeti sada[emo_bijesan] Ja ne mogu HEP ni HT postati tvoje postove i reci evo love samo sto nije….

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/uz-kazahstance-za-dinu-petrokemiju-zainteresirane-jos-tri-kompanije-928391

Pa svi žele Dinu zbog LNG-a,a ne Dioki, pa bi ušli na mala vrata, baš me zanima kako će se to rješiti.

Pa svi žele Dinu zbog LNG-a,a ne Dioki, pa bi ušli na mala vrata, baš me zanima kako će se to rješiti.
[/quote]

Kako će se riješiti – pa zar na diokijevom ročištu nisu utvrđena potraživanja prema Dina Petrokemiji od cca 800m kuna. Tako će se riješiti.

Prvi put otkad je postao američki predsjednik, Barack Obama dolazi prekosutra u Bruxelles na summit EU – SAD.
Vaš link …

Jedna od najvažnijih tema – američki LNG!

[/quote]

Kako će se riješiti – pa zar na diokijevom ročištu nisu utvrđena potraživanja prema Dina Petrokemiji od cca 800m kuna. Tako će se riješiti.

Prvi put otkad je postao američki predsjednik, Barack Obama dolazi prekosutra u Bruxelles na summit EU – SAD.
Vaš link …

Jedna od najvažnijih tema – američki LNG!
[/quote]
Hahahaha,Sava,vi se “sprdate s ljudima”!!!
Samo tko će vam povjerovati???

ode još jedna firma u hrvata
nadam se samo da neće još i taj lng mi tamo napikirati

Postanite Eu-robovi

sava
Je rijeseno sta u cetvrtak i petak oko rijesavanja dugova?

ne čuje se g fabio iz dine poslije izjave o dogovoru s investitorom od prošlog tjedna,jel isto važi i za ovaj tjedan,da pitamo janišku ??

New Report

Close