DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma mogu Sava i lacoste trubentat kolko hoće…stvar je ovdje odavno jasna…onome kome nije, ne treba se baviti kupovinom i prodajom papirića…a ukoliko se i upuštaju u to, onda nek i snose posljedice…
Dioničari DIOK-ija bi eventualno imali računicu kad bi vrijednost imovine bila veća od potraživanja…i onda bi mogli čekati u redu kad se svi ostali naplate iz prodaje te imovine (radnici, banke i ostali) da one mrvice koje bi ostale (ako bi ostale) pokupe…
Naravno, vrijednost imovine je relativan pojam…jer razno razna ekipa jedva dočeka ovakve situacije pa da mogu jeftino kupovati i širiti svoj biznis…sigurno da neće ići po nekim realnim i fer cijenama prodaja imovine ili društva koja su u sklopu DIOK-ija…samo da se namire radnici i banke…dioničari su zadnja rupa na svirali…za njih neće ostati ništa…
Cijela priča bi imala smisla da se našao investitor kojem bi bilo u interesu spasiti dioki, preuzeti ga, zadržati radnike i pokrenuti ponovno proizvodnju…da sanira dugove i uloži još jedanput toliko u njega…u toj situaciji vlasnici ovih bezvrednih papirića bi profitirali…
No, budući da do toga nije došlo…i otvoren je stečaj i zna se dan kad će papirići nestati s burze…sve je jasno…game over…sve ostalo su priče za malu djecu i trejdanje po principu ko zadnji magare…

marcipan u pravu si ,ako dioki i dobije štogod šoldi potrošit će se na radnike i vjerovnike

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

Odvojene PSN se nisu smjele raditi. Trebala je biti samo jedna i to ona Diokijeva, ja ne znam koliko je to sve zakonito. Investitor koji je bio zainteresiran za Dinu je Dinu trebao dobiti samo preko Diokija, to jest ulaskom u PSN Diokija ili kupnjom bez PSN-a,nikakve PSN Dine.
Da pojednostavnimo imaš firmu s uredima koji zjape prazni i za koje godinama nisi plaćao režije i imaš radnju koja može savršeno dobro raditi,ali nemaš para. Dolaze ti ovrhe za režije i skupljaju se kamate,nemaš za plaće,a ti prodaješ radnju da bi namirio 50% dugovanja ili napraviš plan pa radnju podjeliš 50:50 s novim investitorom i lagano počneš vraćati dugovanja kad radnja počne raditi? Kakve koristi Diokiju prodaja Dine ako isti ide u stečaj, pa hoće li rezati granu na kojoj sjedi? Ovo je neka dogovorena kemija zato su ga državne firme i strpale u stečaj,ali samo jedna stvar mjenja sve,a to je kupnja Diokija od strane Devona za kunu i tako je i trebalo biti.

Što se Dine tiče, nude dokapitalizaciju i ulaganje 12 milijuna eura u povećanje temeljnog kapitala. Iz toga bi se pokrenula njezina proizvodnja, a u planu imaju nove investicije u proizvodne kapacitete Dine.Novu šansu za spas proizvodnje u Dini više je izvora Poslovnog dnevnika ocijenilo prilično ozbiljnom.

pa ko lud kupuje ovolike dionice, dionice koja će za manje od mjesec dana s burze??[emo_ooooo]

Neko je jučer napucal s cca. 20.000 dionica do 6kn, da bi se do kraja dana utrpalo čini mi se oko 50.000 komada. Divota!
[emo_namigusa]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

još uvijek ništa od neke službene izjave,znači ovo sve je još uvijek pretakanje iz šupljeg u prazno

Evo nisam ni post uspio napisati nakitilo ga.[emo_smijeh]

E pa Đuro ima tešku ruku.

Nek se potencijalni kupci zamisle malo….

Čemu sada nudit 4,xx kn ako je netko spreman u roku keks prodat koliko god komada da staviš na bid (kao što je evidentno iz upravo prilozenog)…..
Tom je prilična frka, a tebi se nikamo ne zuri……znači, lijepo za početak 50% niza ponuda……pa ćete se već dogovorit.

Ukoliko se Dina proda za samo 67 ME riječ je samo o novoj pljački u kojoj sudjeluju akteri koji su je već opljačkali.A mali dioničari-ne drukeri kojima to odgovara-će sve to samo promatrati?Cijena Dine ne može biti manja od 250ME-sve niže je krađa.

evo, i službeno je potvrđeno ono što je bilo jučer u novinama, stečaj ide dalje…
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/n13Qdi3mRqbfmu8bRcs8XQ==.pdf

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

Miro, nije isključeno još koje šišanje, svako sve kraće, uz pomoć Borata

Ukoliko se Dina proda za samo 67 ME riječ je samo o novoj pljački

kojih 67 mil.EUR? pogledaj post Barbose malo iznad, cifra koju će dobiti Dioki za Dinu neće biti niti pola od toga o čemu pišeš!

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

New Report

Close