DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dugo sam vec u diokiju… naviknut sam na kretanje cijene i ponasanje u zadnjih godinu i pol. Par postova ranije sam pljuvao po prodaji i situaciji.. jednostavno me pocela frustrirati vec ova razina 450-500kn, iako sam i sa 400kn u ok plusu. Docekali smo rast u ovim crnim vremenima-na 500kn!! -i nadam se uzlaznom trendu jer i onaj ATH nije puno s obzirom na buducnost dioki d.d. – i to ne neku daleku buducnost nego kroz godinu, 2, 3. I to i bez lng terminala.

A GOLEMA stvar se sprema.. prevazna, preznacajna – svi znamo znacaj LNG terminala koji je ne samo nacionalno vazan, nego je vazan i za europsku regiju. Uz njega i kolicinu i dostupnost sirovine – diokijev razvojni plan postaje jos dodatno progresivan, s ogromnim mogucnostima na razini sire regije. On samo moze prerasti u ogromnu strateski vaznu kompaniju orjentiranu na izvoz u skoroj buducnosti.

Samo to moraju ulagaci prepoznati (osim onih koji dobro znaju sta se dogada i kojima stanje akumulacije traje). Ne smijemo poklanjati dioki na ovim razinama. 500kn je smijesno!

Dioki po sadašnjem poslovanju ne vrijedi više od 300k. Vidite FI od treceg kvartala i od cetvrtog koji nece biti nista bolji.Veca vrijednost se temelji samo na spekulacijama o LMG terminalu. Ukoliko se definitivno odredi lokacija koja odgovara diokiu cijena ce znatno skociti ali je moguc i suprotan scenatij.
Proucite mali zadnji FI.!!!

[embarass]

Uskoro ulazimo u mjesec travanj, a povijest nas uči da je to tradicionalno mjesec Diokijevog velikog rasta.Evo malog podsjetnika:

travanj 2006… 180-320
travanj 2007… 250-520
travanj 2008 … ? – ?

Dioki po sadašnjem poslovanju ne vrijedi više od 300k. Vidite FI od treceg kvartala i od cetvrtog koji nece biti nista bolji.Veca vrijednost se temelji samo na spekulacijama o LMG terminalu. Ukoliko se definitivno odredi lokacija koja odgovara diokiu cijena ce znatno skociti ali je moguc i suprotan scenatij.
Proucite mali zadnji FI.!!!

[embarass]

Cinjenica je da je Dioki vec neko vrijeme u fazi velikih ulaganja u proizvodnju (znaci jedino dugorocno ispravan put) i dok se to ne zavrsi i stvari ne posloze ja osobno ne ocekujem neka spektakularna FI, ali znam zasto sam davnih dana kupio ovu dionicu.

Pozdrav diokijevcima. Ne pisem puno, ali pratim forum i ovu temu vec duze vrijeme. Mene zanima, kada se bude objavljivala odluka o lng terminalu – tko ce to objaviti i tko odluciti? Koji je proces odluke, tko ce izglasavati i tko to iznijeti? to me zanima. A ono sto me manje zanima je-da li postoji izgledna mogucnost da ta objava bude sljedeci tjedan, dakle 1., 2., 3. travnja?! Hvala i molio bih odgovor bar na prvo pitanje ako tko zna da mi objasni. Hvala

Samo to moraju ulagaci prepoznati (osim onih koji dobro znaju sta se dogada i kojima stanje akumulacije traje). Ne smijemo poklanjati dioki na ovim razinama. 500kn je smijesno!

…nemoj zboriti tako…ne radi se o poklanjanju…cijena uopće nije loša…meni se svidjela…da nije bilo ovotjedne rasprodaje vjerojatno ne biste u društvo dobili mene u tako velikom volumenu u kojem sam sada…
…iskreno…cijeli svoj proračun za ovaj mjesec sam utrpao u dioki…i ako ove cijene potraju…idući mjesec me evo ponovo na bidu sa novim sredstvima…

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

stud200

OPORTUNIST, 28.03.2008. u 08:30
Pozdrav diokijevcima. Ne pisem puno, ali pratim forum i ovu temu vec duze vrijeme. Mene zanima, kada se bude objavljivala odluka o lng terminalu – tko ce to objaviti i tko odluciti? Koji je proces odluke, tko ce izglasavati i tko to iznijeti? to me zanima. A ono sto me manje zanima je-da li postoji izgledna mogucnost da ta objava bude sljedeci tjedan, dakle 1., 2., 3. travnja?! Hvala i molio bih odgovor bar na prvo pitanje ako tko zna da mi objasni. Hvala
Odluka je već tu, čeka se objava lokacije. Po prvotnom scenariju odluku o lokaciji je trebalo objaviti tijekom ožujka, nakon toga bi slijedilo potpisivanje ugovora o pristupu hrvatskih tvrki u konzorcij Adria LNG ( uz definiranje vlasničko-upravljačke uloge hrvatskih tvrtki), te krajem godine definitivna oluka o početku gradnje terminala. U međuvremenu aktualiziralo se na definiciji termina o objavi odluke o lokaciji “tijekom proljeća”.
Na kraju mali savjet: “ponašajmo se kao da LNG terminala neće ni biti, a vjerujmo da ako bude, onda je to samo u Omišlju”.

[ Na kraju mali savjet: “ponašajmo se kao da LNG terminala neće ni biti, a vjerujmo da ako bude, onda je to samo u Omišlju”.
[/quote]
Pozdrav diokijevcima
netrebate se ponašati kao da ga neće biti jer će ga biti i biti će u Omišlju.
Odluka je davno donesena i nema alternative (Raša i sl) .Samo politika čeka povoljne trenutke za sebe da objave.[thumbsup]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Dioki po sadašnjem poslovanju ne vrijedi više od 300k. Vidite FI od treceg kvartala i od cetvrtog koji nece biti nista bolji.Veca vrijednost se temelji samo na spekulacijama o LMG terminalu. Ukoliko se definitivno odredi lokacija koja odgovara diokiu cijena ce znatno skociti ali je moguc i suprotan scenatij. Proucite mali zadnji FI.!!! [embarass]

Hvala na preporuci kolega! [thumbsup]
Dopusti da i mi tebi nešto preporučimo.
Pročitaj dva puta ovaj topic.
Tada će ti biti jasnije zašto neki imaju povjerenja u ovu dionicu. [wink]

La vita e bella!

@vatreni
Krivo si opservirao “retoriku” navoda.

http://www.vjesnik.hr/html/2008/03/28/Clanak.asp?r=gos&c=1

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

bećarina,bravo!![thumbsup]http://www.vjesnik.hr/html/2008/03/28/Clanak.asp?r=gos&c=1[thumbsup]

New Report

Close