DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slazem se sa svim sto ste napisali u potpunosti.. samo me zanimala jos ta jedna dodatna pogodnost 🙂 Svjestan sam potencijala razvoja diokija, pogotovo prinosa na duzi rok… ovo me trenutno zanimalo konkretno za zemljiste. Jos dodatno to ne bi odmoglo Pozdrav![thumbsup]

taxodium:

OPORTUNIST, 22.03.2008. u 14:17
Slazem se sa svim sto ste napisali u potpunosti.. samo me zanimala jos ta jedna dodatna pogodnost 🙂 Svjestan sam potencijala razvoja diokija, pogotovo prinosa na duzi rok… ovo me trenutno zanimalo konkretno za zemljiste. Jos dodatno to ne bi odmoglo Pozdrav!

Već sam jednom postao ,ali nije zgorega ponoviti.Prema mojim “inside info” , a povijest me uči da nemam razloga za sumnju, dio zemljišta već je prodan ( navodno za 47 milijuna kuna, vjerojatni jedan manji dio).

@ oportunist
bravo za post, sve rečeno.
@ vjeko
daj, molim te, odmoderiraj oportunista,
čovjek barata materijom, ne piše gluposti, nije navlakač
i njegovi su postovi vrlo korisni.
evo, učini nam to za blagdane, budi naš uskrsni zeko[proud]

hate red

@ kamenac
Zahvaljujem na reakciji i na prijedlogu.

Idemo mi na gore svakako,nema straha.[thumbsup]

Nama najzanimljiviji je dio priče o etanu. Zašto? Naime, zastupljenost etana u ukapljenom plinu procjenjuje se na 3-4%. Ako znamo da je predviđeni kapacitet LNG-a 15 milijardi m3, a uzimajući i pesimističnu varijantu o 3% etana , to nam daje rezultat od 450 milijuna m3 etana.Ukoliko znamo da tona etana sadrži 780 m3, dolazimo da to iznosi 577 000 tona etana, što otvara veliku perspektivu izgradnje etilenskog postrojenja od najmanje 400 000 tona (koeficijent iskoristivosti etana u proizvodnji etilena je 0,8).Etilensko postrojenje u Zagrebu je u odnosu na ovo smiješno malih kapaciteta od 80 000 t.(realizacije od oko 45 000 t.).

Gustoća etana je 1.212 kg/m3.
To znači da je 450milijuna m3 etana jednako 545.400 tona etana.

E, savo i ti ga sad nađe cjepidlačiti. Osim toga mali segment moje “profesionalne deformacije” je izračun ,pretvorba i troškovnik plinova ,te je shodno tomu navod koji sam postao relevantan!!

Čitam ove postove na zadnjih stranicu i pol i baš mi je došao osmjeh na lice. Naša Diokica je i dalje voljena dionica od vjernih obožavatelja. To mi se neopisivo sviđa! [thumbsup]

La vita e bella!

Čitam ove postove na zadnjih stranicu i pol i baš mi je došao osmjeh na lice. Naša Diokica je i dalje voljena dionica od vjernih obožavatelja. To mi se neopisivo sviđa! [thumbsup]

Imaš li šta bolje u vidu?

Jeli još stoji onaj rok do kraja Ožujka koji je vlada rekla za odluku o konačnoj lokaciji LNG terminala ili će ponovo doći do odgode?

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Jeli još stoji onaj rok do kraja Ožujka koji je vlada rekla za odluku o konačnoj lokaciji LNG terminala ili će ponovo doći do odgode?

Mislim da si Vlada nije dala nikakav rok, ali zbog dinamike barata s s proljećem.
Postoji samo datum, 31.03.2008. godine, kada bi se trebali nastaviti pregovori između Adria LNG konzorcija i hrvatskih kompanija, Ine i HEP-a.

Čitam malo o nekretninama u Hrvatskoj, i zašto je zadnja prilika za povoljnu kupnju nekretnine u Hrvatskoj….
Vaš link

Da citiram…….Other reasons why now may be a good time to buy Croatian property include the fact Iran has stated that it is willing to supply gas to Europe via Croatia. Sure, the mention of Iran isn’t going to get property investors particularly excited – but the thought of Croatia being a key hub for the supply of a valuable natural resource to the wealthy nations in Europe such as Austria and Switzerland should make people sit up and take notice. If this proposed business partnering goes ahead, Croatia could become a very wealthy nation off the back of it.

New Report

Close