lebovski ,kolega cijenim vaše mišljenje ali nemojte manipulirati.
u slučaju stečaja dioničari ne gube svoja prava sve do zatvaranja stečaja koji može trajati godinama.znaju se razredi namire potraživanja i dioničari su u zadnjem,što je istina ali moguće da se pokaže da ima više imovine nego obveza.što onda?
ja mislim da nijedan ozbiljni investor ne bi došao u ovakvu situaciju u psn.psn je namjenjen za reprogram vjerovnicima i debt-equity ali kod diokija je problem što je 35% duga prema povezanim osobama ježića.zato je skoro nemoguće bilo iprovesti psn.
Iz neznanja. Oni koji kupuju ne znaju što je to stečaj. Oni ne znaju da ono što kupuju više ne postoji.
[/quote]
Ajme strave! Jednu desetinu ukupnog današnjeg prometa napravi dionica firme u stečaju. Više i od Ingre, IGH, Dalekovoda, ULPL-a, Viadukta i Đure, skupa sve kad zbrojiš.
To je dovoljno da se vidi pravo stanje koje vlada na ZSE-u. Tko će kome, na tome se zasniva cijela trgovina.
Iz neznanja. Oni koji kupuju ne znaju što je to stečaj. Oni ne znaju da ono što kupuju više ne postoji.
[/quote]
Dina ima PSN, Piros ima PSN, VALJDA I KIJAC uskoro, Ćuf i nije ni bio……
Dakle mogu li ove komapnije pokriti Dioki?
Ja tvrdim da poslije PSN-a to može sama Dina!
… poslije PSN-a to može sama Dina!
koje PSN? ona je propala i otvoren je stečaj
Nema više PSN-a sad potraživanja idu opet a banke udri sa hipotekama pa na ovrhe pa prodaja pa kad se to sve ogoli ima da ostane koji dimnjak za vjerovnike.
Ovu temu nitko ne može skinuti s prvog mjesta na ovom forumu. [emo_smijesak]
Mislio sam da ćemo se strmopizditi na 1 kn već danas, valići na ovom toboganu počeli su se dosta rano mreškati. S obzirom na broj ljudi koji su kupili Filipovićevih 150 000 dionica, to valjda i nije čudno.
Dobra je fora da se o kazahstanskoj “ponudi” priča na način sličan onom na koji se pričalo o pismu namjere za državnu kupovinu zemljišta za LNG terminal kod posljednjg strmopižđivanja. [emo_smijeh] Da nisam spalio lovu (onu otprije par mjeseci, posljednja događanja sam, neuk, propustio), bilo bi mi još smješnije. [emo_smijeh]
pročitajte još jedno vijest iz novog lista.sam janiška tvrdi da je na diokijem pokrenut stečaj.
ne razumijem da to nije bilo uključeno u cijenu.
evo citata:
Dodaje da je za ishod cijelog slučaja od izuzetne važnosti pravni status Dine, za koju su vjerovnici prihvatili predstečajnu nagodbu, no čeka se odluka Visokog trgovačkog suda o žalbi Zagrebačke banke na tu nagodbu.
Nad Diokijem je, pak, pokrenut stečaj jer predstečajna nagodba nije uspjela.
Imamo 4 vrlo visoko vrijedne komapanije – posebice Dina Petrokemija . pa zašto nas one ne saniraju!
Pa sama Dina Petrokemija je to u stanju!!!!
Poslije PSN-a koji je uspješno okončan na Dini , Dina je sposobna sama sanirati dioki!
To sam mislio i mislim da sam i prvi puta bio jasan!
Lijepo je što ti to misliš, ali problem je što to nije točno. Jer da je to točno, DIOK ne bi završio u stečaju.
……od izuzetne važnosti pravni status Dine, za koju su vjerovnici prihvatili predstečajnu nagodbu, no čeka se odluka Visokog trgovačkog suda o žalbi Zagrebačke banke na tu nagodbu.
Nad Diokijem je, pak, pokrenut stečaj jer predstečajna nagodba nije uspjela.
Pravni status Dine je jasan ko suza i piše u sudskom registru – Sklopljena PSN!!!
zaba I DA SE PRIHVATI NJIHOVA ŽALBA NE UTJEČE JER JE ZA psn GLASOVALO 72,86% a ZABA je potraŽivala malo iznad 5% ukupnog duga tako da je i bez ZABA-e glasovalo preko 2/3!