DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovakva kupovina govori nam da se ima love dovoljno i za vodu,a možda je nešto kapnulo od terminala a da se i nezna![lol] [lol] [lol]

pixma

Danas sam pročitao vijest o kupnji Novog lista i sad sam konačno uvjeren da Ježić i kompanija zna što radi.
Totalno iznenađenje bi bio moj opis.
To znači da se ima para i da se priprema teren za velike vijesti koje će doći kroz kontrolirane medije.
Pažljivo planiranje i ništa se ne prepušta slučaju.
[wink][wink][wink]

Ovakva kupovina govori nam da se ima love dovoljno i za vodu,a možda je nešto kapnulo od terminala a da se i nezna![lol] [lol] [lol]

Pa za 2007g. DIOKI će imati bolje poslovanje od planiranog ,usprkos velikim i dužim remontima(neču reći koliko,jer nisu završili reviziju pa da ne ispadne da navlačim ),a sad odjednom se kupuje Novi list,,,,.sutra ko zna što,pa očito da ima love samo je pitanje kad će se prikazati pozitiva.[lol] [lol]

Pozitiva nije upitna! [smiley]

Drago mi je da kao dioničar Diokija postajem i suvlasnikom Novog lista.
Iako se o ovom preuzimanju govori već duže vrijeme, zanimljiv je ovakav iskorak u industriju koja nema nikakve veze sa Diokijevim core businessom.

La vita e bella!

Pozitiva nije upitna! [smiley]

Drago mi je da kao dioničar Diokija postajem i suvlasnikom Novog lista.
Iako se o ovom preuzimanju govori već duže vrijeme, zanimljiv je ovakav iskorak u industriju koja nema nikakve veze sa Diokijevim core businessom.

Potpisujem!
Samo mislim da u trenutno situaciji nikakve dobre vijesti ne pomažu! Sigurno da ovaj potez je korak naprijed..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Pozitiva nije upitna! [smiley] Drago mi je da kao dioničar Diokija postajem i suvlasnikom Novog lista. Iako se o ovom preuzimanju govori već duže vrijeme, zanimljiv je ovakav iskorak u industriju koja nema nikakve veze sa Diokijevim core businessom.

Ja bih odmah objavio npr. ovo………

Z. Damjanić: Lokalni potencijal civilnog društva u izgradnji terminala za ukapni prirodni plin.

I. UVOD

U ovom ćemo radu prezentirati rezultate istraživanja koje je provedeno u Primorskogoranskoj
županiji, a odnosilo se na namjeru Vlade Republike Hrvatske da putem
međunarodnog konzorcija sa učešćem Hrvatsko-mađarske korporacije INA i drugih
subjekata pristupi izgradnji terminala ukapljenog plina (LNG – liquiefied natural gas)
u Omišlju na otoku Krku. To je dio velikog plana izgradnje brojnih energetskih projekata
vrijednih gotovo 60 milijardi kuna. Velika ulaganja za koja se pretpostavlja da
dvostruko potiču gospodarski razvitak (kao investicije), ali i njihovi učinci kroz bolju
opskrbu energijom rezultat su potrebe ubrzane i povećane potrošnje gotovo svih
energenata, osobito struje i plina, iscrpljenosti Ininih naftnih i plinskih polja i nedostatnosti
ulaganja u energetske objekte u posljednjih 20 godina. Nedostatak energije ili
njena previsoka cijena mogu postati ograničavajući čimbenik razvoja Hrvatskog gospodarstva.
Prema procjenama stručnjaka sadašnji postotak primarne energije (nafta,
plin, uvozna struja, ugljen) koju uvozimo oko 50% do 2025. godine narasti će do 80%.
Hrvatska Vlada i međunarodni konzorcij za izgradnju LNG terminala planiraju i
gradnju plinske elektrane kraj budućeg LNG terminala na sjevernom Jadranu. U Hrvatskoj
se planira gradnja novih plinovoda kako bi se povećao transportni kapacitet
Hrvatskog plinskog sustava što bi trebalo potaći i velika ulaganja u gradnju lokalnih
i regionalnih distribucijskih mreža. Vrlo važni izvor plina za Hrvatsku, ali i okolne
države biti će terminal za ukapljeni plin (LNG) čiju gradnju međunarodni konzorcij,
u kojem će uz INA-u biti i HEP, planira na sjevernom Jadranu. Najbolju lokaciju trebalo
je do lipnja 2007. godine odrediti Vladino povjerenstvo. Kao najizglednija lokacija
na temelju dosadašnjih studija predviđen je Omišalj na otoku Krku.

Evo i lijep članak sa business.hr
Ježić kupuje Novi list za 28 milijuna eura, Manceu 3,5 milijuna
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=10a584de-6fce-4810-8223-653cd60d40b4&open=sec

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

RTL upravo javio:
Dioki kupio Novi list!

A ja domećem:
Sanaderu još jedan kontroliran medij,
Diokiju LNG u Omišlju!

Živio, rođo!

Vratio nam se kolega kamenac. Jel to znaci da se ponovno vratio i optimizam u diok-r-a?

Ako ulažete u fundamente, ne možete izgubiti. Šećer dolazi na kraju.

eto kamo ide dobit iz diokija………….u švicarsku, dragi moji, u švicarsku ( a tko stoji iz tog tajkuna?? zna li tko?? )

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

kamenac: ” RTL upravo javio: Dioki kupio Novi list! A ja domećem: Sanaderu još jedan kontroliran medij, Diokiju LNG u Omišlju! Živio, rođo! ” Vratio nam se kolega kamenac. Jel to znaci da se ponovno vratio i optimizam u diok-r-a?

ja sam dušom i srcem uvijek u diokiju.
a to što malo šaram okolo, pa… znaš… to ti je ko u braku:
nije da ne volim ženu, ali…[wink]
osim toga, riješio sam se u petak podravke i kud ću sad s cashom, pitam ja tebe…[cool]

hate red

Sve to lijepo izgleda,ali u ovoj letargiji i padu na burzi koliki če odjek imati ,a i skok kad objave LNG na Krku?[sad]

pixma

Sve to lijepo izgleda,ali u ovoj letargiji i padu na burzi koliki če odjek imati ,a i skok kad objave LNG na Krku?[sad]

mislim da to nitko od nas nemože predvidjet, LNG je nešto predobro i jaaakooo veliko za Hrvatsku, u svakom slučaju ja sam spreman za veliku dozu pozitivnih vijesti od strane uprave Diokia a i naše vlade i premijera, a svaka nova dobra vijest lansirat će dioki u nebesa a sa njim i mene[proud]

sjetite se samo što se događalo sa diokijem nakon raznih glasina, doduše tada su bila ljepša vremena na tržištu kapitala ali mislim da nas ni ovo crvenilo i opča letargija neće spriječiti u svakodnevnom ili tjednom ili mjesećnom probijanju ATH nakon objavljivanja službenih vijesti koje tako željno i strpljivo iščekujemo

bit će opet citiram Posejdona ” lijepo(divno) je danas biti dioničar diokia” čini mi se da je tako nekako bilo nakon posjeta predsjednika Mesića Omišlju

New Report

Close