sava: ” “Power Machines” will supply equipment for thermal power plant “Sisak-3” (Croatia) Ovo je dosta stara priča o djelimičnom zatvaranju klirinškog duga Rusije, a sad je definitivno aktualna! Nisam vidio u našim tiskovinama sličnu objavu, a niti na HEP-ovim stranicama. Moje je pitanje odakle će dolaziti PLIN za navedeno postrojenje? ” Odgovor je jasan – iz domaćih plinskih polja! Naime HEP može/želi kupovati samo plin iz domaćih polja. Već plin koji dolazi iz Rusije je njima puno preskup. O plinu koji bi dolazio preko LNG terminala ne mogu ni pomišljati jer će taj biti još daleko skuplji od ruskoga.
Tema ti je očito nepoznanica….
Pročitaj malo o planovima HEP-a pa ćeš vidjeti kakav je odnos prema plinu.
I kakvi se planovi prave a sve u svezi plina.
Tema ti je očito nepoznanica….
Pročitaj malo o planovima HEP-a pa ćeš vidjeti kakav je odnos prema plinu.
I kakvi se planovi prave a sve u svezi plina.
Moguće! Budući da si ti puno veći znalac, daj molim te navedi:
– po kojoj cijeni je HEP voljan, odnosno kupuje plin?
– po kojoj cijeni plin kupuju svi ostali potrošaći u zemlji?
– po kojoj cijeni se nabavlja plin iz Rusije?
– koja je projecirana cijena LNG plina, odnosna granica isplativosti?
Iz te 4 brojke biti će svakome (pa i meni neznalici) jasno odakle će HEP ubuduće kupovati plin!
Iz te 4 brojke biti će svakome (pa i meni neznalici) jasno odakle će HEP ubuduće kupovati plin!
Vidi kakvi su planovi pa možemo nastaviti diskusiju…….
Je, pogledao sam. Tu ne vidim ništa što mi je nepoznato. Naravno, HEP bi volio kupovati plin iz LNG-a (kao i ruski) ali da mu ga INA prodaje po trenutnoj cijeni (onoj koju je HEP voljan platiti). To što je ta cijena puno niža od nabavne njih se ne tiče. Neka INA bilježi gubitke….
Danas opet Dioki nikako da krene.[lol]
Kolega nismo na atletskoj stazi… strpljenje je osobina koju morate imati ako se mislite baviti ovim poslom… razmisljajte 1-2 godine unaprijed kad je rijec o ovoj dionici (i ne samo ovoj) [thumbsup]
Ako me sjećanje ne vara, tu nije bilo pomicanja mic po mic, tu se uglavnom skakalo i letjelo!!
Tako je kolega. [smiley]
Čak štoviše klizili smo prema dolje dok se nije dogodio bum.
Povijest se ponavlja i sve ide po svojim utabanim i dobro poznatim scenarijima. [wink]
sava: ” Ako me sjećanje ne vara, tu nije bilo pomicanja mic po mic, tu se uglavnom skakalo i letjelo!! ” Tako je kolega. [smiley] Čak štoviše klizili smo prema dolje dok se nije dogodio bum. Povijest se ponavlja i sve ide po svojim utabanim i dobro poznatim scenarijima. [wink]
Ja sam čak prodao dio svog dragog Janafa nakon njegovog boom-a i blokade od prije par dana (iako sam rekao da neću) kako bih se pojačao sa novom količinom Diokia. Kad se pak dogodi jedan od sljedećih Diokijevih boomova, opet prodajem dio i podebljavam se u Janafu i tako ukrug dok ide![wink]
sava: ” Ako me sjećanje ne vara, tu nije bilo pomicanja mic po mic, tu se uglavnom skakalo i letjelo!! ” Tako je kolega. [smiley] Čak štoviše klizili smo prema dolje dok se nije dogodio bum. Povijest se ponavlja i sve ide po svojim utabanim i dobro poznatim scenarijima. [wink]
Ima li kakvih informacija s putovanja u Libiji!
Vidim da se EU, Ameri pa čak i sveprisutni Gazprom pojavljuju u Alžiru i Libiji!
Dosta je obećanja poslano iz NOC-a i Džamahirije, ali ne vidim ništa konkretno.
Hoće li domaći konzorciji ugrabiti koje polje i jesu li uspjeli rezervirati kakve količine LNG-a?
Nisam siguran,na razini glasine,ali da li je istina da se INA miješau LNG terminal_tj.navodno ne žele terminal na Krku[pray]
Nisam siguran,na razini glasine,ali da li je istina da se INA miješau LNG terminal_tj.navodno ne žele terminal na Krku[pray]
Svi se mi miješamo u to jer je ogroman novac u igri, zar ne???
05 March 2008
Iran’s ambassador to Croatia Mohammad- Hassan Fadaiefard says Iran’s gas will be exported to the European Union via Croatia.
The latest edition of Zagreb-based weekly ‘National’ quoted Fadaiefard as saying that Iran has made a proposal to Croatia to set up a terminal and lay pipelines to transfer Iran’s gas to Austria and Switzerland.
Fadaiefard said that based on agreement Iran will export dlrs 25 billion worth gas to Austria and a similar contract, valued dlrs 30 billion, is to be signed with Switzerland.
He also pointed to Iran-Croatia cooperation in tourism and said the two sides can prepare the ground for exchange of visits to their cities.
He also urged sharing tourism experience with Croatia.
He added that Iran welcomes investment in its economic and industrial sectors by all interested countries.
The diplomat also urged mutual shipping and fishing cooperation with Croatia.