Dakako, cilj stečaja je namirenje vjerovnika. Ne dioničara, nego vjerovnika. U kojemu će se postotku vjerovnici namiriti u stečaju, piše u dokumentaciji predanoj za predstečajnu nagodbu.
u suštini je tako, stečaj je bolji za radnike i vjerovnike jer će lakše i brže namiriti svoja potraživanja, a ako bude interesa da se otkupi dio pogona, određen broj radnika mogao bi se vratiti na posao i za taj posao dobivati redovnu plaću!
bitno je da stečaj bude proveden brzo i bez otezanja…. dioničari će tu naravno izvisiti jer je zanemariva šansa da će nešto preostati nakon stečaja, ali to je rizik špekuliranja sa stečajušama [emo_vrtimise]
kosor
pa ti si u svim dionicama zastupljen i dereš crnjake
evo ja sam i danas kupovo iznad 4kn
i ako izgubim nikom ništa… prije 2 god sam kupio novi bmw3.. zahvaljuci reskiranju
imam i dionice VLDS-a preko 10.000 komada
tko ne reskira taj ne profitira
@kosor
Radnici u stecaju gube sve.
Pa i njihovi sindikati se bore protiv stecaja vec 3 godine.
Zasto bi se sindikati borili protiv stecaja ako se u stecaju pokrece proizvodnja i spasava barem dio radnih mjesta?
Zelis reci da su sindikati prevarili radnike?
Pricekajmo sljedece Liniceve poteze u miru…
@joka14
samo naprijed, postat ćeš pravi kolekcionar delistiranih dionica: VLDS, DIOKI…nemoj propustiti HGSP I MGMA [emo_smijeh]
kupuj-prodaj, samo ne navlači druge unutra da im prodaš dionice koje kupuješ radi špekuliranja….mislim da ti ne treba da te proklinju kao “lacoste10” koji je naivne navukao unutra po 27 kn? [emo_mrgud]
Pa nije ova dopuna zakona o PSN isla uzalud!? 🙂 uglavnom, ako tvrtka ode u stecaj onda se imovina prodaje a kod prodaje onaj koji je sada zapikirao nesto moze ostati bez toga zar ne? A i drzava tada gubi puno, vidimo da industrijska proizvodnja opet pada, i ne moze buducem vlasniku davati uvjete prilikom prodaje (mislim na zadrzavanje proizvodnje prije svega a onda I djelatnika). Janiska je duzan jos dati info o ponudama, a to ce pretpostavljam biti u cetvrtak poslijepodne 🙂 (obzirom da je najavio kraj tjedna). Takoder, sjetio sam se njegove izjave o nesposobnim upravama koje vode tvrtke kroz PSN – mozemo nagadati na koga je mislio heheee! Ja mislim da bi ovdje Rosneft u dealu sa Exxonom (imaju deal protiv Gazproma vec na istoku http://mobile.reuters.com/article/idUSL5N0HL0AE20130925?irpc=932 ) i mogao bi biti to taj takmac. Ako se ne varam, Rosneft je htio kupiti vec prije Inu pa poznaje nase trziste. http://m.tportal.hr/biznis/284927/Bloomberg-Ruski-Rosneft-kupuje-Inu.html
Uglavnom, netko je rekao da Novi list nikad nije pogrijesio u clancima te da se ukrcavao/iskrcavao prema tome… a gdje ima dima ima I vatre.
Kombiniram: problemi sa Molom, pritisci na Hernadija, zataskavanja zadnjih nekoliko dana, potpisivanje sporazuma (I durenje madara), tajanstveni kupac sa brdo love, kupnja Ina-e, suprostavljanje Gazpromu od strane europe I Ukrajne (znamo njihove probleme sa ruskim plinom), objava zainteresiranih krajem tjedan… a u medvremenu se zakon mora postivati. Kako smo smotani, zato I placemo na forumu a ne suncamo se na Havajima…svi koji citate I ja sa vama skupa! Ne mogu vjerovati…
znači ni DINI nema spasa, obje firme idu u stečaj [emo_vrtimise]
Precjenjujete moć ovog foruma. Na burzi nema više naivnih, imam osjećaj da trguje stotinjak ljudi vođeni motom “ko zadnji magarac”,pa kome upali.
Mene u cijeloj priči zanima samo kako će se naplatiti napaćeni radnici u Zagrebu i na Krku… To su ljudi kojima se raspadaju obitelji, banke im uzimaju stanove i kuće i postaju beskućnici koji nemaju što dati svojoj djeci za jesti. Ili ljudi kojima treba godina – dvije do mirovine i koji su cijeli jedan život ostavili u Dini ili Diokiju.
Čini mi se, ali nisam skroz siguran, da radnici nakon otvaranja stečaja imaju pravo na tri minimalca i 50% otpremnine iz Agencije za osiguranje potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca. (aorps.hr)
Očekujem vrlo skoro regrupiranje “snalažljive ekipe” i, po hitnom postupku, naručivanje novog članka, po mogućnosti od iste osobe kao i zadnji put, u cilju “redistribucije kvarljive robe” dok joj još nije istekao “rok trajanja”. [emo_namigusa]
@kvark99
Očekujem vrlo skoro regrupiranje “snalažljive ekipe” i, po hitnom postupku, naručivanje novog članka, po mogućnosti od iste osobe kao i zadnji put, u cilju “redistribucije kvarljive robe” dok joj još nije istekao “rok trajanja”
—————————————————————
kupio prerano pa očekuješ odbijenac??