Lacoste: pa nije ovo rezervirano samo za pozitivne misli.
Čovjek kulturno i argumentirano iznosi svoje mišljenje
– zanima me ova dionica na simboličkoj razini, ali me više zanima pravni rasplet u kojem je uključena država, kompanije i pravosudni sustav, posebno u predstečajnim nagodbama koje su kod nas novina, zanimaju me izuzeća iz pravila, jer me do sada niti jedno pravilo nije dovelo do cilja, nego odstupanje od njih
U slučaju stečaja obični dioničari imaju pravo na potraživanje imovine poduzeća nakon što su sva potraživanja vjerovnika i prioritetnih dioničara u cijelosti ispunjena. Obična dionica, poput prioritetne dionice nema dospijeća. Međutim dioničari ipak mogu likvidirati investiciju prodajući svoje dionice na sekundarnom tržištu.
Zanimljiva je danas objavljena vijest u Jutarnjem, 8. str. pod naslovom: Dioki ipak spas od stečaja!
Pstaj link.
E ovo je već nešto ozbiljnije, Jutarnji je glasilo Linića.
trgovanje je trebalo biti davno blokirano…a ne da se sad ovdje razvlačimo hoće li biti spašen ili ne…i da ekipa koristi priliku i navlači naivne sa nekakvim pričama o preuzimanju i spasu DIOK-ija…
priče o preuzimanju su poluistinite, jer kao što netko prije reče interesenti koji postoje kupit će kroz stečaj pojedine njima interesantne segmente (bez duga, bez dioničara)…a nemojte sad uvlačit Linića, Milanovića i ostalu ekipu i prikazivati ih kao da im je stalo i kao nekakve spasitelje…da im je stalo, onda se DIOKi a i mnogi drugi ne bi našli u ovoj situaciji u kojoj sad jesu…sad su im odjednom biti radnici…samo zato da ne izgube na popularnosti…a izgubit će ionako iduće izbore…
Dakle, novinski članci (vjerojatno plaćeni), služe u ovom momentu samo da se manipulira još nekoliko dana cijenom ove dionice koja će vrlo brzo biti delistirana i oni koji će imati u tom trenutku papiriće u rukama, ostati će bez ičega…
ne nasjedajte na te fore…uložite novce u nešto drugo…
marcipan i kosor
Tko je i kada napisao da netko kupi dionice? Ne pišite gluposti. Dosta nam je lažnih dušebrižnika koji se brinu o našem ulaganju. Brinite se o svojim dionicama. Tko pametan donosi odluku o kupovini dionica na temelju nečijeg pisanja? Primite se nečega produktivnijeg, a ne pisati crnjake. Pozdrav!
@0102030405
Za kupnju Dioki grupe, u koju pripadaju Dina Petrokemija iz Omišlja i još četiri tvrtke, zainteresirano je nekoliko mogućih strateških partnera, a u roku od dva tjedna očekujemo konkretnije ponude, izjavio je danas za Hinu povjerenik za predstečajnu nagodbu u Diokiju i Dini Mladen Janiška.
– i ovdje ista priča:
http://www.business.hr/kompanije/za-dioki-grupu-zainteresirano-nekoliko-ulagaca