Vi koji sad razmišljate o kupnji donice firme koja je pred proglašavanjem stečaja, imajte na umu da sat otkucava iz dana u dan, odnosno iz sata u sat. Svaki dan trgovanja bi (uskoro) mogao biti zadnji i dionice koje ostanu u vašem vlasništvu na kraju trgovinskog dana mozda idućeg dana više nećete moći prodati na redovnom trzistu.
@kvart99
Ovo se ne kupuje radi prodaje vec iz ljubavi ili hobija tako da je svaka druga rasprava suvisna.
Po mojoj procjeni, rekao bih da jedna osoba sa viškom sredstava i manjkom ideja koja gaji izuzetno jake osjećaje prema Diokiju glavna na kupnji i da je velika većina ovih “količinski većih naloga” iznad 1kn upravo od tog pojedinca.
Po mojoj procjeni, rekao bih da jedna osoba sa viškom sredstava i manjkom ideja koja gaji izuzetno jake osjećaje prema Diokiju glavna na kupnji i da je velika većina ovih "količinski većih naloga" iznad 1kn upravo od tog pojedinca.
Zabrinjavajuće je da netko može misliti da se prema vrijednosnom papiru mogu gajiti osjećaji, ja pretpostavljam da može postojati samo interes za zaradu.
A ti kvart99, zašto jednostavno ne prodaš po kupnji, ili si ljut jer ti nalozi smetaju da se neometano jeftino ukrcavaš.
Vraćanje prema gore je sasvim izvjesno, ovo jest podstečajna cijena, oni koji kupuju nadaju se da će doći do ponovne objave novog PSN-a, kojega bi omogućila intervencija Vlade.
Pa zato tražim vaše stručno mišljenje, ide li Dioki u stečaj ili ne? Ispunjava li uvjete ili ne? Ako uspije nova PSN da li je stečaj bolja opcija ili ne?
Pošto sam nestručan kopirat ću dio članka i dati link:
Plan financijskog restrukturiranja Diokija nije prihvaćen zbog čega je Nagodbeno vijeće Fine donijelo zaključak da se postupak predstečajne nagodbe obustavlja, što po Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi znači da Dioki ide u stečaj.
Vaš link …
Osim ako, moje mišljenje : Ne dođe do nove PSN.
[/quote]
Odvjetnik Zdravko Balenović , opunomoćenik 65 bivših radnika Diokija, kazao je kako je od početka predstečajne nagodbe došlo do prevare svih radnika koji su bili otpušteni u 2012., jer im poslodavac nije izdao potvrdu o otpremnini koja predstavlja ovršnu ispravu i s kojom bi mogli odmah ići na direktnu naplatu, već su dobili ugovor da će im isplatiti otpremninu u tri rate, a s tim radnici mogu samo pokrenuti dugotrajni sudski postupak.
Radnici su u startu bili prevareni, sva obećanja su bila velika farsa, priča o prodaji zemlje, HEP, bilo je to samo zamagljivanje radničkih očiju, kazao je.
Dodao je kako će se u stečaju uspjeti naplatiti eventualno banke, jer je sva imovina kako pokretna, tako nepokretna, davno založena.
A najgore će proći radnici, koji su otišli sa osam neisplaćenih plaća, sa obećanjima da će dobiti stimulirajuće otpremnine, rekao je Balenović.kraj teksta
Vaš link …
Lp
PSN pravi su put u pročišćenju gospodarstva.
@Fedor19
Da ste dipl.ekonomista znali bi da li Dioki ide u stečaj ili ne,zar ne?
Zakon je tu jasan,zar ne?
I ne bi se morali služiti stranim rječnicima ili "googlati" već bi jednostavno pročitali u važećem Zakonu Hrvatske kada društvo ispunjava uvjete za pokretanje stečaja,zar ne?
Pozdrav
Pa zato tražim vaše stručno mišljenje, ide li Dioki u stečaj ili ne? Ispunjava li uvjete ili ne? Ako uspije nova PSN da li je stečaj bolja opcija ili ne?
Plan financijskog restrukturiranja Diokija nije prihvaćen zbog čega je Nagodbeno vijeće Fine donijelo zaključak da se postupak predstečajne nagodbe obustavlja, što po Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi znači da Dioki ide u stečaj.
Vaš link …
[/quote]
Odvjetnik Zdravko Balenović , opunomoćenik 65 bivših radnika Diokija, kazao je kako je od početka predstečajne nagodbe došlo do prevare svih radnika koji su bili otpušteni u 2012., jer im poslodavac nije izdao potvrdu o otpremnini koja predstavlja ovršnu ispravu i s kojom bi mogli odmah ići na direktnu naplatu, već su dobili ugovor da će im isplatiti otpremninu u tri rate, a s tim radnici mogu samo pokrenuti dugotrajni sudski postupak.
Radnici su u startu bili prevareni, sva obećanja su bila velika farsa, priča o prodaji zemlje, HEP, bilo je to samo zamagljivanje radničkih očiju, kazao je.
Dodao je kako će se u stečaju uspjeti naplatiti eventualno banke, jer je sva imovina kako pokretna, tako nepokretna, davno založena.
A najgore će proći radnici, koji su otišli sa osam neisplaćenih plaća, sa obećanjima da će dobiti stimulirajuće otpremnine, rekao je Balenović.kraj teksta
Vaš link …
Lp
[/quote]
Ako prođe PSN za DIOKI ovih dana – radnici će dobiti odmah plaće od srestava koje uplaćuje strateški partner, neće imati potrebe čekati-A vidim da se Linić vratio -vidjeti ćemo što ima reći vezano za PSN od DIOKI,i njeno riješenje.
Uplatom iznosa za zemljište ,su trenutne isplate plaća.
Ako prođe PSN za DIOKI ovih dana
kako može proći nešto što je obustavljeno???
Pretpostavljam da je ovu kupnju na 4 kune i istovar na 4,39, mogao obaviti samo neki lav sa Ingre, samo ti prekaljeni borci ZSE-a mogu sami sebi hazarderski stvoriti potporu, i povući se sa kupnje kada obave prodaju, usput je pomogao i ostalima da ne roknu prema 3 kune, i sve to uz simboličnu naknadu.
Vaš link …
[/quote]
Koje nove PSN???
Pa vi maštate?
PSN je obustavljena!NEMA VIŠE!
Ako prođe PSN za DIOKI ovih dana – radnici će dobiti odmah plaće od srestava koje uplaćuje strateški partner, neće imati potrebe čekati-A vidim da se Linić vratio -vidjeti ćemo što ima reći vezano za PSN od DIOKI,i njeno riješenje.
Uplatom iznosa za zemljište ,su trenutne isplate plaća.
Čovjek božiji, a o čemu ti pričaš???? Pa jesi ti prespavao događaje zadnjih dana?