DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok, na koji način mislite dobiti svoje plaće i otpremnine jer ako dođe do stečaja taj novac vjerojatno nećete vidjeti? Meni je jedini logičan odgovor borba da ne dođe stečaja,a to je žalba. Ako vrhuška Diokija nije iskoordinirala plan s vjerovnicima, tada ona niti ne može raditi taj posao jer to je bio njen osnovni zadatak. Znači novi ljudi, novi plan, smanjenje nominale ukoliko je potrebno, mislim da je to jedini način.

Netočno.Radnička potraživanja imaju prioritet i vjerujem da stečaj nije tako loš za radnike.
Prije će se namiriti u stečaju nego sada.
Pozdrav
[/quote]
Kolega pa zar vi to tvrdite da će se u stečaju prije namiriti nego PSN-om? Znači li to da Dioki ipak ima dovoljno imovine za tako nešto, kakav zaokret u razmišljanju[emo_smijeh]
Samo da podsjetim radnici u đepu uvjek imaju stečaj, tako da nova PSN samo može biti puno bolja opcija za njih. Vezano za moj post produženje roka za ročište koje se dogodilo ljetos nije donjelo nikakve izmjene u planu PSN-a, tako da očigledno uprava nije dobro odradila svoj posao odnosno nije iskoordinirala plan s vjerovnicima. Prostora za popravak ima i te kako. Zemljište je trebalo biti kupljeno od strane države, pismo namjere je bilo aljkavo napisano, rješenje je u prodaji zemljišta nekoj zainteresiranoj strani, a njih ima, pa ih država može kasnije izvlastiti, ako joj je u interesu.

Na tragu toga svega je vrlo zanimljivo kako je prošla PSN Magme koja uopće nema imovinu, kako to da su tu banke pristale bez problema, a ovdje ne žele, čini se da Dioki ima jako kvalitetne imovine…

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=2859285F2863285928582863285A28582859285B286328962897289E28632863285E2860285928602858285F28632863286328592863S

Ovdje je tekst-tko ima pretplatu neka posta cijeli članak.

Kolega sava je postao tocke sa danasnje sjednice vlade ali mislim da je za dioki vaznija ova pod 5a. Naime u njoj se nalazi uredba o kupnji nekretnina u korist rh, tj pod kojim uvjetima i kako se to ostvaruje.Zaprepascujuce je da to do sad nije bilo definirano nego sad to treba izglasavat. Pa sta su radili ovih 20 godina…strasno.

Pozdrav

Postoji Uredba o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 55/2011).
Po ovoj novoj Uredbi nekretnina se može platiti i više od tržišne cijene ukoliko je strateški interes Hrvatske.
A pozicija strateškog ineresa je već uspostavljena s Strategijom prostornog uređenja RH.
Vaš link …

Naravno, Odluka Vlade već postoji!!!!

Ok…sad “napokon” imaju i uredbu…zakon su imali do sada…strategijski plan kao i zupanijski je donesen i usvojen…Ako se ne varam procjena je takodjer napravljena (to sto je spominju je samo odugovlacenja radi)…i sad su se sa svih strana “osigurali” da ih se u slucaju smjene vlasti ne pozove na sud ili zatvori zbog pogodovanja “prijatelju” kako se to nekima desilo…(ipak oni prvo sebi oraju osigurat “ledja”)…i sad nemaju vise izgovora za cekanje…Osim ako oni ni ne cekaju vec samo pricaju da bi iamli sta pricat i prodavat “muda za bubrege”

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Uredbe, Strategije, Odluke, Zakoni, Pravilnici – prdac u vjetar. Bezbroj navrat-nanos donesenih gluposti koje u tom trenutku pogoduju nekome, a kasnije su neprovedive u praksi ili se zaborave.
Ne vjerujem niti jednoj donesenoj odluci Vlade, jer se u pozadini krije nešto sasvim drugo.
Predstečajna nagodba je MOŽDA smišljena za spas POJEDINIH firmi, ali u praksi služi za zadržavanje i legalizaciju(?) postojećeg stanja i aboliciju lopova.
Savo, u pojedinim postovima vidim da si legalist i svaka ti čast na tome, ali pokušaj vidjeti širu sliku društva u kojem se nalazimo. Ti si ovdje najveći iracionalni utopist, ali najčešće me podsjećaš na Eduarda Khila.

Definicija pod 3.:
Vaš link …

savu za predsjednika!

Odlican post o predstecajnim nagodbama. Zato je sada vrijeme da Linic donese uredbe sa zakonskom snagom o predstecajnim nagodbama kojim ce promjeniti postojece predstecajni zakon.
Dioki nakon toga zatrazi novo otvaranje predstecajne nagodbe zbog nagodbe Dine petrokemije.
Liniceve komisije nakon toga procjenjuju zabi i hepu njihov udio u Dini i to su duzne platiti Diokiju. To ulazi u novi Diokijev psn kao potrazivanje.

Radnici i dionicari u stecaju gube SVE.

Netočno opet,RADNICI NE GUBE SVE!!!
Vrlo vjerovatno će uspjeti namiriti barem veći dio potraživanja,po meni!
Dioničari,poglavito špekulanti gube vjerovatno SVE i to je istina.
Pozdrav

@bisakovi

Možete li nam obrazložiti vašu vrlu računicu ili pišete bez veze? Zahvaljujem[emo_smijeh]

Jel`to netko zaboravio povući naloge sa kupnje ili se moja gledalica nešto zblesirala? [emo_zacudjen]

@Fedor19
Poštovani,radnici se prioritetno namiruju u slučaju stečaja,a zatim svi drugi.
Stoga je vjerovatnost namire njihovih potraživanja visoka jer Dioki ipak ima i “nešto imovine”!
Moju vjerodostojnost možete lako provjeriti na ovoj temi.
Dioničari,kako ste i Vi dobro primjetili,su posljednji i njima u pravilu ništa ne ostaje,odnosno gube sve.
Tek usput,ja sam i stručno kvalificiran i mogu dati svoje privatno stručno mišljenje koje nikoga ne obavezuje .
Bilo bi dobro znati što ste Vi po struci kada se usuđujete olako davati pravna mišljenja???

Ja sam ekonomist, ali moje pitanje nema veze s pravom, svi mi znamo tko ima pravo prvenstva u naplati pri stečaju, za to ne treba biti pravnik. Mene zanima kako ste uspjeli zbrojiti imovinu da je dostatna za isplatu plaća radnika? Niste mi niti odgovorili na prethodno pitanje za koje tvrdite da je stečaj najbolja opcija za radnike? Ako se ne varam radnici uvjek mogu dobiti stečaj, a sve druge opcije koje nastavljaju proizvodnju i zadržavaju radno mjesto su po meni ipak bolje? Ako ste u pravu čemu onda opće reprogrami kredita, PSN-ovi i slične tričarije treba sve poslati u stečaj bar će nam radnici biti sretni i zadovoljni.

ja se nadam da ima dovoljno zemljišta da dobijem malo stečajne mase 🙂

New Report

Close