DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hvala ti kolega cayman006 što si svoje znanje i spoznaje dijelio s nama pisajući po ovome forumu!
Definitivno si uz mreicha (pokoj mu duši) stup ovog foruma!
Može neka peticija da nam se kolega vrati, forum je dosta izgubio na kvaliteti njegovim isključenjem !?

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Daj ljudi uozbiljite se. Ako namjeravate se sada baviti peticioniranjem, otvorite si temu na Ostalo. Uostalom, tko kaže da kolega Cayman006 ne piše na forumu pod nekim drugim nickom?

Suricata suricatta

tko kaže da kolega Cayman006 ne piše na forumu pod nekim drugim nickom?

Sigurno ne piše pod drugim nickom jer je običavao pisat samo o par svojih dionica koje je dugoročno držao !
Pozdrav!

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Vjerujem da je on prisutan i pazi sta se dogadja jer se ovdje lako upada u euforiju, a kad malo razmislim, cini mi se da ce 90% ljudi ovdje prodavati nakon sluzbene potvrde o LNG-u. Zar ste radi toga u Diokici, razmislite malo, cekaju nas velika djela i lijepa vremena tu na Kvarneru neovisno o LNG-u. [thumbsup]

Da se podsjetimo: Utječu li izjave političara na cijenu dionica?
(business.hr)

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić tijekom posjete Omišlju 11. listopada je najavio da će terminal za ukapljeni naftni plin (LNG) najvjerojatnije biti u Omišlju iako nisu isključene ni druge lokacije.
Ta izjava potpomognuta već ranijom viješću o osnivanju Adria LNG tvrtke koja bi trebala biti zadužena za moguću gradnju LNG terminala na Krku imala je za posljedicu 53-postotni rast cijene dionice Diokija. Rast cijene uzrokovan je očekivanjem racionalizacije Diokijevog korištenja energije na račun pothlađivanja rashladne vode.
Omišalj je mjesto na otoku Krku u blizini naftnog terminala i naftovoda, riječke luke, rafinerije i zračne luke, te autoputa. Društvo Dioki d.d. je nastalo udruživanjem društva Ina-Oki d.d. iz Zagreba, društva Dina-Petrokemija d.d. iz Omišlja i postrojenja Etilen društva INA-Industrija nafte d.d. iz Zagreba. Ukoliko LNG terminal zaista bude lociran u Omišlju, vrijednost Dina-Petrokemije se povećava, pa tako i vrijednost Diokija. Koliko se povećava?
Trgovanje dionicom Diokija 10. listopada završilo je cijenom 490 kuna. Izjava predsjednika Mesića katapultirala je cijenu te dionice do novog vrhunca od 749,96 kuna, osvojenog 15. listopada. Tek tada su sudionici tržišta kapitala počeli računati. Tržišna vrijednost poduzeća povećala se 53 posto.
Kako riječ najvjerojatnije ne znači sigurno i kako je u Omišlju lociran samo dio Diokija, cijena dionice se do zaključno s 22. listopadom korigirala 16,6 posto, na 625,50 kuna.
Akteri tržišta kapitala time su dodatno pokazali da je uzrok lansiranja cijene prvenstveno njihova želja da dionica vrijedi više, a izjava predsjednika Mesića samo je poslužila kao povod, “gorivo” za lansiranje. Pozitivna nuspojava izjave predsjednika Mesića je probuđena likvidnost dionice kojom je tijekom zadnjih 9 trgovinskih dana napravljeno 26,58 milijuna kuna prometa[thumbsup]

kakva sutra blokada pogon na žitnjaku je u banani nema plina iz Ivanića [cry]

ha ha ha
dobar pokušaj!!!
već dugo vremena događaji na zagrebačkoj lokaciji nemaju neki veći utjecaj na cijenu dionice

taj manji zastoj nije vrijedan spomena a i dobro će se iskoristiti za sitne popravke i poboljšanje proizvodnje

sutrašnji dan bi mogao biti zanimljiv

Vjerujem da je on prisutan i pazi sta se dogadja jer se ovdje lako upada u euforiju, a kad malo razmislim, cini mi se da ce 90% ljudi ovdje prodavati nakon sluzbene potvrde o LNG-u. Zar ste radi toga u Diokici, razmislite malo, cekaju nas velika djela i lijepa vremena tu na Kvarneru neovisno o LNG-u. [thumbsup]

Upravo tako, LNG je samo šlag na kraju i to jedan veliki i lijepi šlag

Doduše i ja sam mišljenja da će mnogi prodavati nakon objave i kapitalizirati dobit

Samo da vas podsjetim da će Dioki vjerojatno ići u dokapitalizaciju vrlo brzo
[smiley]

Barem je pokusao,mada mora da zeli jos nadokupiti[thumbsup]

rovi: ” Vjerujem da je on prisutan i pazi sta se dogadja jer se ovdje lako upada u euforiju, a kad malo razmislim, cini mi se da ce 90% ljudi ovdje prodavati nakon sluzbene potvrde o LNG-u. Zar ste radi toga u Diokici, razmislite malo, cekaju nas velika djela i lijepa vremena tu na Kvarneru neovisno o LNG-u. [thumbsup] ” Upravo tako, LNG je samo šlag na kraju i to jedan veliki i lijepi šlag Doduše i ja sam mišljenja da će mnogi prodavati nakon objave i kapitalizirati dobit Samo da vas podsjetim da će Dioki vjerojatno ići u dokapitalizaciju vrlo brzo [smiley]

Sumnjam da ce na diokici biti neke velike rasprodaje, mislim da su ljudi svjesni sto imaju…

pixma:

kakva sutra blokada pogon na žitnjaku je u banani nema plina iz Ivanića [cry]

ha ha ha
dobar pokušaj!!!
već dugo vremena događaji na zagrebačkoj lokaciji nemaju neki veći utjecaj na cijenu dionice

taj manji zastoj nije vrijedan spomena a i dobro će se iskoristiti za sitne popravke i poboljšanje proizvodnje

sutrašnji dan bi mogao biti zanimljiv

[APP[wink]

pixma

Nekakav optimizam kad je u pitanju DIOKI, unatoč cjelokupnom stanju na burzi!

Jel mogu kolege s malo više dara za sistematizaciju/rekapitulaciju ponoviti ovdje
sve glavne odlike DIOKI-ja, pa da ne bude masovnog iskrcavanja kad krene gore?

Čini mi se da je, ipak, dosta nervoznih na našoj burzi, koji jedva čekaju nekakav
oporavak pa da pokupe pare i zbrišu daleko od dionica. Doduše, sretan im put…

Tko (pro)pjeva, zlo ne misli!

A kakav je bio posljednji ukupan omjer K/P danas? ukupan broj ponuda i ukupan broj dionica K/P?

Za dioki samo [thumbsup]. Inace ga imam od 12. mj 2006., jos ga dokupio tjedan dana prije razvoja dogadaja s mesicevim posjetom Omislju i imao puno srece! dokupio jos nesto sitno sad na oko 500 (nema se casha). Sad mi cini dobar dio portfelja. Vjerujem u dioki i to ce trajati jos neko duze vrijeme i nakon odluke o lng, jer ovdje samo uzi krug ljudi zna o kakvom se potencijalu i moci ovdje radi i bez obzira na lng! A brzo ce doci i vrijeme kada ce i siri krug investitora to shvatiti, a tada ce bit vec malo druga trzisna cijena dionice.
Pozdrav svim diokijevcima!

p.s. Ovaj tekst je moje osobno misljenje i nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica

New Report

Close