A što ti to govori o procesu PSN, dogovorena ili ne?
joj isuse ti si neumoran. Nista mi ne govori jer nigdje nisam procitao tj. na fini, jel tako nina1 lol, da je PSN prosla. Ti mozda jesi? Lijepo pitam moze li se tako nesto raditi dok predstecajna jos traje. Inace to bi mi moglo govoriti da se simens ne slaze da otpise dugove, sta ti o tome mislis?
joj isuse ti si neumoran. Nista mi ne govori jer nigdje nisam procitao tj. na fini, jel tako nina1 lol, da je PSN prosla. Ti mozda jesi? Lijepo pitam moze li se tako nesto raditi dok predstecajna jos traje. Inace to bi mi moglo govoriti da se simens ne slaze da otpise dugove, sta ti o tome mislis?
[/quote]
Pa to je ista priča kao što država otkupljuje zemljište za LNG od Hipa, dakle može, sve ovisi o vrsti namire.
Siemens je u skupini razlučnih vjerovnika za koje se ne očekuje da će se odreći odvojenog namirenja. Zakon o FPPN u članku 70. stavka (3) kaže: Odredbe stavka 1. i 2. ovog članka ( a stavke 1 i 2 govore o prekidu postupaka ovrhe nakon otvaranja i za vrijeme trajanja PSN) ne odnose se na izlučne i razlučne vjerovnike koji su pravo odvojenog namirenja stekli 60 dana prije otvaranja PSN.
[/quote]
nisam neumoran ,već pojednostavljeno razmišljam u više pravaca,mogu se izvršiti namire,može se zemljište otkupiti od HYPo,lijepo je pisalo da su se HYPO-HEP-ZABA dogovorili oko PSN za DIOKI,sve je riješeno treba samo obaviti formalnost .
Iako po meni nije uopće trebalo biti PSN-za DIOKI nakon pojavljivanja demantija u Večernjem listu,kada se saznalo za druge ponude koje su ostale tajna,…
Pa to je ista priča kao što država otkupljuje zemljište za LNG od Hipa, dakle može, sve ovisi o vrsti namire.
Nije bas ista jer se PSN temelji na tome da se proda zemljiste za lng i isplati hypo. Nisam procitao da se planira prodaja upravne da se namiri simens. ALi možda nisam dovoljno pažljivo čitao…
Mislim da je Siemensu bila dužna DINA čija je PSN prošla.
Pa je, ali vlasnik nekretnine je dioki, ne dina.
Bio sam pročitao plan za prvu PSN, ali više se ne sjećam svih detalja. Nisam siguran je li Siemens među ključnim vjerovnicima ili je on jedan od onih koji će morati prihvatiti ono što ih dopadne – mislim da ipak spade u drugu grupu. Sjećam se da mi je bilo zanimljivo kako se Siemens i u materijalima za DINU i u materijalima za DIOKI spominje praktično istim iznosom, iz čega sam zaključio da mu je dužna DINA, a da je u papire za DIOKI ušao samo preko DINE. Budući da je PSN za DINU prošla, duboko sumnjam da Siemens može išta promijeniti po tom pitanju. Eventualno može iskazati svoje nezadovoljstvo, moguće čak i nekakvom represivnom/pravnom akcijom, ali vjerojatno će na kraju morati prihvatiti ono što dogovore ključni vjerovnici. Mislim da su i oni sami svjesni da su dio potraživanja izgubili i da ne postoji način da dođu do čitavog iznosa.
Čini mi se da je sad puno prekasno za pokušaj namirenja na neki drugi način, van okvira PSN. Zašto takve korake nisu pokrenuli ranije? E, to bi već bilo zanimljivo čuti. I inače me fascinira spremnost tvrtki u Hrvatskoj da isporučuju opremu ili odrađuju posao bez jamstva da će im to biti plaćeno. I to više puta u nizu, što onda zna dovesti do nastanka ovolikih potraživanja. Neobično mi je da mnogi poslovni ljudi, izgleda, posao smatraju gotovim samim činom dobivanja (što se i proslavi), a da se unaprijed dovoljno ne razmišlja o naplati.
Nije bas ista jer se PSN temelji na tome da se proda zemljiste za lng i isplati hypo. Nisam procitao da se planira prodaja upravne da se namiri simens. ALi možda nisam dovoljno pažljivo čitao…
[/quote]
SIEMENS nema veze s ovrhom – prodaje RBA!
Siemensova potraživanja ostaju u bilanci i nakon PSN-a jer mu je očito interes raditi n abudućem LNG terminalu na Omišlju.
A Siemesn je Dini isporučio i ugradio sustav nadzora i automatizacije.
Pola duga s Dinom je riješeno a ostalo je rješeno s prodajom zemljišta DUUDI-u i namirenjem Hypa s Kijcem i/ili Pirosom!
A talijani u Ravenni čekaju pokretanje Dine zbog VCM-a – ili VCM s Dine ili zatvaranje!
ocemo li na 3x-4x vise ,koje godine ? ili idemo na 1x ,lakost ,ocitovanje ?
I kakav je vaš zuaključak iz navedenih riječi ,što možeš zakljućiti???
Mogu zaključiti da i dalje spamaš i navlačiš nesmanjenom žestinom u odnosu na prije tj. da nisi izvukao nikakve pouke.